НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

159. Страданието е освобождаване от нечистотиите, то е чистене

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

159. Страданието е освобождаване от нечистотиите, то е чистене


От 8000 години отношенията ни са били неправилни, защото са били неправилни към Бога. Ти страдаш от насилие в Любовта; защото насила си искала нещо от Бога (а насила е, когато не искаме нещо с Любов към Бога). Ако изправим отношенията си към Бога, ще се изправят и нашите отношения помежду ни."


През 1944 г. в село Мърчаево, Учителят ми каза, че отношението на хората към нас показват какви са нашите отношения към Бога.


"Във физическата любов има някакво користолюбие, а в приятелството - душевна близост. Приятелството се изразява в добрите чувства.


Сега от силата да се извади грубостта и твърдостта, а от мекотата да се внимава да не се огъва и прави трапове и неравен пътя.


Когато преминаваш към по-висока цветна гама, най-напред ще минеш през един тъмен пояс в ума си, а после постепенно ще започнат да се явяват цветовете. Най-напред ще се яви червеният цвят. Старай се да видиш ясно ярките живи цветове в ума ти.


Страданието е освобождаване от нечистотиите и гнойта в нас, то е чистене. Ако най-напред надцениш някой и той си създаде високо мнение за себе си, ти го третираш като диамант, но после, ако видиш, че не е това, което си мислила и намалиш уважението си към него, той става недоволен. Имай еднакво отношение към всички. Ставай рано сутринта без будилник. Ти поръчаш на някого много плат, а после не можеш да го купиш всичкия, а само една четвърт, той остава озадачен. Не трябва да работи толкоз за тебе. В Любовта няма грешки, всичко се прощава. Има хора, които създават зима в теб, други създават пролет или лято, различни течения създават хората."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ