НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

АСПЕКТИ НА ЛУНАТА

  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

АСПЕКТИ НА ЛУНАТА


Със Слънцето-Вулкан отбелязахме по-горе.


С Меркурий. При съвпад и тригон налице е човек, който бързо схваща, запаметява, разбира всичко и е крайно изпълнителен. Много често при тези аспекти съществува изява на писателски литературни способности. При другите благоприятни аспекти имаме същото, но в по-слаба форма.


При неблагоприятните аспекти тези способности не са така плавни и постоянни. При точни аспекти ( 90° и 180° ) вследствие на неприятни забележки към партньора, може да настъпи развод.


При липса на аспекти имаме човек, който вяло и без интерес се отнася към всичко, забравя и не изпълнява своите обещания и задължения.


С Венера. При съвпад и тригон имаме човек, който обича да създава и поддържа хубава обстановка и наредба в дома си, загрижен децата му да са добре облечени и подредени. Много често при тези аспекти съществува ясно изразени способности към изкуството, най-вече изобразителното. При останалите благоприятни аспекти имаме същото, но в по-слаба форма.


При неблагоприятни аспекти се наблюдават същите качества, но проявявани циклично, на етапи: личността обича хубавото, но предпочита някой друг да го създаде. Такъв човек се чувствува обиден, ако трябва да изпълни обикновени домашни задължения, счита ги за слугинска работа, необходима, за да се създаде добра обстановка и порядък. Нехаен е към децата си, към външния им вид и облекло.


При липса на аспекти, човек няма отношение към всичко онова, което Луната и Венера са способни да дадат.


С Марс. При съвпад и неблагоприятни аспекти, особено ако са точни, имаме човек, който ще има страдания или операции в половите органи, конфликтни връзки с брачния си партньор и често развод.


При тригон и други благоприятни аспекти налице са правилни полови отношение с партньора. И при добри, и при лоши аспекти се проявява в човека жажда за женитба.


С Юпитер. При съвпад и други благоприятни аспекти имаме човек благороден, услужлив, с бащинска обхода към околните. Той обикновено има добър апетит и е доста едър и пълен. Плодовит е в семейният си живот, създава деца.


При неблагоприятни аспекти, пред нас е човек, който с надменност гледа на околните и натрапчиво търси да му бъдат в услуга за най-малки работи, които и сам може да си свърши, без да чувства необходимост за отплата. Има още добър апетит, не особено приятна пълнота и често страда от заболявания на черния дроб.


При липса на аспекти отсъстват гореописаните качества и хората нямат отношения към тях.


Със Сатурн. При съвпад, който е неблагоприятен аспект, съществува слаба възможност за създаване на поколение. Заедно с другите неблагоприятни аспекти имаме човек, крайно ревнив към близките си, подозрителен, затворен в себе си, не обичащ да споделя своите планове и вълнения, предпазлив, страхлив и е всякога с лош стомах, с неразположения и неприятности в коремната област.


При благоприятни аспекти имаме постоянна и похвална загриженост към всички членове на семейството, изобщо - добра грижовност към всички.


С Уран. При съвпад и благоприятни аспекти имаме човек с добри планове и идеи за уреждане на домашни и семейни работи.


При неблагоприятни аспекти много често са налице неестествени и странни подтици за преустройство, които дотягат, охлаждат отношенията между съпрузите и често стигат до развод. При лоши аспекти, но силна позиция на Уран имаме човек с неестествени полови влечения - хомосексуалност.


С Нептун. При благоприятни аспекти, особено при съвпад, имаме крайно интуитивен човек, който схваща и разбира всичко. Когато е в обществото, той схваща и обстановката, и хората около него, без да става нужда да му се обяснява каквото и да било. При силна позиция на Нептун съществуват качества и способности към изкуството. Това са хора с много нежни и мили отношение към близките, които с подчертана топлота търсят начин и бързат да задоволят техните нужди.


При неблагоприятни аспекти имаме човек хладен, неотзивчив към нуждите на своите близки. На семейният живот гледа много свободно, често е готов да изневери на партньора си. При точни лоши аспекти разводът е почти неизбежен, а при жените могат да се явят страдания, свързани с половите органи.


С Плутон. Съвпадът е много неблагоприятен аспект, който всякога отнема възможността за създаване на добро и здраво семейство; често дава и безплодие. Другите неблагоприятни аспекти дават на човек болезнена привързаност към всичко свое и особено към децата си, склонност да изразява недоволство към всичко, което го заобикаля.


При благоприятни аспекти имаме човек, които с голяма активност урежда всички семейни задължения и задачи, притежава приемлива и разумна привързаност към всичко свое и най-вече към децата си, показва активна полова дейност.



  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ