НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

151. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 24 ноември 1927 г., четвъртък, Бургас

ТОМ 25
Алтернативен линк

151. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ


24 ноември 1927 г., четвъртък, Бургас


Бургас

24 ноември 927

четвъртък "Св. Мина"     

С. Б. Л. И. П. Ж.




Учителю,


Да бъде всичко за Славата Божия!


Бившия член от обществото ни - отказал се бил от да бъде член и не посещава събранията. С. Щерев енергично се е заел да се бори и ме събори по какъвто и да било начин, без подбор на средства. Бил съставил някакво писмо до властите и го носил за подпис до по-старите приятели, та с колективите да може да действува. Бил го подписал, обаче, само Тем. Ликов и той, а бр. Н. Паскалев отказал, също и другите.


Искал общо събрание пред което да заявял, че се отказвал от обществото и да се накарал и т.под. Спомням си Вашите думи, че има един Дух, Който ме преследва и иска моето унищожение - да бъда внимателен в живота си.


Но що мога сам да сторя без Тебе Господи?!


Ако моето унищожение Учителю е за Славата Божия - ето аз съм готов да положа душата си за Тоя Велик Баща, Който всичко ми е дал, неговия най-малък раб и винаги ме е закрилял и приемал под Своята Десница!


Ако ли ще е необходимо да остана и продължавам да работя тук, моля Вашето съдействие и напътствия. Утежнена ми е душата, но бодър ми е Духът. В борбата си против мене не е оставил незасегната нито службата ми, нито манталитета ми - до най-големите гънки на моя живот - всичко познавал - всичко опорочено било - навсякъде все това разправял. Ако ли е така - ще се поправя!


С.Б.Л.Е.Л.


Целувам Десницата Ви Учителю!


Ваш В. верен, предан, послушен ученик Минчо



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ