НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

152. Настроението ти - това са състояния на тия, с които си свързан

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

152. Настроението ти - това са състояния на тия, с които си свързан


Почти винаги след беседа, Учителят слизаше в салона, сядаше до топлата печка, ние Го заобикаляхме и Той започваше да говори. Ето какво ни каза на 3 януари 1941 година: "На влюбени не предавайте Новото Учение. Не давайте плодовете на други, преди да ги опитате вие. Грънците, след като ги опекат, на работа ще ги турят. Мъчно се учи на земята, ако си с много хубави дрехи, ще те ограбят, ако си със скъсани дрехи, ще ти се присмеят. Дошли сте тук да учите. Христос е бил висок, снажен човек. И отвън Той трябва да ти проговори и да Го видиш.


Вие отхвърляте водата, която пиете, като казвате, че и друг е пил от тая вода. Вие сте първи, които точно тази вода пиете, на този камък стъпвате и сядате.


Апостолите са на земята и проповядват сега. Христос е навсякъде, но някъде е още тъмно и не се вижда. Обичайте замръзнала чешма, защото тя ще има само вашия образ, а течащата чешма обича всички, не може да има един, а цели четиридесет образа ще има. Тя бърза, работа върши и не спира на един образ.


Колко любовни писма получавам за вас от принцове, графове и пр. По 10, 20 хиляди души слизат навсякъде по земята и един ден твоето настроение е хубаво, друг ден - лошо, това са все състояния на тия, с които си свързан. В бъдеще всички ще се срещнете в Новата земя.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ