НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

7 . КЪДЕ ПАДАТ БОМБИТЕ ?

ТОМ 22
Алтернативен линк

7 . КЪДЕ ПАДАТ БОМБИТЕ ?



ЧОВЕШКА И БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ . Беседа от Учителя , държана на 28 ноем . 1943 г. - В: Новото начало . Утринни слова. София .1943. с. 142-153

„Благодари за всичко, което придобиваш в живота. - Искам да бъда щастлив.На земята щастие няма. В бъдеще , щастието ще дойде на земята , но при сегашните условия е невъзможно . Бог приготвя бъдещите условия. Как е възможно днес да се говори за щастие, когато хората воюват, когато опитват силата на четири-пет тонните бомби?

Защо става война между народите? - Защото не обичат Бога. Ако народите, както и отделните хора, обичаха Бога, войната никога нямаше да стане. Всички проявяват любовта си по свой начин. Германците проявиха любовта си към англичаните по свой начин - 600 пъти бомбардираха Лондон. Сега англичаните им отговарят със своята любов. Те започнаха да бомбардират Берлин. Всички воюващи прилагат Мойсеевия закон: „Око за око, зъб за зъб." След всичко това, хората разискват върху въпроса, кой народ е прав. От Божествено гледище, никой не е прав. Право има само Божията Любов . Без любов към Бога нищо не се разрешава . Това е закон, който се отнася, както за отделния човек, така и за всички народи, за цялото човечество, за цялото небе. Без любов към Бога нищо не се постига. Дръжте се за Божията Любов, като условие за истинския живот.

Човешката любов е на страха , а Божията любов - на свободата . Ако искаш да се освободиш от страха, трябва да станеш слуга на Божията Любов. Само Божията Любов е в състояние да кредитира и помага на хората. От човека се иска истинско служене на Божията Любов. Това всеки трябва да знае и да го изисква от себе си, а не от другите."

„Като дойдоха бомбите над София, всички се уплашиха, трепериха от страх. Някъде се събираха по много души заедно, да си дават кураж. Те не знаят, че така привличат вниманието и могат да пострадат повече, отколкото, ако човек остане сам. При това, не забравяйте, че от невидимия свят е определено, де да падне бомбата. Мислите ли, че за Христа не беше определено, да бъде разпнат? Христос се моли, ако е възможно да се отмени горчивата чаша Не е лесно да съзнаваш, че си Син Божи и да бъдеш разпнат като най-голям грешник. Най-после, като мина през големи страдания , Христос се подчини на един закон , който ще изучавате в бъдеще. "

„Сега, да се молим, да не ни намерят бомбите. Ако вървим по пътя на човешката любов, ще ни намерят. Ако вървим по пътя на Божията Любов, няма да ни намерят. (Виж "Изгревът" том IIс. 296-297, N170.)

Да се молим на Господа: Господи, избави ни, за да можем отсега нататък да се посветим, да служим на Твоята Любов. Ако не се молите, бомбите ще ви посещават. Тия посещения показват, че още сте в човешката любов. - Какво трябва да се прави, за да не ни посещават бомбите? - Молете се. Кажете: Избави ни, Господи от злото, за да Ти служим!

Кога ще дойде мирът? - Когато пожелаем - от нас зависи. Мирът ще дойде по нов начин - по Божия път. Единственият, Който може да донесе мира в света е Бог. Когато се обърнем към Бога с всичката си душа, с всичкия си ум, с всичкото си сърце, с всичката си сила, мирът ще дойде. Когато всички народи се обърнат към Бога и Го възлюбят, мирът ще дойде.

„Да възлюбим Господа с всичкия си ум, с всичкото си сърце, с всичката си душа и с всичката си сила."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ