НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

259. Виждай Единият в множеството и множеството в Единият

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

259. Виждай Единият в множеството и множеството в Единият


Държавите са опитни лаборатории на небето, в които човек се обработва и остъргва, да се усъвършенствува. Шестата раса, която иде, е на братството.


Божественото е най-лесното нещо да се приложи, за който знае, а най- мъчното, за който не знае. Само Божественото има бъдеще, човешкото ще отпадне, то е временно. Хората трябва да обикнат във всички Божественото. Виждай Единият в множеството и множеството в Единият.


Трябва да живеем в голямата земя. Въпросът е във вливането и изливането. Хората сега само боклуците и вехториите си раздават - изливат мътилката си.


Има две течения, на доброто и злото-доброто гради, а злото руши, човек е ту в едното, ту в другото течение - ту се ражда, ту умира. Трябва да излезе от тия две течения и да влезе в Божествения закон, който Христос даде на човечеството. Божественият закон е Любовта. Войната само руши, нищо друго не прави. Войната е трошенето на камъните, от които ще се изгради новото.


Америка и Русия имат допирна точка на север - Истината, в свободата, затова ще са свободни, ще се разберат в истината и имат братски отношения. А понеже Русия е на изток от Англия - ще се разберат в правдата. Гърците са на юг от България, затова българите трябва да действат към гърците с добро.


Сега учим Божия закон. Човек не трябва да се заблуждава от позлатените работи, те повече лъщят. Има завистливи духове, които, като видят хляб с масло в ръката ти, куче дойде и изяде хляба. Високо го дръж. С хиляди години хората не могат да научат Божествения закон - бавно, мъчно се учат.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ