НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЗАГАДКАТА ЧОВЕК

  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

ЗАГАДКАТА ЧОВЕК


Истината е, че всичко онова, което ни заобикаля, е една поредица от загадки. Човек е бил примамван с различни средства, за да ги разгадава, за което се е изисквало много труд, усилия и напрежения. И затова древните мъдреци са казвали: че за човека, който поначало е мързеливо същество, Природата старателно търси и прилага най-различни средства, за да го накара да работи: да постига на първо време своите насъщни нужди с неимоверен труд, усилия и напрежения.


В стремежа за разгадаване на тези старателно забулени загадки, за тяхното разясняване, се създават условията за развитието на човешкия интелект, с всичките негови качества и способности. Това е довело до разширяване на човешкия кръгозор и е внесло по-голяма светлина и познания за света в който човек живее, улеснявайки все повече и повече неговия живот.


Една от загадките, с които човек се е сблъсквал, това е самият човек. Загадката "Човек" в своята проява е нещо много сложно: ражда се дете - едно живо същество, което със своя плач идва в един нов свят. За родителите му и обкръжението около него, то е една загадка. Какво е то, какви качества и способности носи със себе си, как ще протече животът му, това е неясно както за родителите му, така и за околните. За всеки е ясно какво предимство би имало за родения човек и за всички околни, ако е възможно да се узнае какво представлява и носи в себе си този къс живо месо. Тогава родителите и близките около него биха могли да му създадат условия, насоки и средства, за да може тяхната рожба да развива и проявява своите способности. С такава правилна насока новороденият би могъл да бъде максимално полезен както за себе си, така и за обществото.



  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ