НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

165. Закъснение има в духовния свят, когато не разбираш законите

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

165. Закъснение има в духовния свят, когато не разбираш законите


Любовта на мъжа носи сила, енергия, а на жената - мекота, красота. Едно същество те обича и ти като мислиш за него, протичат към теб Божествените енергии. Някой, който те обича, ти донася дарове и си отива, но остава в теб даровете си. Ти гледай отношението - разположението на един човек към теб, а не какво той ще ти даде.


Когато залязва слънцето, радвай се, че други осветява.


Съществуват факти, наука-закони, и принципи. Ние не можем да заключаваме от принципите за фактите, а от принципите за науката - законите, и от последните за фактите. Факт е, че има изгрев и залез на слънцето, но той зависи от земята, обуславя се от нейното движение, а не зависи от слънцето, защото то вечно грее. Но от въртенето на земята около себе си се явява ден и нощ, а от въртенето на земята около слънцето се явяват четирите годишни времена, или детство, юношество, възраст и старост. Но принципът е, че всичко се дължи на въртенето на земята, което е създадено от слънцето, то кара земята да се върти. От теб, обаче, зависи да накараш слънцето да изгрее или да залезе. Скръбен си, залез е, радостта е изгрев, но и двете, скръб и радост, зависят от самия човек. Не можеш от фактите да направиш скок-да разкриеш принципите.


Закъснение има в духовния свят, когато не разбираш законите - не прилагаш навреме и на място Любовта, а отлагаш и пропускаш шансовете. Голямото закъснение се дължи на големите препятствия, които по пътя си не си могъл с волята си да надмогнеш.


Трябва с времето на слънцето да живеем. Аз съм 101:100 сигурен, че слънцето ще изгрее - най-много прави закъснение 8 минути, но пък затуй залязва 8 минути по-късно. Да имаме положителна вяра в Любовта на Бога.


Американските проповедници повтарят все едни думи - "Спасение", казват те, ами после? Като се спасиш, ще работиш, за да храниш гладните. Волът оре на нивата, за да изхранва гладните.


Светът на сенките - това е човешкия порядък, който е скеле за изграждане на зданието. Щом се изгради, вече скелето е непотребно и се събаря. Зданието е Божествения порядък на земята, който се гради - света на реалността е той.


Когато възлюбеният на някоя мома почне да закъснява, аз мога точно да изчисля кога ще свърши с хубавите им отношения. Когато има закъснение, иде зима - слънцето слиза от северното полушарие в южното.


Трябва да разпределиш всички факти в съответните им светове: физически, духовен и Божествен. Хората, още не могат да им узреят главите, да разберат, че което те търсят на земята, е за друг свят.


Кръгът има безброй радиуси, чрез които едни течения вървят към центъра, а други към периферията - както от листата храна отива към корените и от корените към листата.


Когато е зима в един човек, не си оставяй цветята в неговата градина."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ