НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3. БОЖЕСТВЕНИЯТ КИПЕЖ ПОВДИГА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО

ТОМ 22
Алтернативен линк

   3. БОЖЕСТВЕНИЯТ КИПЕЖ ПОВДИГА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО




МИРОВАТА ЛЮБОВ . Беседа от Учителя , държана на 19 август  1919 г., гр . Велико Търново на събора - В: Новото човечество . София . 1947-1948 . с. 85-87

„Трябва да се откажете от миналото и да започнете онзи разумен живот, за който ви говорих, и който се възвестява сега в света. Който отсега нататък не се съобразява с тоя велик закон, за него няма на земята условия да живее. Хората, които не искат да се съобразяват с него, законите на природата казват, че трябва да си заминат от земята. Ако вие сега не вярвате в това, което говоря, проверете и след 10 години ще кажете, верни ли са моите думи или не.

Велик закон се налага сега на цялото човечество - велико съзнание се пробужда в света, нещо което никога не е ставало. То е кипежът на всички човешки души, които искат свобода. И тази свобода се търси не от единици, а от цялото човечество - от всеки дом, от всеки индивид, от всяка култура и религия. Туй е Божествен кипеж, който повдига цялото човечество. И религиозните хора не само не трябва да спъват неговото течение, но ще трябва да му дадат път, защото инак ще ги прегази. Туй течение носи такива блага, каквито светът досега не е виждал, но и такива страдания за ония, които ще му се противопоставят, каквито те не са виждали. Земята ще се разтърси така, щото хората ще познаят, че в света има нещо друго, което те досега не са усещали. И природата има край на търпение."

„Има хиляди възможности, по които може да се живее. И онзи, който турга прегради на живота, не разбира основните закони на човешката душа и дух. Ако човек само сега се раждаше и умираше, ако пръв път съществуваше, той би бил жалко същество. Човека , когото виждате пред вас , съществува от милиони години .Бог е работил милиони години върху неговата душа и върху неговия дух . Душата - това е Неговата дъщеря , духът - това е Неговият син . Към тях трябва да се отнасяме с дълбока почит и благоговение.
Туй е новото Божествено учение на този свят, което се възвестява, и което ще влее нов живот в съвременното общество."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ