НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

149 а. Пътят е цялата природа, която включва физическия, духовния и умствен свят

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

149 а. Пътят е цялата природа, която включва физическия, духовния и умствен свят


"Аз съм пътят, истината и живота" - пътят е цялата природа, която включва физическия, духовния и умствения свят. Истината е храната по пътя, която ти дава сила, зрели плодове, а живота е обработването, това, което обработва нещата, това, което гради, изгражда.


При разни условия, случаи, различни чувства се пораждат, та човек трябва да възпитава чувствата си. Бог, ако се изявява във всичкия живот, как може някой да ме обиди? Ние трябва първо да се научим да виждаме и да чуваме.


Животните имат стадна психология, човек е индивидуализиран, а като стане разумен, той трябва да намери своето място между разумните същества и отношението си към тях. Във всичко да виждаме Бога - че се движим и това е Бог. Той е турил слънцето така далече, че ако беше по-близко щяхме само слънце да виждаме, а сега виждаме и облаци и други неща в природата."


Учителят включи големия радиоапарат, който каза, че му е подарък и ми обясни различните вълни. "На къси вълни станциите са много близо една до друга и по-ясно се чува предаването, а на средни вълни са по-раздалечени. Америка само на къси вълни може да се слуша, на дълги не може. Хората четат някакво четиво, но без да са изживели нещо, то още не е разбрано.


Да сме благодарни, защото, намираш се в голям студ и искаш огън, но нямаш кибрит. В този случай запалената клечка, която ще ти даде някой милиони струва, употребена, дошла на място и време, стопляш се и целия ден ти е приятно.


Слънцето не ни действа непосредствено на ума, а го възприемаме чрез слънчевия възел, но Божествените лъчи действат направо и по-силно - отвътре и отвън.


Луната е религиите.


Любовта е един велик свят за проучване - тя е най-напред даване на човека, после - обработване на взетото и пак вземане. Като умре човек, вземат му живота, обновяват го и пак му го дават. Взетото да обработим и да го дадем изработено. Ти, като дадеш на някой нещо ценно, да речем, от хляба си, ти олекваш, а той натежава.


Може да цитираш един стих от Библията, но това още не значи много нещо - този стих ще се посее най-напред, като "Аз съм пътят, истината и живота", ще поникне и плод като върже, чак тогава той ще бъде разбран. Без да бъде опитан и преживян, той остава скрит, неразбран за теб.


В бъдеще ще се разтегли животът, за да може да се наблюдава процесът му - съграждащият процес.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ