НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

81. Амунда идва от изток

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

81. Амунда идва от изток


На другата сутрин след беседата останах сама на Молитвения връх и седнах на камъка, на който седи Учителят в дълбоко съзерцание. Сякаш някой ми проговори вътрешно, така ясно прозвуча приливът на мисли в този момент и веднага започнах да пиша. Обрисува се картина на жрица, която пази свещения огън в храм и целият й живот в няколко прераждания се обрисува с думи. Пишех вдъхновено. Даде си план за една книга: "Пътят на душата", която трябваше да напиша. След обяд отидох при Учителя и Му казах за тази книга, но признах, че не съм добре запозната със закона на кармата. Запитах за значението на името на героинята Амунда, което се даде в плана на книгата. Учителят ми отговори:


"Вие сте готова. Работете, само работете". "А" - в Амунда значи натоварена, "мунд" силата, която освобождава, "да"- влизане в положителното".


Каза ми, че иска да ме учи да пея, не методично, но фигуративно - да рисувам картини с тоновете. Когато ученикът завършва школата, трябва да се научи на образцово пеене. В пеенето много можете да постигнете. Каквото и да пишете, някой го е преживял. Положенията, които човек взема в живота не са реалния човек. Човек е актьор и играе различни роли в различните прераждания. Може да е цар в едно прераждане, но има ли достойнството, което един цар трябва да притежава? Ние трябва да приемаме новото, когато то идва. Вътрешният човек трябва непрестанно да расте. Абсолютната истина не можем да знаем, а само относителната". Учителят ми каза, че съм живяла на изток и нося цвета на източните хора, както и емоциите им.


В.К.: Така. На с. 80 тука споменавате: "Учителят ми каза, че съм живяла на изток, че нося цвета на източните хора, както и косите ми." В какъв смисъл? В едно от вашите прераждания вероятно? Весела: Учителят ми беше казал, че най- много съм се прераждала в Египет и Индия и съм живяла в римските катакомби през първия век. Била съм римлянка, която е приела християнството. И там естествено, ние сме загинали, гонени от Нерон. И иска да каже, че в този живот голяма промяна в моя физически облик няма. Аз имам тъмни коси и малко светла матова кожа и каза, че изглеждам като по-източен тип, отколкото бяла западна, с бяла кожа. Но източните хора са били силно емоционални и аз не съм превъзмогнала своите емоции, че още живея със силните емоции на източните хора. А ние знаем, че силните емоции са творчество, и благодарение на тези емоции човек може да твори поезия и музика. Един сух човек със студени, бездушни емоции не е творец, той няма подтик. Щото емоциите са динамиката, подтиците на ума. Един ум трябва да има, един светъл, силен, бистър ум трябва да има силно сърце. Тогава, когато работят хармонично човек е творец и твори нещо наистина смислено и красиво.


Това искаше да ми каже.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ