НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

2 . Съзвездие Дева и Риби . Духовната земна ос.Свят на законите

ТОМ 22
Алтернативен линк

2 . Съзвездие Дева и Риби . Духовната земна ос .

Свят на законите






25. Защо Исус е роден от Дева и е универсалната Риба?

I. Исус Христос е роден от Дева . Светият дух в древноеврейския език, който е арамейски език, е от женски род. И когато слезе Светият дух върху человек, той се новоражда чрез Духа. А Светият Дух присъства само в Чистота и Светлина и Виделина. А това е Девата. А Девата в Зодиака е от 22 август до 22 септември. А съборите на Бялото Братство в Божествения и духовния свят започват всяка година от 19 август до 22 август. Това е узаконено от Учителя Дънов и това се вижда най- добре на съборите на синархическата верига от 1906 до 1915 г. и от 1922 г. до 1939 г. Тези протоколи от съборите са публикувани в „Изгревът", том XI, стр. 370-619.Така че Светият Дух слиза чрез съзвездието Дева по време на съборите на Всемирното Велико Бяло Братство. Девата ражда Духът.
А това е Светият Дух, който в арамейския език е от женски род. Значи Светият Дух е женско начало. В Евангелието на Филип се пише: „Някои казват, че Мария е заченала от Светия Дух. Кога се е случвало жена да зачене от жена?" Този мит възниква вън от Палестина, където не говорят арамейски език. Но Девата не ражда човека в плът. В българския език думата „Духът" е от мъжки род. И когато казваме, че Духът ражда, ние го разглеждаме, че той ражда идеята в Божествения свят и я оформя като принцип. Тя трябва да слезне в духовния свят като закони , а на физическия свят като факти. Това е редът. Друг няма.


За тези твърдения имаме като пример раждането на Петър Дънов чрез баща му Константин Дъновски и майка му Добра х. Атанасова. Ражда се в плът, преминава през детството, юношеството, възмъжаване, обучение в училище, следване и накрая се идва до онзи момент, който е описан в „Изгревът", том I, стр. 636-637,641-642, като Космическа година за човечеството.

В том XIX, стр. 914-915, точка 10, буква А, Б, В, Г, е описано точно това, а по- нататък е описано в буквите Д, Е, Ж, 3. А кой как се ражда? От Божествения дух -Учителят , „Изгревът", том I, стр. 641 -642, от Христовия дух - Мировият Учител,„Изгревът", том I, стр. 642-643. Как се ражда Всемировият Учител от Господния дух ще си прочетете в „Изгревът", том I, стр. 644-646, том XIX, стр. 916-917 oт т. 11 до т. 28. А по-нататък на стр. 918-922 ще проучите степените на проявлението на Петър Дънов като Учител , като Миров Учител, като Всемиров Учител.

II. След като Исус Христос е роден от Дева , защо представлява универсалната Риба?
Универсалната Риба 8 своя акростих означава Ихтиос, която на гръцки е Риба и е съставено от първите (начални) букви на Ihtis - Исус Христос, син на Бога, Спасител. Ние указахме как първите християни са въвели акростиха Ihtis и символа на Рибата. Това се вижда в „Изгревът", том XIX, стр.  909-917 от точка 8 до т. 18 .Слизането на Божествения Дух върху Исуса - ражда се Синът Божи -стр. 909-910 в т. 8, буква А, Б. Вселяването на Христовия Дух в Исуса - ражда Христос (стр. 911-912) в точка 8, буква В. Слизането на Господния Дух - ражда Силата и Славата на Бога Отца - стр. 912-914 в буква Г. Ето това е универсалната  Риба. Тя обема Божествения Дух, Христовия Дух и Господния Дух.


26. Дева-Риби е оста на Исус Христос . Оста Дева-Риби означава, че се ражда от Девата, ражда се от Божествения свят последователно от Светия дух, Божествения Дух, Христовия Дух, Господния Дух и слизат върху Посветения, Месията и Спасителят. А от Универсалните Риби и от нейния акростих се вижда, че се е родил Божествения Син, че се е родил Христос, че е дошъл в плът Исус Христос и че Исус Христос е Господ. Ето това е оста Исус Христос - това е Емануил .
Духът на Третия завет на Бога към избраника и помазаника Божий е представено чрез оста Исус Христос, която е представена от Емануил , който е живият Бог на Земята и Небето. Това ние го виждаме когато Учителят Петър Дънов присъстваше в тяло, в Дух и в Слово и в сила между българите на земята. Виж „Изгревът", том XIX, стр. 917-923. За Емануил виж „Изгревът", том IV, стр. 36-44.


27 . В началото на зимата , в полунощ , съзвездието Дева иде на хоризонта на 24/25 декември . Тогава е станало раждането на Исуса под съзвездието на Дева. Ражда се под съзвездието на Дева, а не се ражда от девица- майка. На земята човек се ражда в плът по един и същ начин и се зачева по един и същи начин. Това се отнася за сегашното човечество. Чрез съзвездието Дева идва Ангел Господен и Господнята Слава го осиява. А това е Господната Светлина, която е осияла през нощта. И внезапно с Ангела Господен се явява небесно войнство от същества, които пеят и хвалят Бога „Слава на Бога във висините." А това означава Светлина земна, Виделина духовна и Слава небесна - във висините. Тя идва от Божествения свят чрез съзвездието Дева (Ев. Лука, гл. 2, от 9-14).
Тук трябва да споменем за Витлеемската звезда, която е била съвпад на планетата Марс и Юпитер в съзвездието Риби. Указала за раждането на Исуса и пристигането на влъхвите на изток. (Евангелие Матея, гл. 2, ст. 1-12). Виж „Изгревът", том XV, стр. 549-550, „Витлеемската звезда", „Изгревът", том XIX, стр. 363-373, „Влъхвите из летописите на древността".


28. Сарагосово море се намира в Атлантическия океан и мие източните брегове на САЩ. Интересен за нас е релефа на океанското дъно на Атлантическияокеан, понеже по меридиана на 40 градуса се намира Атлантическия хребет. На запад от него се намира Северноамериканската котловина и Бермудското плато с 6144 метра дълбочина. За въвеждане към материала, ви предоставяме две карти:
    1. Карта на източното крайбрежие на САЩ, Сарагосово море.
    2. Карта на Сарагосово море, Мексиканския залив, Куба и Карибско море.
Във всички карти е отбелязана пресечната точка на 75 градуса западна дължина по меридиана и 30 градуса северна ширина по паралела. Тези 2 карти освен за илюстриране на Сарагосово море, ще ни послужат за онагледяване на циклоните, които се зараждат в тази пресечна точка, както за Бермудските възвишения, така също и за Голфщрома, който преминава през нея.


29.Тук на тази пресечна точка в Сарагосово море се зараждат всички облаци преселници,преминават Атлантическия океан от запад на изток, отиват към Европа и се разпръсват над Русия. Днес всеки може да види по телевизията облачните маси, заснети на спътници, как се зараждат над Атлантическия океан, насочват се към Западна Европа и оттам се насочват към Балканския полуостров и България. Прилагаме две карти - снимки за Атлантическия океан, и една друга карта за морските течения и ветровете, които се зараждат тук и тръгват през Атлантическия океан към Европа, непосредствено след тази страница.

30. Какво има в тази точка , където змиорките хвърлят хайвера си и се зараждат облачните маси, магнитните бури и морските течения?
   Първо - тук змиорките хвърлят хайвера си.
   Второ - тук се образуват облачните маси, които тръгват през океана, достигат Западна Европа, преминават през целия Европейски континент, достигат до Балканския полуостров. И ние всеки ден го гледаме по спътниковите снимки за движението на облачните маси, когато по телевизията гледаме „прогноза за времето".

   Трето - тук се образува истинския Голфщром или Гълфстрийм (Gulfstream) Как става това? Водите на Гвианското течение и Североекваториалното течение в Атлантическия океан се сливат и под въздействието на ветровете пасажите се устремяват в Карибско море, след което през Юкатанския проток с голяма скорост проникват в Мексиканския залив. Това обединено течение минава покрай северните брегове на Куба и през флоридския проток се излива в Атлантическия океан, където вече се нарича Голфщром с големина 22 пъти повече от всички реки на земята, със скорост 9 км/час с температура 25 градуса. Голфщрома се отправя на североизток покрай Северна Америка. На около 30 градуса северна ширина се слива с Антилското течение , нараства 4 пъти . Това е истинският Голфщром, който се разделя на три течения, от което едно обикаля Сарагосово море, друго завива на юг като Канарско течение и трето като Северноатлантическо течение продължава на североизток до Баренцово море. Той променя климата на Западна Европа, Англия, Норвегия. Движенията на Голфщрома виж на карта V, а как преминава, виж карта I- IV.
    Четвърто . От тук започват бурите, които са тропически циклони, които преминават в урагани със силни ветрове, дъжд, разрушения. Обикновено помитат източното крайбрежие на САЩ и накрая преминават в Мексиканския залив и разрушават градовете на САЩ. Пример: ураганът Катрина, зародил се на 29 август 2005 г., унищожи щата Луизиана и Ню Орлеан, Тексас с щети към 100 милиарда долара. Наблюдавахме го по телевизията. А след 15 дни се яви втори ураган Рита и удари Мексиканския залив на САЩ.


Публикувано изображение
0
· MOPCKII T£11£111
II I£TPOIE
)
f'
MOPCI04 TE 4EHM
Ton.nM
- . -- -
_-,.....----. _.
-------- -- :
BEiPOBE
nacalHM eerooae,
--+C H8MlMeHHn! OCOKI
':! npeJ u"nara ro- MHtlr'r-- t= ;E =-: ft::. .te
Публикувано изображение
r"' 06nacr.. Ha 6e1aer I
-..,..1 p... (3aTMIII..I) '
0Deo6na&.Nw.t \ f
."TPOM,C UMKnM"fHa \:
UMPK na MR ·
.E"."O' etpMoJ neC..e-.H..M..I.HuI.tkTllo..t --..... ,,  .... ._,
I (C yK&J.IH"HI 4 MKtuiJI W 4Cf :itn.OT f P"'HYH'4 r:f · 01' rf)MH)"M'-f 4(/
npece4Hara T04Ka Ha AT/\aHT Aa 75°3ana,o,Ha Ab/\>KiftHa no
Mep A aHa 30° cesepHa AbA>K Ha no napaAeAa.
(B >K , KparKa 6bArapcKa 9HU KAOne,o, S1", TOM J C. 143-144)

31. Пето - на това място се намира изчезналия континент Атлантида . Причина за потъването на Атлантида ще намерите в „Изгревът", том XV, стр. 216, стр. 469-470, стр. 488, том XVIII, стр. 423, том XIX, стр.342. Причината за потъването на Атлантида е дадена от Учителя, че Бялото братство е загубило сражението с Черното братство. А защо? Ще го намерите в посочените страници. Пример, том XIX, стр. 342. А според древногръцкото предание Атлантида е съществувала някога на запад от „Херкулесовите стълбове". (Гибралтарския проток). Според преданието жителите му водели завоевателни войни в Европа и Африка. След станалото земетресение преди около 10000 години Атлантида потънала в океана. Тези сведения за потъналия континент ги има само в съчиненията на философа Платон (427-347 преди новата ера) „Тимей" и „Критий", който на свой ред се позовава на прадядо си Солун, чул историята за Атлантида от египетските жреци.
След потъването на Атлантида започва да преминава оттам Голфщрома и е причина за климата в Западна Европа и Англия. А Учителят Дънов много пъти е обяснявал за историята за потъването на Атлантида. Виж „Изгревът", том XIX, стр.186. Като останала част от потъналата Атлантида днес се смятат Бермудските острови, намиращи се на 1074 км от брега на Северна Америка с главен град Хамилтън. Виж карта II със Сарагосово море и Бермуда.


32 . Шесто . Това е място на големи катастрофи . На това място е забелязано, че изчезват много самолети и параходи. Потъват без следа. Това се дължи на магнитните бури, излизащи от тази точка. Цялото това пространство е наречено впоследствие Бермудски триъгълник и е свързано с много легенди. Днес с тази публикация се обяснява на какво се дължи всичко това. Това нещо досега бе неизвестно. И да искат, няма от къде и от кого да се узнае.

33 . Влиянията в тази пресечна точка образувани в 75 градуса западна дължина по меридиана и 30 градуса северна ширина по паралела и всички онези шест събития, които описахме, се дължат на нещо съвсем друго. Съществува една друга точка от земното кълбо, която е извор на влиянията, причина на влиянията, които се изразяват в описаните шест събития. Тази точка е мястото, където съществува Агарта и от там се управляват всички събития. За нея ще споменем след малко. Агарта е главата и тук е опашката на голямата Риба, която с перката на опашката си помита всичко в тези шест точки.

34. Всяка година змиорките заминават от Европа към Сарагосово море в пресечната точка, която е на 75 градуса западна дължина и 30 градуса северна дължина в строго определено време. А това е когато Слънцето излиза от Скорпион (22 октомври до 22 ноември) и влиза в Стрелец (22 ноември до 22 декември). (Виж „Изгревът", том XVIII, стр. 328. Те пътуват 6 месеца, за да хвърлят там хайвера си в тази пресечна точка.

35. Завръщането на тези змиорки , които са се излюпили от хайвера, продължава две години, пораснали са до 12 см. И се връщат през пролетта, когато Слънцето влезе в зодиакалния знак „Телец" (21 април до 22 май). Те пристигат до бреговете на Европа и се пръскат по реките и езерата, а мъжките остават по бреговете на Европа. Мъжките остават по бреговете на Европа на това място, на което са пристигнали. Те чакат когато женските змиорки се явят през месец октомври-ноември, пораснали, оплождат ги и заедно пътуват на запад до пресечните точки, за да може женските да хвърлят хайвера си. А защо е това пътуване от Европа до тази пресечна точка, ще разберете след малко.

36. Когато змиорките се завръщат в Европа през месец май, когато Слънцето влезе в зодиакалния знак Телец (21 април-22 май), то по същото време окултните ученици заминават и пътуват като змиорките един след друг на най- голямата церемония на Вайзак в Индия. Там се събират всички посветени. Там се събират великите Учители на човечеството от памти века до сега. На това място не се пътува с физически тела! Запомнете това много добре. Учениците оставят своите физически тела на земята, и близките ги виждат, че те лежат на креватите си у дома или полегнали на столове и спят. Те пътуват с етерните си тела по въздуха на едно голямо разстояние над земята, за да пристигнат на определеното място на строго определено време. Това време е обозначено и то е 14 май, когато Слънцето е в знак Телец и Луната е в пълнолуние и се намира в знака Стрелец след полунощ. Това трябва да е онова място, което описва апостол Павел във второто послание към Коринтяните, гл. 12 стр. 2-4, че е бил занесен до третото небе, до рая и е чул неизразими думи, които на човек не е позволено за изговори. Това е онова място, където стои единственият Властител и цар на царстващите и Господ на господстващите, който сам притежава безсмъртие и обитава в непристъпна светлина." (I послание на Тимотея, гл. 6, стр. 15-16). Това е онова място, където апостол Павел в послание към Евреите, гл. 12, стр. 18-24 говори за онази планина осезаема и пламнала в огън, където се намира хълмът Сион, града на живия Бог, небесния Ерусалим и при десетки хиляди тържествуващи ангели при събора на първородените, които са записани имената им на небесата при Бога. Това е онова място, където Йоан в Откровението си в гл. 14, ст. 1 споменава, че е видял на хълма Агнето т.е. Христос с 144000, които са носили неговото име и името на Отца, записани на челата им.

37 . Учениците тръгнали за церемонията на Вайзак , оставят физическите си тела и заминават с етерните и духовните си тела. И така поставя се въпроса за „Космичният и земния човек" . От една страна са възвишените същества, които са без форма и без плът, без земна плът, които вкупом всички представляват Великият космичен човек . А от друга страна е земният човек, който чрез Зодиака е представен в своето тяло и чрез планетите, представляващи неговите удове, трябва да създаде тялото на новия окултен ученик, новият Адам, сътворен чрез Дух и плът. А как става това ще научите в „Изгревът", том XVIII , стр. 426-438 в „Космичният и земният човек".

38. Духовното ръководство на човека и човечеството се движи от Христовия дух, който е Мировият Учител, който обединява Битието и Небитието. Христовият дух, като Христос, е глава на Великото Бяло Братство, чието централно седалище е Слънцето и от там ръководи всички видими и невидими същества по цялата планетна система. Виж „Изгревът", том XVIII, стр. 439-451. За Мировият Учител виж „Изгревът", том I, стр. 642-643. А за Исус Христос - глава на Великото Бяло Братство виж „Изгревът", том I, стр. 647-654. Изявеният Христос, духът Христов - това е проявеният Святий Дух - Словото Божие. Това е живият хляб, слезнал от Небето, което е безсмъртната храна на Великите Учители. А 2 риби е универсалната Риба, която означава, че всички тези 144000 души от невидимия свят, завършили своята еволюция, се обединяват чрез Христовия Дух, реализират се чрез Господния Дух, който е Силата на Духа , защото само със Сила може да се вземе царството Божие. И накрая който има Божият Дух, ще има Божия Мир, който е Мир на Светлина и Виделина. Божият Мир е равнозначно на Божият свят. Думата „мир" на славянски и старобългарски език е свят. Оттам и иде - Божият мир.

39. Агарта е събранието на възвишените същества . Това е градът на посветените, това е Небесният Сион. Намира се в Хималаите на 75 градуса източнадължина и 30 градуса северна ширина. Тази пресечна точка сме я отбелязали и тя се вижда от картите номер III и IV. Това е указание на Учителя Дънов. Според него Школата на Всемирното Бяло Братство е на Слънцето и там всяка година Белите братя правят събор, който става от 19 август до 22 август. Учителят Дънов, който е бил на земята отначало го е правил във Варна, после във Велико Търново, после в София и накрая на Рила при 7-те Рилски езера. Онези Бели братя от Слънцето слизат на земята , изсипват се на Рила, влизат в телата на присъстващите и те създават цялата обстановка по онова Единение между Небето и Земята. Това присъствие се изразява в разширение на съзнанието и всеобхватност на човешката душа. Освен това на земята всяка година се събират на един висок връх на Хималаите на 14 май. Това е тържествен събор на Белите братя в който присъстват Белите братя на Слънцето, Великите Учители на човечеството и учениците оставили своите физически тела по места, откъдето са дошли. Бог се изявява чрез тях посредством Любовта си като Енергия и Сила и тя се насочва по земята, за да се преустрои човечеството.

40. Магнетичните  и електрическите течения , които се образуват при събора в Агарта , се съсредоточават по невидимата ос между съзвездието Дева и Риба, която е оста Исус-Христос. Така всичко туй се насочва в пресечната точка в Арагосово море, създава се връзка между учениците без физически тела, присъствуващи на събора в Агарта и змиорките, които са в Арагосово море, където снасят хайвера си. А енергията, която тук се съсредоточава като магнетични и електрически течения, се управлява от Онзи, който управлява оста Исус-Христос, оста Дева-Риби. И тогава ние виждаме всичко онуй, което разказахме в точките 30-31 на Първо до Шесто чудо на чудесата.

41 . В Агарта има също раждания на светли идеи, чисти мисли, на чисти чувства и чисти действия. Тези идеи, мисли и чувства те ни изпращат по въздуха чрез различните магнетични течения. Дори когато питат Учителя Дънов защо прави своите събори на Рила и Велико Търново, отговаря, че има магнетично течение, което идва от Агарта, върви по Стара Планина, и което трябва да се използва за повдигането на българския народ. А освен това, когато учениците присъствали на събора на Агарта и се връщат в своите физически тела, то те разпръскват чрез мозъците си всичко онова, което са чули, видели, и преживяли там. Така работят окултните ученици на Бялото Братство. Чрез тях се предават решенията на събора на Хималаите на ръководителите на човечеството за изпълнение. На събора на Агарта е място свещено, непристъпно за човешки крак и невидимо за човешкото око. Там се отива с духовни тела. Там се живее с етерния двойник. Днешният човек няма още в ретината на очите си онези клетки, чрез които може да види тези етерни тела. Той още няма орган в мозъка си, който да приеме от очите си възприятията на ретината за един друг свят с други измерения от този на физическия свят.

42 . Агарта със своя магнетизъм привлича чистите и праведни души, които са възкръснали преди хиляди години и са завършили своята човешка земна еволюция. Тези възкръснали души са Белите братя от Великото Бяло Братство. Те са горе в Невидимия свят. То е разположено на три места.
   1. На земята във физическия свят , където имате пресечната точка на Агарта в Хималаите, но там няма да видите нищо друго, освен скали. Ние ви предоставяме една снимка на Агарта, която е била закачена в рамка на стената от стаята на Учителя Дънов. Поглеждайки към нея, той се е свързвал с това място и със съществата, които са там и е управлявал Агарта. А защо е управлявал? Защото той е от най-висша духовна и Божествена йерархия, както в духовния свят, така и на земята. Той е Всемировият Учител на Вселената Беинса Дуно. Виж „Изгревът",
том I, стр. 654-657.
А като доказателство за невежеството ще разкажем, че по времето на Школата на Учителя, негови последователи са издали една брошура „Агарта", от 21 страници, със стария ръкопис, която означава че е преди 1944 г. Тя е издание на Лито-печат ул. „Гурко" 22, тел. 2-59-88. Това е издателството на Славчо Печеников (Славянски), което поради нарушение на окултните закони на Школата по време на бомбардировките през декември 1943 г. падат бомби върху сградата и складовете и унищожава всичко. Виж „Изгревът", том V, стр. 718-724, том VI, стр. 500. Отгоре на брошурата е написано, че е по Сент Ив Д'Алвейдр. Някой, който знае френски и английски езици е превел, подготвил и отпечатал. И каква е била целта? След като я прегледах, се разбра, че онова, което е написано, е имало за цел да заблуди и отклони последователите на Учителя. Езикът, на който е преведено и публикувано няма нищо общо с българския език и е напълно неразбираемо. И което е най- важното, е невярно. Пример: Там се твърди, че Агарта е на физическия свят, че тя се населява от 20 милиона души, че тази държава има своята проекция и синархия на физическото поле. А това не е вярно. Къде е тя сега? Няма я. Единственото, което е вярно, че се твърди как всеки посветен вижда светлината, която излиза от Агарта Да, това е вярно, но ако е посветен, което значи, че има връзка със Светия Дух. И ако знае къде са координатите на Агарта. До този момент никой не ги знаеше. Учителят ни ги даде. Спомням си че в разстояние на 30 години Цанка Екимова изваждаше от Словото на Учителя негови мисли по различни теми. Пример: Учителят за Бялото братство и богомилите, Учителят за българите и славянството, Учителят за невидимия свят, Учителят за онзи свят, Учителят за сънищата. Тя ги подвързваше с шило и игла и конец от кълчища и ги предаваше да се четат. Аз също съм ги чел. После дойде време онова, което тя бе описала на пишеща машина да го намеря в беседите и лекциите на Учителя. Запомнил съм всичко. И сега ако някой би прочел онова, което бе извадила за невидимия свят и Агарта на машинописен текст Цанка Екимова, би възкликнал: „Тук има една голяма лъжа." Ето защо аз пиша тези бележки, за да се знае и помни. Това е една от причините Учителят да говори за Агарта в тази специална беседа. За Агарта ще намерите също много негови изказвания в неговите беседи и лекции. Виж в „Изгревът", том VIII, стр. 391 N70, където Учителят споменава, че на Рила има клон от Агарта и че съществата там са с етерни тела. Но това е труден етап за обучение. Ще ви трябва поне 30-40 години, за да прочетете онова, което е публикувано като Негово Слово. А много е това време. Та това е Школа от 22 години, където всяка седмица Учителят е говорил беседи и лекции 4 пъти и това е стенографирано и е отпечатано отчасти. Останалото се чака да се отпечата. Така че ви трябва студиа и време за обучение.
  2. В духовния свят. Това е Изгревът в София с неговата Школа на Учителя Дънов. Има няколко изказвания на Учителя за Изгрева в София, че той в духовно положение стои много повече над Агарта! А защо? Защото тук е Школата на Бялсто Братство на Учителя Дънов. Магнетичните течения и електрическите течения, които се образуват от дейността на Школата и Неговото Слово се намират над онези, които опасват Агарта на физическото поле. За Школата на Всемирното Велико Бяло Братство виж в „Изгревът", том I, стр. 667-672. Тя е една и съща и на Изгрева в София и в духовния свят и в Божествения свят. Духът Беинса Дуно, който е Всемировият Учител на Всемира, я управлява. За Учителя, Братството и Школата виж „Изгревът", том XVIII, стр. 498-511.
   3. В Божествения свят . Школата на Учителя в Божествения свят се представя от неговото Слово. Виж „Изгревът", том I, стр. 664-666. Изучаването на Неговото слово е Слово за Третия завет на Бога към човечеството. А поредицата „Изгревът" е пътят Господен към това човечество. Друг път няма нито на земята, нито под небето, нито на небето. Амин!


43. Божественият принцип - Исус Христос е Христовият Дух, който е Духът на Единението между Битието и Небитието, между земята и небето, между реалния свят, духовния свят и Божествения свят. Раждането на върховното Аз означава да се роди човек от Духа. Да се влезне и да се всели в неговото тяло духът Христов и съзнанието му да стане ведно с Космическото съзнание, обхващащо целия космос. Виж „Изгревът", том I, стр. 647-654, „Исус Христос - Глава на Великото Бяло Братство".

44. Светлината , която излиза от Агарта , привлича всички окултни ученици. Тази светлина се образува от съществата, които живеят там, които чрез дейността си отделят тази светлина и космически енергия и я препращат по земята. А върховният Повелител на Агарта е Всемирният Учител Беинса Дуно, който е Глава на Всемирното Велико Бяло Братство. Виж „Изгревът", том I, стр. 654-657.

45. Учителят отбелязва, че между слушателите му тази вечер някои ще посетят Агарта със етерните си тела. Кои са отишли там не се знае. Какво са видели, чули, запомнили, след като са се върнали във физическите си тела, също не се знае. Но това, което се знае, това е какво представлява „Духовният образ на Учителя" в очите и душите на неговите съвременници и последователи. Виж
„Изгревът", том XVIII, стр. 487-497.
Агарта има много врати. На Рила една от вратите е езерото „Вътрешният близнак". Има го там Учителят на снимка. Втората врата е на езерото „Бъбрека". Също има такава снимка на Учителя там. Третата врата на Агарта е на езерото „Сърцето" при главата на лъва. Четвъртата врата на Агарта е на Витоша на Бивака „Ел Шадай", което значи „Врата към Бога". Тук също имаме снимка с Учителя. И
четирите врати на снимки ще публикуваме в този том.


Откъде идват тези небесни врати на Агарта по българската земя? От Агарта извира една небесна река от светлина. Тя е не само Светлина на физическия свят, тя е Виделина в духовния свят и Слава в Божествения свят. Та тази небесна река от Светлина, Виделина и Слава тръгва по хода на 30 паралел от изток на запад и стига до пресечната си точка в Сарагосово море в 75 градуса западна дължина и 30 градуса северна ширина. Та по своя път тя дава понякога своите разклонения, които достигат до Родопи, до Рила, до София, до Търново. И там се намират тези врати на Агарта, които не са на физическото поле, но в духовния свят. Но на физическото си поле те имат своите координати и пресечни точки. Тези входове аз ги проучвах, разпитвах за тях възрастните приятели. И те ми разказваха за тях. И аз си ги записах. Освен това, когато бях млад, през 1972 година аз минах с фотоапарат и заснех стъпките на Учителя Дънов по всичките седем Рилски езера. Преди това ми беше обяснявано къде и какво да заснема. После ги извадих на снимки 6/13 см., занесох ги на Борис Николов и Мария Тодорова и те ми ги показваха на снимките и аз съм си ги отбелязвал. Други, които ми даваха данни, беше Галилей Величков и други възрастни приятели. Та сега е времето, когато ще публикуваме входовете на Агарта на Рила при 7-те рилски езера и на Бивака Витоша. В „Изгревът" са описани много такива случки с входовете на Агарта. Такъв пример има в том X, стр. 702 с номер 5.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ