НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

72) Посади Божествената семка

  Акордиране на човешката душа - т.3 - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

ПОСАДИ БОЖЕСТВЕНАТА СЕМКА


Една сестра от провинцията, която бе на посещение при Учителя, каза: „Много ми е мъчно, дето не мога да присъствам, когато Вие изнасяте беседите и лекциите. Има ли начин, по който мога да направя връзка и да слушам онова, което държите тук?“

Има начин. В часа, когато говоря, Вие се съсредоточете и мислете за това, което се дава тук.

Вчера, посред Паневритмията, напуснах полянката и се качих право горе в моята стая. Това бе предметно учение за вас, учениците: когато Бог поиска да направим нещо, всичко останало ще прекъснем. Отидох по една работа за Бога. Правилото е: когато Бог те прати някъде на работа, всичко друго ще оставиш, и то веднага, без никакво колебание.

Тук, на Земята, вие имате много по-добри условия за работа, отколкото Горе, защото можете да влезете в прям контакт с хората, да поговорите с тях, да им дадете книги и пр. А пък ако сте Горе, е по-мъчно, защото ще трябва да търсите тукашни хора, които да станат ваши проводници. А не всеки е годен за проводник и не винаги, когато намерите такъв, той ще слуша и изпълнява това, за което го пращате.

Днес са точно определени душите, които ще се събудят и които ще влязат в Новата епоха. И именно те ще трябва да се намерят. Те лесно се познават и тук, на Земята, нашата работа за Бога е много лесна. Например срещаш някой човек, който е готов, можеш да го подбудиш само с няколко думи – ти посади Божествената семка в него и не се тревожи какво ще стане по-нататьк с нея, понеже щом си посял нещо в една душа, то вече възвишените същества от Невидимия свят имат възможност да работят върху душата и да възрастят посятото.

Астралният свят е вече очистен от низшите духове – вързани са те и затова са безсилни. Ето защо не изпитвайте страх. То е все едно да се въртят около вас лъвове, тигри, вълци. Нахвърлят се, но нищо не могат да направят, понеже са вързани и безсилни.


  Акордиране на човешката душа - т.3 - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ