НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

13.3. Разговор с Учителя

Д-р Иван Жеков ТОМ 23
Алтернативен линк

13.3. Разговор с Учителя[1]


Ако някой иска да говори в събрание, да говори от свое име, а не да ангажира Школата и да излиза от името на Учителя. За всички Божествени истини, ние сме съгласни. Тези там - Кръстьо и Михаил, те са във властта на Черното братство. Вие сте виновни за всичко. Вие ги извикахте и вие им отпуснахте пари да дойдат. Те могат да отидат да работят, а не да лежат. Като дойдат, всички искат да лежат и да не работят. Котката, когато е при дупката на мишката, мижи. Но като хване мишка, не мижи повече. Те гледат и мижат. Михаил е без сърце. Граблашев им е писал да ги пита дали да замине за Америка, а те идват при мене и по обиколен път питат, аз да им кажа, а те да му пишат, че те са му предсказали. Аз им казах: «Нали знаете, кажете му!» Това е общо течение за използуване. Никой не ги е вързал, свободни са да си отидат. Старите приятели да стоят на местата си и да си отварят очите, за да не се крият зад гърба им подобни хора. Аз ще ги изкарам на слънце. Вие няма какво да се борите. Това е една мрежа, една борба между Черното и Бялото братство. Всички приятели да вземат мерки, да се оттеглят от тях и те да се запретнат да работят. За лазарките - те са техни илюзии, чисти фикции. Всички тези работи стават, за да поумнявате вие. Те са хора, които обичат да ви използуват. Тях ще ги впрегна, защото зная откъде иде тази работа. А отделното хранене на Кръстьо и Михаил аз ги изобличих: «Кой ви позволи да се храните отделно тук?» Аз имам камшик. Такива свети Кирил и Методи не признавам. Онези бяха гиганти, а тези са бръмбарчета.


Те си бяха добре във Варна. Още не са за света. Да си отидат там, защото се компрометират, светът ще каже: «Ето ги, всички са такива.» Могат да вземат по две или по три жени - нямам нищо против това. Не бъдете лековер- ни, не се оставяйте да ви лъжат! Те трябва да се оттеглят. Когато някой дойде и се препоръчва за учител: ще му кажем: «Нам са открити много работи, които не ни е позволено да говорим.» Тайна трябва да държат всички. Те черпят от вас и като изчерпят, всичко ще капитулира. Затова престанете да им съобщавате това, което знаете. Черните лъжат и искат да повдигнат вътрешен раздор. Това е тяхна тактика. Духовете ги лъжат. Аз виждам вътре в тях черни като катран сенки. Нас не ни е страх от тях. Страх има, когато има грях. Райна Стефанова под тяхно влияние е обсебена. Аз никога не съм ги натоварвал с никоя работа. Те са хванати. Аз имам да им чета молитва на тях. Ще им покажа как се служи на Бога. Аз ще извадя своя нож. Те трябва да отидат да работят на друга нива, на друго място. Тук не се позволяват техните лъжи. В името Божие не е позволено да се говорят лъжи. С моето име злоупотребяват, но ще им прекъсна всичките нишки и на всички ще кажете: «Кръстьо и Михаил ще трябва да си отидат във Варна.» Двата изпита не издържаха, а сега - навън! Това е решението на Бялото Братство. Онези духове, за които те не се оказаха достойни, ще им намерим мястото. А те да отидат да копаят. Те са дошли тук за материални облаги. Ако искат да гадаят, да отидат да гадаят другаде - в Англия, във Франция, но тук в мое име аз не позволявам. Защото не искам да огорчавам Господа. Силата ми не е в тези хора, които ме следват. Те искат да повдигнат вас, за да повдигнат себе си. Недейте гледа каква светлина съм, но прочетете книгата си на тази светлина! За всичко съм снизходителен, но дойде ли някой да руши Божественото - там съм лош, ще му смажа главата. Абсолютно нищо няма да им давате. Всичко здраво ще се определи в мълчание. Да пишете на старите приятели да пазят мълчание. Който дава живот, е от Бога, а не който убива. На старите приятели ще кажете да изпълняват Волята Божия. В това е силата. Това разделение е попска работа и трябва смирение.


Да се каже на всички приятели: «Няма да поздравлявате никого, който отива при «братчетата». Човек иде от Бога и трябва да има смирение. Това разделение е мисълта на поповете - Черната ложа, която иска да всее раздор. Тези духове тръгнаха от София, сега обикалят всички кръжоци. Бъдете внимателни и всичко изпитвайте! Аз няма да позволя в мое име да се вършат такива работи. Нека е малко, но чисто. Такива, при които ходят момичетата, да им гадаят, не са за мене. Моето име ще им служи като един ключ, с който ще отключват, за да оберат, и ще си заминат. Онези духове, които искаха да ги подигнат, ги напуснаха.


Подпис:  Д-р Иван Жеков
Печат: Д-р Иван Жеков D-r lv. Jekoff



Публикувано изображение


Публикувано изображение


----------------------
[1] Този разговор е отпечатан и в «Изгревът», том I, стр. 308-310. Тук лично на печатния текст д-р Иван Жеков се е подписал лично и е сложил своя печат. Това е едно доказателство, че този текст е верен. (бел. на съставителя на «Изгревът» Вергилий Кръстев)



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ