НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

7. В царството на живата природа

ТОМ 22
Алтернативен линк

7. В царството на живата природа





63. „В Царството на живата природа "е една брошура отпечатана през 1927 г. в гр.Пловдив и в 1933 г. в град София. Това са статии, подписани с три хикса (XXX) и са публикувани в „Изгревът", том XV, стр. 590-634, които са статии на Учителя Дънов, публикувани в списание „Всемирна летопис". Те отговарят на всички въпроси за онези сили, които са разпънали Исуса по хоризонталната ос от 6 до 12 дом, където свършва старото човечество и приключва инволюцията му, стр. 602-606. Тук се отговаря на въпроси, кои са силите, които действаг перпендикулярно върху Исуса, „Изгревът", том XV, стр. 606-609, а това са общочовешките идеи, донесени от духа Христов.
Онзи, който е подготвил този материал, след като е разчел стенограмите от беседата, е добавил името на брошурата, вероятно по указание на Учителя. Без нея е невъзможно да разберете всичко, написано от мен досега. Изключено е. Затова седнете на своя стол, отворете том XV и цял си го четете. От стр 590-634 и от стр. 635-749


64. Примерът, който тук се дава, е изведен от брошурата „В царството на живата природа" от статията „Сегашното положение на човечеството" , публикувана в „Изгревът", том XV, стр 594-602 и се намира на стр. 596-597. Прави впечатление, че от издадената брошура в тази статия има някои допълнения в самото начало. Онова, което съм публикувал, съм го извадил от ксерокс-копие на уводните статии на сп. „Всемирна летопис". Това нещо го спасих от забрава и унищожение от злосторниците от 6 и 12 дом.

65. И накрая, след като изучите горната брошура „В царството на живата природа", след като се запознаете с човешките идеи, движещи се по хоризонталната ос от 6 до 12 дом, то тогава трябва да дойдете до общочовешките идеи как те са приложени в България и между българите. Това ще прочетете и ще видите от материала, поместен в „Изгревът", том XV, стр. 635-749 под заглавие „Една велика идея - мир на земята". Това е статия от сп. „Всемирна летопис" и защо са включени ще прочетете на стр. 746-749.

66. Накрая искам да споделя няколко неща много важни за онези , които искат да четат този материал :
1. Този материал е по стенографски бележки от беседи на Учителя,дешифриран от Боян Боев.
2. Запазен е неговия метод за работа, защото той не всичко е записвал, а
това, което му е правило впечатление в неговото съзнание. Освен това дясната му ръка, с която е стенографирала, е била увредена и неговата стенограма е разкрачена и да се разчете е необходим код за нея. А аз успях да проуча този код и с помощта на Борис Николов да го запазя за разчитане на стенограмите му.
3. Когато за пръв пьт ми попадна тази малка брошура , „За двете риби и петте хляба" отпечатана от Светозар Няголов, аз изобщо не можах да я чета. Тя беше затворена за мен. По-късно я прочетох, но съзнанието ми беше също затворено за нея. Прочетох я само така да видя какво има в нея. Нищо не намерих.
4. И ето дойде 2005 г. и се подготвяше Изгревът, том XXII, където беше включен материал на Светозар Няголов. Няколко пъти той ме запита дали съм включил тази брошура. Аз не бях я включил, защото бях я забравил и освен това не бе ми направила особено впечатление.
5. Накрая трябваше да изпълня неговото желание. Реших да я включа. Зачетох я и започнах да подчертавам някои неща. Беше ми се отворил един прозорец в тъмната стая на съзнанието ми. След като се набра от Буряна и се разпечата от Вихър, аз отново седнах, за да напиша някои идеи, които ми бяха дошли при прочитането и под светлината само на един отворен прозорец. Накрая материалът се отвори, отвориха се всички прозорци, навлезе светлина в съзнанието ми и аз започнах да я чета. От беседата излезе друга Светлина на Духа. Двете светлини се сляха и успяха да дойдат в мен, отвориха и осветиха съзнанието ми. Разчетох го в Дух и Истина, онова, което написах. Аз го работих две седмици от 7 до 22 ноември 2005 г. А вие трябва да го изучавате една-две години докато усвоите всичко, което е написано и цитирано от „Изгревът". Желая ви успех.
6. Трябва всички да благодаримна Буряна, че можа да разчете моя почерк и този труден материал да го въведе чрез компютър. Ето сега, когато проверявам всичко, аз се затруднявам да си чета ръкописа. А как тя го разчете - направо се чудя. Благодаря на Вихър, че включи картите, снимките за този материал. Благодаря на Ефросина, че оформяше материала за печат. Без тях това нямаше да се отпечата.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ