НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4. Сатурн - Уран

ТОМ 22
Алтернативен линк




4. Сатурн - Уран


1941 -1988 - 200 8 г . Да се повърнем към циклите на планетите Сатурн и Уран. Сатурн съвпад Уран 4.05.194 1 г. - в твърдият знак Телец, показва края на фашизма в България (Уран в Телец е в падение) показва края на фашизма в България (Уран в Телец е в падение ) и скъсване на отношенията с капиталистическите страни и САЩ. (На 12.12.1941 г. България обявява символична война на Англия и САЩ). След 9.09.1944 г. до 1951 г. стават много революционни промени, които съм описал по-горе.

Сатурн квадрат Уран ретрограден 8.12.195 1 г . - след двете правителства на Кимион Георгиев, Георги Димитров и Васил Коларов идва на власт зетя на Георги Димитров - Вълко Червенков от 3.02.1950 до 18.12.1956 г. Създава се абсолютна власт на партията и култ към личността на Червенков. Най-жестоко се наказваше всяко недоволство от властта. Сатурн във Везни е в екзалтация и много силен, а Уран в знака Рак е удавен. Показва, че след свършване на борбата с враговете комунистите започват вътрешна борба и голяма чистка в армията, образованието и интелигенцията. Има три квадрата през 1951 и 1952 г., при които се изпитва стабилността на властта и се проявява най-груба диктатура. Положението на народа, особено селяните, е много тежко и много от тях отиват в градовете, за да си намерят работа. Всяко късче земя се облагаше с всички видове продукти и селяните, за да не им вземат земите, купуваха и даваха наряда си. По-късно им взеха всичко. Пенсията на земеделците беше 29 лева - само за по един хляб на ден.

Сатурн тригон Уран ретрограден 18.01.1956 г. и последвалите четири тригона предизвикват изобличаването му от жена му Роза и този вълк падна от най- високото положение в партията и управлението. Идва Антон Югов от 18.04.1956 г. до 20.11.1962 г. Положението се омекоти, но започна борба срещу духовните течения и срещу братството.

Сатурн тригон Уран 21.10.195 7 г. - последният тригон, Сатурн е в Юпитеровия знак Стрелец - на духовното, а Уран - заточен в Лъв На 6.12.195 7 г. комунистите инкриминираха, конфискуваха и задигнаха беседите на приятелите от Изгрева и цяла България. Постоянно ни правеха обиски.
Сатурн опозиция Уран 2.04.196 5 г. - започва разсипът на цикъла и намаляване на енергиите на диктатурата.


От 1965 г. до 1966 г. има пет опозиции, в които Сатурн е удавен в знака Риби и показва жертва и мизерия на народа. Имаше голямо строителство, но заплатите бяха много малки. Уран е в Дева - лично обогатяване на управниците. Построяването им на вили, апартаменти, почивни домове на държавни разноски. Всеки управник използваше служебното си положение за лично обогатяване.
На власт идва Тодор Живков (20.11.196 2 г. -12.03.196 6 г.) и втори мандат
(12.03.196 6 г. - 9.07.197 1 г.) когато става председател на Държавния съвет (197 1 г,-198 9 г.). На 16.05.1971 г. е приета новата Конституция на България.

Сатурн тригон Уран 4.07.1972 г. и другите два тригона: 31.10.1972 г. и 12.05.1973 г. - идва на власт Станко Тодоров (9.07.1971 г. -18.06.1981 г.). При тригоните Сатурн е в Меркуриевия знак Близнаци, а Уран - във Венериния знак Везни, във въздушния тригон. Сатурн в това положение показва голяма експлоатация на работниците и селяните, които получават колкото за прехраната си. Уран във Везни говори за богат и охолен живот на управниците, които започват редовно да посещават запада, а някои останаха да живеят там. Има силно развитие на науката и изкуството - музиката, художеството. Дават се много средства за образованието.

Разсип на цикъла продължава със Сатурн квадрат Уран 5.10.197 5 г. и още пет квадрата през 1975 , 1976 , 1977  години. Сатурн е в Лъв, в неизгодно положение (това са работниците и селяните), а Уран е в Скорпион в екзалтация. Всеки министър имаше по 10 милиона лева безотчетни пари, които използваше, както желае. Това е най-успешният за комунистите период до 1985 г., помрачен от Възродителния процес и влошаване на отношенията ни с Турция. Народът е потъпкан и много хора са преследвани и изселвани.

Сатурн съвпад Уран 13.02.1988 г. и още два съвпада: 26.06.1988 г.,18.10.1988 г., които стават в Юпитеровия знак Стрелец, който е носител на нови духовни човешки идеи и пробужда съзнанието на народа за излизането му от диктатурата на комунистите и идване на нов демократичен строй на управление, което стана в 1989 г. Началото на новия цикъл дава нова насока на държавата, управлението и друг път за развитието на народа.Изпитът, на който беше поставена демокрацията, представена от Съюза на демократичните сили, от квадрата на Сатурн и ретроградния Уран 18.07.1999 г. 14.11.1999 г. и 14.05.2000 г., което доведе до падането на правителството на Иван Йорданов Костов на 24.07.2001 г. и идването на Симеон Кобургготски.

То се обуславя и от тригона Сатурн Уран ретрограден 21.08.2002 г. - където Сатурн е в знака Близнаци, а Уран - в собствения си знак Водолей, говорещо за силно влияние на капитализма в България върху вътрешното и устройство и вътрешна и външна политика.Вторият тригон е на 17.12.2002 г. и Сатурн тригон Уран ретрограден 25.06.2003 г., където Сатурн е в Рак в заточение и говори за рязко и всестранно влошаване положението на народа: безработица и достигане крайния предел на бедността. Уран в нептуновия знак Риби дава много демагогии (комунистически) обещания и заблуждения на народа от управниците срещу които се надига силна недоволна опозиция. Всичките управници са мафия и няма нито един, който да каже, че царят (председателят) е гол.Това ще доведе до промени и нов път на развитие на България, който ще достигне своя апогей при разсипа на цикъла Сатурн опозиция Уран ретрограден 5.11.2008 г.

Сега ние сме навлезли в новата епоха на Водолей, която ще изчисти всичко старо, гнило и ще донесе нов ред, нов порядък - на мир и хармония на Земята.Тя започна на 22.03.1914 г. и ще продължава 2160 години, през който период хората ще напуснат старите си атавистични разбирания и ще се устремят към един общ живот на мир, хармония и братство Човечеството ще излезе от димната култура и ще въдвори бездимната като използва милионите волтове електричество, с което е изпълнена вселената над нас. Електричеството ще се използва за осветление, отопление и всички домашни нужди. Няма да има нужда хората да се завират в мините и добиват въглища, нафта за гориво.

Учителят отбелязва, че съвременните хора са още малки деца и не могат да се справят с атомната енергия. Те разложиха атомите и получават електричество, но нямат знание как да се справят с радиоактивните остатъци, които имат много дълъг период на разпадане. Затова погледът на човечеството ще се обърне към междупланетното пространство,пълно с електричество, ще се построят трансформатори и космичният ток ще влезе безплатно във всеки дом. Няма да има нужда от никакви електромери. А атомната енергия ще я оставим за Седмата раса на Мъдростта, която ще дойде след 365 хиляди години и отлично ще се справи със знанието, което носи, с атомния проблем.

Според Учителя при провеждането на Никейския църковен събор в 325 г. след Христа, свикан от римския император Константин, става грешка в летоброенето с 38 години и ние не сме още в двадесет и първия век, а две хилядната година ще дойде в 2038 г. по сегашното летоброене.

Епохата на Водолей ще промени статуквото. Злото, което е било милиони години господар на човешката цивилизация, ще стане слуга на доброто, което ще навлезе дълбоко в същината, в живота на човечеството. Миналата 2160 годишна епоха на Риби беше епоха на жертвата, на силната непоколебима вяра в Бога. Тези качества се проявяват най-силно през първия деканат на епохата - мистичният, когато християните с вяра и песен са отивали на кладите.

Учителят казва, че милиони същества от невидимия свят са искали да вземат участие в работата на Христа и страданията на неговите последователи. Те се вселявали в християните, осъдени на изгаряне и последните не чувствали никакви болки, а пеели и когато горели. С любов и вяра християните преодолели всички пречки и спънки, създадени им от езичниците. Те стават герои - мъченици и се жертват за своята идея, за Христос.

Първите християни са били под силното влияние на Божествената Любов, носител на която е планетата Нептун и са имали постоянна връзка с невидимия свят

Вторият, научен деканат е под влиянието на мистичния знак Рак, знака на Луната - на душата . Много от християните са работили скрито - вътрешно и на групи - тайно са се подвизавали. Тогава се дава ход на издигане личността и тиранията на властниците, която достига своя апогей. Създава се западния феодализъм, който канонизира християнството и го поставя в рамките на църковното богослужение.

Третият деканат под влиянието на окултния знак Скорпион , пробужда умовете на будните души и се провежда реформацията. Започва тайно изучаване на окултните науки, забранени от черквата, особено от католицизма, които изпращат заловените на инквизицията. Появяват се социални движения, от тежкото положение на работниците и селяните. Започват народни вълнения, стачки и в края на деканата се ражда незаконното дете на буржоазията - комунизмът (социализмът) във всичките му форми и нюанси - с общите стачни борби и революции.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ