НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

250. Целият свят е вътре в Бога

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

250. Целият свят е вътре в Бога


Целият свят е вътре в Бога - велико нещо има в Бога. Нечисто има само в човека, индивидуално. По-хубаво е грозно писмо със съдържание, отколкото красиво писмо без съдържание. Защо ми е една красива мома, ако не може да ми каже една сладка дума, или един хубав хляб да ми омеси. Пътят, по който пътуваме сега, е много кален, та трябва да се окаляме. Хората преди нас оставили всичката си кал. Еленчани са най-чисти.


В този живот трябва да благодарим на Бога за очите, носа, ръцете, краката, които ни е дал. Колцина от вас отоплят Божествения салон, в който Господ трябва да дойде?


Вие се учите от 20-50 години. Аз се уча от няколко хиляди години и нищо не знам, а вие мислите, че всичко знаете. Обличате се с вехтории в религиозния живот. Никога не обличай стара дреха в религиозния живот, а онова, от най-добрия материал. Намерете един от най-красивите дни на вашия живот, дето цял ден сте мислили само за Господа - да си бил толкова досетлив, че Господ иска да направи добро някому, но не може да слезе, та ти свършваш доброто вместо Него. Да обичаш Господа, ще свършиш Неговата работа.


Бог направи човека да обича тъй, както Той обича. Ако сте музикант, свирете безпогрешно, най-хубавото, което можете. Господ иска да говорим най-умното. В Божествената Любов всички погрешки се превръщат в скъпоценни камъни. Когато обичаме някого, грешките се превръщат.


Търпението е наука - музикално трябва да се преподава. Не сте слушали музиката на търпението. Само на три места съм слушал хора, които пеят хубаво. Който не е виждал Бога е ад, а който Го вижда - това е рай.


Пожелавам ви, слушайте, когато Господ ви говори отвътре - добре да Го слушате и добре да предавате. Скоро ваканцията ще свърши, ще се върнем в училище с нови сили.


Бог ще направи нещо, което никой не може да направи. Любовта трябва да се прояви в човека, както Бог я проявява. Новата Любов да не изгасва вече."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ