НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

117. "Възшествие на Духа Святого"

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

117. "Възшествие на Духа Святого"


Майстори - ваятели на живота и съдбата си, иска да ни направи Учителят


"Пророците и светиите са изявили напълно Бога. Те са пратени отгоре временно на земята. Страданието е съкратен път, по който Великото се изявява на човека. Желая ви лесно да се справите с всяко куче, което ви лае и да му кажете: "Бог те създаде със Словото си, а мен направи с ръцете си". Висшите същества следват инволюционния път. Те съзнателно слизат в нисшия свят да помагат на хората. Те слизат все по-надолу, ограничават се съзнателно, докато дойдат до една точка, където инволюцията им спира. За да се върнат назад, в помощ им идват човешките души. Те им показват пътя на възлизане, наречен еволюция. По този начин те взаимно си услужват.


Човек може истински да се учи само от слънцето. Истински учен е само онзи, който е ходил на слънцето. Отиването на човека на слънцето подразбира свързване с неговата светлина и топлина. Има часове, минути и секунди, когато слънцето отправя към всяко живо същество особен род лъчи, които се отразяват благоприятно върху живота му. Може ли навреме да възприеме тия специфични лъчи, човек коренно се преобразява. По отношение на човека, ние наричаме този момент "Възшествие на Духа Святого". На обикновен език този момент е наречен "излизане на специфична енергия от слънцето и попадането й в душата на човека".


В.К.: На 98 с. има пак спомената дата. Това е от вашата тетрадка, нали? Весела: Да. В.К.: Които са запазени. На с. 99? Весела: Това е от Учителя. В.К.:Те са цитати от Учителя, но са във вашите тетрадки? Весела: Да.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ