НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

IX. Светозар Няголов Б. Хороскоп

ТОМ 21
Алтернативен линк

IX. Светозар Няголов

Б. Хороскоп





1. Хороскоп на Светозар Крумов Няголов

21.07.1932 г. Публикувано изображение 16h36'София


Изгрява Стрелец на Асцендента, който дава високо тяло с големи ръце и крака. Понеже костите са тежки, с напредване на възрастта може да се свият и роденият да се прегърби. Лицето е продълговато и добре оформено, носът - правилен, очите са тъмни с добър поглед, а косата - тъмно кестенява. Тялото действа бързо и активно, но не се нуждае много от почивка, защото възстановителните сили са добри. Роденият е издигнат над обикновения живот и е насочил стремежите си към безграничното пространство, изпълнен с висок идеал. Той почита законите и има висок морал. Този знак създава стълбовете в обществото и религията. Има известна опасност от счупване кости на краката. Роденият трябва да се научи да реализира идеалите вътре в себе си, вместо да ги търси отвън. Там, където е поставен, трябва добре да свърши работата, определена за неговата душа, за да може да реализира идеалите си.

Слънце в VIII дом е на много благоприятно място за родения, понеже изпълва с живот и сила дома на смъртта. (Много пъти съм бил на прага на смъртта и Слънцето ме е връщало в живота). Животът дава големи надежди на родения, но често се прекратява преждевременно. Може приживе да не го оценят, но след заминаването му ще има слава в живота на хората. Тук Слънцето указва увеличение на богатството след брака и ще има великодушна съпруга.

Слънце в Рак. Зодиакалният знак Рак е вратата на живота, свързан с душата, с Луната, и дава на родения дълбока скрита духовност. Жизнеността е много слаба. Понякога прави родения малко отпуснат и бавен. По характер е незлоблив, има тих нрав и избягва свадите. Първата половина на живота е безплодна - до 33 години, когато работи вътрешно върху себе си, а след това се радва на успех в зряла възраст. Има силно влечение към окултните науки. Ракът е най-мистичният знак в зодиака, в който дойде и Учителят на земята, също Петър Филипов. Той дава голяма привързаност към дома и удобствата му и към големия дом на братския живот и неговите проблеми.

Публикувано изображение (Слънце точен квадрат и половина Луна, точен полусекстил Венера, опозиция Сатурн ретрограден, квадрат Уран, разпадащ се съвпад Плутон, паралел Сатурн ретрограден, секстил Медиум Цели, секстил Хирон, съвпад точката на щастието и квинтил Лилит).


Публикувано изображение (Слънце точен квадрат и половина Луна) дава непостоянство, нерешителност, променчивост и мъчно преследване и постигане на някоя цел в живота - мъчно ще успява в това, което предприеме. Роденият ще има мъчнотии в отношенията си с жените, с началниците си и високопоставените. Здравето е увредено с простуди, които мъчно оздравяват. Аспектът показва, че когато майка ми е била бременна с мене, не ме е искала, мислила е да абортира, изживяла е много тревоги и напрежения, които са се втъкали в тялото ми, да нося тези негативи през целия си живот. Майка ми напълно си оправи отношенията си към мене и ме обичаше много, но последствията от изживяното останаха да ги нося.

Публикувано изображение (Слънце образуваща се опозиция паралел ретрограден Сатурн). Това е най- неблагоприятният аспект за родения, при който устойчивостта из основи е отслабена. Добре, че Сатурн е ретрограден и намалява наполовина злите влияния на силния във Водолей Сатурн. Говори за мъчен детски период, изпълнен с болести, главно настинки, слаб и нервен стомах. Липса на апетит и злоядство. Пречи извънредно много на успеха в живота, като ще има постоянни отлагания на нещата, закъснения и спиране на някои работи. Мъчно ще намира работа и ще има много неприятности с началниците си. Роденият ще се чувства изоставен и лишен от всякаква свобода. Тези негативи се оправят, когато роденият се освободи от отрицателните качества на Сатурн - злоба, несправедливост, скържавост, ревност, критичност, клевета и др. Тогава Сатурн отваря торбата с хубавите си аспекти (секстил, тригон), и ги дарява на родения. Опозицията се превръща в тригон. Всичко това започна да се променя в 1935 г, когато направих вътрешна връзка с Учителя. Майка ми, брат ми Костадин и аз бяхме извикани от Учителя привечер на полянката за скъсването на една палатка на сестра Елена Андреева. Учителят ни помилва по главите с брат ми, обърна се към сестра Елена Андреева и каза: „Аз плащам палатката.” След това се обърна към нас и каза, че аз и брат ми в Гърция преди 2000 години сме били видни философи, но и големи врагове, и сега сме такива. Мене ме попита: „Ти как се излъга да дойдеш на Земята?” Аз отговорих: „Учителю, оставям гръцката философия, а аз съм дошъл за Вашето учение - да го приема и приложа в живота си.” Целият Изгрев беше там. Този аспект (Слънце опозиция, паралел ретрограден Сатурн) е най-трудният за живота ми и ме спасява донякъде това, че Сатурн е ретрограден.
Слънце квадрат Уран, Слънце съвпад Плутон, Луна опозиция Нептун. Уран квадрат Плутон, са все разтурящи се аспекти, разрешени в минали животи, а за този живот имах да разреша Слънце образуваща се опозиция, паралел Сатурн ретрограден.



Светозар Крумов Няголов

21.07.1932 r. 2 16h36', гр.София


Публикувано изображение




Публикувано изображение (Слънце разтурящ се квадрат Уран). Този разтуряш, се аспект е изживян в минали прераждания и ми напомня, че не съм слушал Божествената мъдрост - вътрешното си ръководство - интуицията. Прави родения много докачлив, нервен и слаб самоконтрол. Предсказва много нервни разстройства и болести. Като малък почти не ядях и няколко години си гризях ноктите. Имаше отрови в тялото ми, които избиваха като бели петна по ноктите ми. Роденият е привърженик на сродството и братството на душите и свободната любов. Изложен е на злополуки от гръм, ток и ще претърпи разочарования от всяко естество. След промяната на хороскопа ми (Слънце секстил Уран) дава условия за придобиване и приложението на астрологията.

Публикувано изображение (Слънце разтурящ се съвпад Плутон). И този аспект е разтурящ се - от минала инкарнация. Нарушавал съм Божествените закони и не съм имал правилно отношение към земята, растенията и тялото си. Аз съм неутрализирал този аспект, като от малък съм започнал да обработвам земята и съм отправял низшите си енергии в нея. Цял живот, до 60 години съм работил тежка физическа работа в строителството, подбирал съм най-качествена храна - плодове и зеленчуци, като съм се хранел малко и скромно и никога не съм проявявал лакомия. Понеже аспектът е разтурящ се и Богът в мен (Слънцето) стои по-високо от ада (Плутон), той не може да прояви силно лошите си влияния, а и Слънцето ми е в съвпад с точката на щастието, който аспект почти блокира бруталните сили на негативния Плутон.

Публикувано изображение Слънце секстил Медиум Цели) ме свързва със свръхсъзнанието ми - идеите и мислите, които протичат през Слънцето и озаряват моя ум.

Публикувано изображение (Слънце секстил Хирон) в шести дом, показва, че моят вътрешен ръководител и учител е неразривно свързан с Учителя и постоянно ме е осведомявал как да постъпвам при различните ситуации в живота ми и бързо да поправям показаните ми от него грешки. Хирон в шести дом е лечител и прави тригон с Медиум Цели и ме свързва с Бога (Слънцето), свръхсъзнанието ми и Бялото Братство, което ръководи здравето на човечеството и ми дава едно вътрешно проникновение - методи как да лекувам и приятелите. В минала инкарнация, според Учителя, съм бил виден лекар на средните векове.

Публикувано изображение (Слънце квинтил Лилит) превръща лошите влияния на Лилит от пети дом в добри и положителни. Луна в трети дом говори за силна наклонност към науката. Роденият има будно, ползотворно въображение и силен стремеж към литературни занимания. Ще обича неестественото осветление и ще го ползва често. Луна в Риби дарява родения със схватлив ум, плодоносно въображение, безгрижен характер, и непостоянност. Обича да мечтае и всичко, което буди чувствата му. Има дар слово - да приказва много. Притежава изключителна чувствителност и интуиция.

Публикувано изображение (Лунаточен квадрат и половина Слънце, разтуряща се опозиция Нептун, латитюд Марс, Сатурн ретрограден, Уран квадрат с Асцендента, съвпад Главата на Дракона, квинтил. Хирон).



Публикувано изображение (Луна разтуряща се опозиция Нептун) дава богато въображение, сънища и видения, които го свързват със съществата от невидимия свят. Роденият има способности да изучава окултните науки с успех и да търси великото в природата, особено в планините. Не трябва да участва в сеанси, понеже има опасност от медиумизъм. Никога не съм присъствал на сеанси.

Публикувано изображение (Луна латитюд Марс, Сатурн, Уран) показват голямата помощ от небето към моята душа от тези три злосторници, които в Божествения свят са големи добротворци. Марс носи много положителни сили, Сатурн ме изпълва с топлината на Божията правда, а Уран - с Божията мъдрост, носителка на езотеричната астрология.

Луна квадрат Асцендент говори за мъчнотиите и болезнените ми състояния през моя детски период - нервен и чувствителен стомах (Слънце опозиция Сатурн). Бях много слаб - кожа и кости и лекарите за засилване ми даваха купон за мляко. Този труден период продължи до 11-годишната ми възраст, когато Юпитер съвпад Меркурий направи по дирекция съвпад Нептун и се пробуди свръхсъзнанието ми и започнах усилено да чета беседите. Тогава - при евакуацията от София, отидохме в село Бяла Черква, при много храна и блага. По-късно започнах да пия редовно много горчив чай от червен кантарион близо 20 години и стомахът ми се оправи напълно.

Луна съвпад Глава на Дракона показва благотворното Юпитерово влияние върху моята душа на пробуждането на складираните в подсъзнанието ми добродетели от миналите прераждания и насочването им към новите идеи, донесени от Учителя и вложени в Словото. Преди две хиляди години съм бил християнин и съм се подвизавал след възкресението на Христа с група от около 200 души християни. Криели сме се в Галилейските гори и сме проповядвали Христовото учение. На Изгрева се срещнахме почти цялата група пред лицето на Учителя и бяхме много добри приятели в братството и си помагахме в превратностите на живота.


Публикувано изображение (Луна квинтил Хирон) - пълно съдействие на моя ръководител към нуждите на моята душа, насочена към Учителя и Словото, а по-късно и към болезнените състояния на приятелите.

Меркурий на върха на IX дом ми дава любов към религията, науката и литературата. Надарява ме с прилежен ум, способен да прониква дълбоко в проблемите на живота със склонност към философия и човеколюбие. Умът е обширен, гъвкав, находчив и каузален - търси причините на нещата.

Меркурий в Лъв дава благороден идеал с възвишени наклонности, буден, положителен, упорит разсъдък, ненавиждащ долните и подли дела. Характерът е симпатичен, но понякога казва в очите на хората това, което мисли. Роденият притежава организаторски дарби и способности и може да бъде водач или началник на група хора (бях бригадир на бригада в строителството.)


Публикувано изображение (Меркурий точен съвпад Юпитер, разтурящ се тригон Уран, латитюд Юпитер и Нептун и квадрат Хирон.) Виждаме един много положително аспектиран Меркурий - отправен към духовното (Бялото Братство- Юпитер и астрологията - Уран). Меркурий, свързан с Юпитер и Уран, показва, че в ума ми има синхрон между практичния ум (Меркурий), ангелската мъдрост (Юпитер) и Божествената мъдрост (Уран).

Публикувано изображение (Меркурий точен съвпад Юпитер) е един от най-положителните аспекти. Дава весел и оптимистичен характер, способен да гледа на добрата страна на нещата и не пада духом в часове на несполука. Умът е с голям кръгозор, гъвкав, способен да разсъждава правилно и да установява твърдо решение след зряло размишление. Роденият не взема никога прибързани решения, а изисква време за размишление и като реши нещо, то е неотменимо. Показва успех в литературата и правосъдието. Ще бъде уважаван за почтеността и искреността, които проявява. Много благоприятно съчетание за литературата и за научни окултни познания - специално астрологията. Ще има достатъчно здраве, богатство и мъдрост. Много хора ще се привличат от неговите положителни жизнени трептения. Умът е свързан с идеите и новия живот, показан от Братството, със Словото, Има богати възможности да пътува до чужди страни (което отстъпих на сестра ми Величка и тя отиде във Франция).

Публикувано изображение (Меркурий тригон Уран) дава оригинален, независим, своеобразен ум, въставащ срещу робството на модата, традицията и обществените условности. Роденият е неустрашим да си проправи път към абсолютна свобода. Пионер в мисълта и откритията. Идеите му са възвишени и насочени към прогреса и развитието на човечеството.

Публикувано изображение
(Меркурий точен съвпад Юпитер тригон Уран, латитюд Юпитер, Нептун) и (Юпитер точен съвпад Меркурий, образуващ се секстил Венера, тригон Уран, съвпад Нептун, латитюд Меркурий, Уран, Нептун) - това са аспектите, които ми дават астрологията, която я нося от миналото.


Публикувано изображение (Меркурий точен съвпад Юпитер тригон Уран) показва, че в миналото съм имал школа по астрология (окултна, скрита), и сега имам друга в невидимия свят. Тази астрология е свързана с живота и идеите на Бялото Братство. Ще имам много приятели заради обичливия ми и отзивчив, услужлив характер. Тези аспекти говорят за моя скрит езотеричен живот, непознат на хората.

Публикувано изображение (Меркурий латитюд Юпитер, Нептун) потвърждават горното. Тези латитюди са струи от мъдрост и любов, идващи от Божествения свят и насочени към ума ми.

Меркурий квадрат Хирон говори за пречките и мъчнотиите, които биха ме последвали, ако проявявах непослушание към моя ръководител, Учител и лекар в живота ми. Тези хубави аспекти не допуснаха при провежданите обиски да ми се вземе нещо. Бях предупреждаван навреме и взимах бързи мерки. Всичко ми беше написано на стенографски и тези, които ме преследваха, не можеха да го разчетат.

Венера в VII дом е признак за съпружеско щастие. При съдружие или обща работа, Венера ще я превърне в хармонична и ползотворна. При създаден спор, роденият намира начин да го уреди приятелски. Ако стане певец (за което имам заложби), Венера ще осигурява обичта и признателността на слушателите.

Венера в Близнаци съчетава красотата на Венера със способността на Меркурий за изразяване. Роденият умее да подбира думите си с голяма лекота ида влага в тях ритъм, който като музика гали ушите на слушателите. Мисловността му се издига и роденият се насочва към писателското поприще. Ще бъде обичан от братята и сестрите си, съседите и хората, които са в непосредствена връзка с него. Ще прави много къси щастливи пътувания (главно в планината).


Публикувано изображение (Венераточен полусекстил Слънце, разтурящ се секстил Юпитер в перихелий, квадрат образуващ се с Медиум Цели и разтурящ се полусекстил Хирон).

Публикувано изображение (Венера разтурящ се секстил Юпитер в перихелий) е много хубав признак за успех и щастие изобщо. Роденият ще придобие богатство, ще има сполучлив брак и голямо обществено влияние и уважение. Понеже аспектът е разтурящ се, това в пълна сила е било в минала инкарнация, а сега се проявява по-слабо. Роденият притежава весел характер, оптимистичен, с благородно и открито сърце. Гостоприемен в най-висша степен и деен в човеколюбиви начинания. Притежава свободолюбив дух, уважаващ възгледите на околните и дори различните от неговите. Роденият има дълбок вкус и разбиране на музиката.

Публикувано изображение МС (Венера образуващ се квадрат Медиум Цели) показва неразбиране и неправилно проявление на чувствата, идващи от свръхсъзнанието, като мисли и идеи, и от това- грешки и неприятности с жените.

Публикувано изображение (Венера полусекстил Хирон) говори за пряко ръководство на ръководителя ми при връзките и отношенията с жените.

Марс в VII дом е в перихелий, първата активна планета в хороскопа, следван от Юпитер в перихелий и Нептун в перихелий. Роденият е способен, трудолюбив съпруг, извънредно активен и неумолим в усилията за благосъстоянието на семейството. Голяма активност в ученето и образованието. Неутолима жажда за знание и от това - прочитане на много научни книги.

Марс в Близнаци дава на родения активен, подвижен темперамент, открит, почтен и скромен. Винаги казва това, което мисли, направо в очите - така си създава врагове. Впуска се в ораторство и обича споровете и дискусиите. Може да има успех в правото и в литературата. Има забележителна способност да учи старателно и да намира бърз отговор на зададен му въпрос.

Публикувано изображение (Марс в перихелий, образуващ се полусекстил Плутон, паралел Плутон, разтурящ се квадрат Главата на Дракона, разтурящ се квадрат Опашката на Дракона, полусекстил Лилит).

Публикувано изображение (Марс в перихелий, образуващ се полусекстил Плутон, паралел Плутон) дава големите гастрономи, лакоми и търсещи постоянно в голямо количество пищна храна. От този аспект ме освободи Сатурн опозиция Слънце и дългото боледуване на стомаха ми и аз съм напълно обратен на това, което дава аспектът. От 20 до 60-годишна възраст бях не повече от 49 ÷ 50 килограма, на тежка работа и постоянно движение до планината. Изобщо не можех да напълнявам.

Публикувано изображение (Марс разтурящ се квадрат Главата на Дракона, разтурящ се квадрат Опашката на Дракона) говори за известни негативни отношения с обществото, все едно е Марс квадрат Юпитер (Глава на дракона) и Марс квадрат Сатурн (Опашка на дракона) и опасност и неприятности с военните - тежка карма от миналото (Марс разтурящ се квадрат Опашката на Дракона.) Добре е, че и двата аспекта са разтурящи се и силното им проявление се отнася до друго прераждане и те само ми напомнят за противоречията с военните, но много жестоко ми напомниха. (Описано е в автобиографията ми.)

Публикувано изображение (Марс разтурящ се полусекстил Лилит) омекотява чувствата и грубостта в отношенията ми с жените и обществото и довежда кармата ми (Марс разтурящ се квадрат Опашката на Дракона) до разумен край с помощта на Учителя.

Публикувано изображение П 20°24' в Близнаци е точен съвпад с Гама Орион - Белатрикс 20°02' в Близнаци, наречена „Амазонка” и е на лявото рамо на Ориона. Проявява марсов и меркуриев характер. Дава бързо и приятно решение на въпросите. Роденият има смелост и организаторски способности и при реализиране на плановете си проявява воинстващ дух. Винаги постига целта си.

Публикувано изображение П 20°24' в Близнаци е точен съвпад с Алфа от Колар - Капела 20°58' в Близнаци. Капела значи коза. Тя проявява също меркуриева и марсова природа. Дава на родения голяма любов към науката, познанието с изобретателски интереси. Ще има успехи и почести в материалното производство (много пъти съм награждаван в строителството с медали).

Юпитер в перихелий на върха на IX дом - в собствения си дом, втората ми активна планета. Придава на родения благороден, оптимистичен и миролюбив характер, с доброта и духовни тежнения в живота. Обширен и толерантен ум, насочен към духовния живот. Ще бъде ценен в обществото и може да заеме високо държавна служба. Има голяма склонност да пътува и да придобива знания и хубаво настроение.

Юпитер в Лъв дава открит характер, с добра воля, смелост, твърдост, воля, със състрадание, милосърдие и справедливост. Има образец на добродетели, които не могат да бъдат надминати. Притежава голяма жизненост и силна конструция на тялото, водач във физически или духовен смисъл. Стреми се да не върви след другите, а да достигне до дадена служба с голяма отговорност. Не злоупотребява с доверието на тези, които са му го гласували. Роденият показва великодушие, интелигентност и живо се интересува от всичко, което служи за издигането на човечеството. По същество е духовен и има знание за новия живот. Може да се радва на успехи при финансови спекулации. Както споменах, в хороскопа ми има три активни планети, в перихелий: Марс, Юпитер и Нептун. От всичките планети в хороскопа ми най-добре е поставен господарят на хороскопа - Юпитер, който има само положителни аспекти, с изключение на Юпитер квадрат Хирон. Подобни са и Меркурий, Венера, които също имат по един квадрат (Меркурий квадрат Хирон, Венера квадрат Медиум Цели и Юпитер квадрат Хирон). Това показва, че Бялото Братство има най-силно присъствие в хороскопа и ми дава съответни външни форми, чрез които да изразя това положително влияние.


Публикувано изображение (Юпитер в перихелий точен съвпад Меркурий, разтуряш, се секстил Венера, разтуряш, се тригон Уран, образуващ се съвпад Нептун, латитюд Меркурий, латитюд Уран, латитюд Нептун, точен полуквинтил Медиум Цели и квадрат Хирон.) Тези аспекти на Юпитер и тези на Меркурий показват астрологията в мене. Юпитер, в перихелий в IX дом, на върха, ми осигурява всестранни възможности да пътувам по целия свят. С тези духовни сили и помощ завърших отлично гимназията (описано в биографията ми.) Те ме правят отличен математик.

През 1950 г. работех като финансов агент в Първи райсъвет и отговарях за 6-а и 7-а секция, на които народен представител беше Магдалена Баръмова - сестра на Георги Димитров. По нейно предложение ме извикаха в Градския съвет, при Стела Авишай, началник на личен състав за окръга. Когато отивах в съвета, в градинката срещу пощата, и бях пред стъпалата, Учителят ми каза: „Не приемай това, което ти предлагат!” На площадката повтори и като влязох в залата, за трети път ми каза: „Не приемай това, което ти предлагат.” Още първия път Му казах: „Ще Те послушам, Учителю.” Една чиновничка ме попита: „Какво търсите тук, другарю?” Отговорих, че ме е извикала другарката Стела Авишай за някаква справка. Попита за името и ме извика при нея.


„Другарю Няголов, по решение на Градския съвет и Градския комитет на БКП ви предлагаме да учите в чужбина. (Изброи ми десетина.) Отивате в която държава желаете, учите езика една година на държавни разноски и следвате каквото пожелаете.” Отговорих: „Трогнат съм от високото доверие, което ми гласувате, но аз не искам да уча в чужбина, а в България.” Отказах да служа на комунизма и си навлякох гнева на партията им.

По-късно, през 1967 г., работехме сградата на транспорта, извикаха ни спешно да направим два балкона с венецианска мозайка. Свършихме работата предсрочно и отлично. Началникът на БДК Петко Илиев ме извика и ми предложи да работя по поддръжката на легациите по света. Всеки месец сме в различни държави и ми плащат в долари. Категорично отказах да работя с тези агенти. Затова в 1976 г., когато ни изселваха от Изгрева, Илиев шест месеца не ни даваше жилище - бяха ни отрязали тока и спрели водата.


Публикувано изображение (Юпитер в перихелий разтурящ се тригон Уран) дава на родения широка душа, милостива сърце, със склонност към изкуствата, музиката и окултните познания - астрологията. Ще участва в тайни общества - в Бялото Братство. Роденият е почтен, искрен, общителен, гостоприемен и се ползва от влиянието на приятели, заемащи високи длъжност. Може да има успех и в педагогиката.

Публикувано изображение П (Юпитер в перихелий съвпад Нептун в перихелий) дарява родения с дръзновена мистична природа, заета с окултни идеи и науки. Когато характерът е достатъчно развит, става проводник на най-благородните и духовни сили на тези две планети, съдържащи Ангелската мъдрост (Юпитер) и Божествата любов (Нептун). Радва се на многобройни духовни и окултни опитности. В сънно състояние (излъчване), роденият придобива съвършени познания за невидимите светове.

Публикувано изображение (Юпитер в перихелий латитюд Меркурий, Уран и Нептун) показва, че досега изброените по-горе физически аспекти се дублират от фините влияния на Божествения свят, проявени чрез секретаря на боговете Меркурий, Божествената мъдрост - Уран, и Божествената любов - Нептун. Те внасят в родения много духовни сили и енергии и възможности за проявяването им на физическото поле.

Публикувано изображение МС (Юпитер в перихелий точен полуквинтил Медиум Цели) говори за силната връзка на господаря на хороскопа, Юпитер, със свръхсъзнанието ми, с ангелите и Бога.

Публикувано изображение (Юпитер в перихелий квадрат Хирон) говори за някои допуснати от мен грешки, които трябва да изправя, иначе много скъпо се плаща. Да притежавам абсолютно послушание и голяма будност.

Публикувано изображение П 25°38' в Лъв е в точен съвпад с Алфа Хидра Алфард 26°22' в Лъв. Това е главната звезда, водеща змея, Хидрата. По арабски се казва „самотната” звезда. Има качествата на Сатурн, съчетани с Венера и Нептун. Обикновено това влияние е неблагоприятно и е свързано с ядове, несполуки и провали, отнасящи се до нашето братство в България, на което и аз съм член. Еволюцията е обща и не може някой сам да излезе напред и всички вървим общо напред.

Сатурн във втори дом, при положителни аспекти дава голямо физическо богатство, но когато е ранен (Сатурн опозиция паралел Слънце) дава по-големи духовни богатства на будните души. физически човек може да е беден, но духовно да е много богат, притежаващ големи капитали, натрупани в минали животи.

Сатурн във Водолей, знакът на епохата, дарява родения с любезен и симпатичен характер. Има способност за ясно и смислено изразяване и проникване в деловите отношения. Голяма тактичност, методичност, справедливост и пестеливост да проявява в живота си.

Сатурн латитюд Луна говори да пестя и използвам правилно благата, които се отправят към моята душа, и духовните ми условия и постоянно да отправям красиви, чисти мисли и възвишени чувства към братята и сестрите.

Сатурн латитюд Уран дава силно влияние на Божествената мъдрост в живота ми и голям подтик за работа с астрологията. Проявявам благородство и хуманност към приятелите, за задоволяване с разположение и щедрост някои техни нужди.

Сатурн тригон Хирон - моят учител и вътрешен ръководител трансформира енергиите наСатурн, като ме изпълва с блага и знание да лекувам по-възрастните приятели.

Сатурн точен тригон Медиум Цели показва, че кармата ми и финасиите ми се ръководят от свърхсъзнанието ми, което следи всяка моя стъпка и ме ръководи отблизо. Учителят ми каза, че съм осигурен от Бялото Братство. Тези два тригона на Сатурн: с Медиум Цели и с Хирон, са много важни за правилното ми духовно развитие.

Сатурн ретрограден 1°38' във Водолей е точен съвпад с Алфа Орел - Алтаир (0°48' във Водолей). Звездата има марсово съчетано Меркуриево и Юпитерово влияние и дава издръжливост, смелост и голяма щедрост - да раздава материални и духовни блага. Съвпадът е във втори дом - на благата. Роденият е човек с искрени духовни убеждения и много целенасочено се движи към осъществяване на замисленото от него добро. Виждаме в хороскопа, че само господарят нг кармата Сатурн е ретрограден. Това ми помага много, защото ретроградните планети променят основите си качества и Сатурн не може да прояви силно отрицателните си качества в живота ми, а само сенки от тях. В началото на живота си съм учил неговите строги уроци. Минал съм през големи лишения - беднотия, глад и съм свикнал с тези страдания и накрая имам всичко, което ми е необходимо. В началото на 2000 година сестра Елена получаваше пенсия 37 лева, а аз - 91 лева, а Павел учеше. Подадох заявление до общината и започнаха да ни дават помощи. Яви ми се Учителят и ме попита: „Ти защо взимаш пари от общината? Ти си осигурен от Бялото Братство.” Веднага отидох в „Социални грижи” и помолих да ми спрат помощите. Служителката ми каза: „За пръв път в моята практика се случва да дойде човек при нас и да се отказва от помощта на общината.” След това Учителят ми каза да си оправим пенсиите и това се реализира за шест месеца. Небето ни осигурява средства за един нормален живот при пестеливо изразходване на средствата.

Уран в IV дом, наранен, показва, че роденият трябва веднага да напусне родното си място, защото там не може да има успех. Околните ще бъдат враждебни към него. Аз съм роден в квартал „Подуене” и през следващата година сме се преселили на Изгрева - изпълнил съм повелението.

Уран в Овен дава на родения оригинална независима природа, остър ум, с амбиция и енергия, способен да посреща всяка трудност. Понякога проявява марсовите качества на знака Овен и се отнася грубо и неправилно към околните и си създава неприятности.


Публикувано изображение (Уран разтуряш, се квадрат Слънце в перихелий, разтурящ се тригон Меркурий, разтуряш, се тригон Юпитер, разтурящ се квадрат Плутон, паралел Нептун, латитюд Луна, Юпитер, Сатурн и Нептун.)

Публикувано изображение (Уран паралел Нептун) дава склонност към окултизма и мистицизма и роденият може да стане авторитет в тази област. Води към пряка връзка с духовния свят и отношения с неговите обитатели. Може да лекува болни успешно, дошли при него. Високо развита интуиция, достигаща до умствено четене на мислите. Любов към пътуванията и излетите в планина. Роденият притежава силна воля, деловитост, способност да ръководи работата. Каквато и професия да работи, той може да се издигне до ръководител.

Нептун в IX дом благоприятства развитието на духовните способност. Дава ход на окултните науки - астрологията, хиромантията и други.

Нептун в Дева надарява родения с изтънчени духовни способности, пророческо вдъхновение и голяма преданост към високия идеал, който има. Дава чисти приятелски отношения или платоничен брак.


Публикувано изображение (Нептун в перихелий латитюд Меркурий, Юпитер, Уран) говори, че от Божествения свят към най-високопоставената ми планета в хороскопа, Нептун в перихелий в девети дом, текат силни положителни енергии, носещи хармонични мисли, изградени от сливането на физическия (Меркурий), духовния (Юпитер) и Божествения ум (Уран). Това дава богата възможност за проявата на Божията любов в трите свята и възможност за проява на Божествения ум в живота и придобиване на дълбоко вътрешно знание. Това е най-силният и мистичен аспект в хороскопа ми.

Плутон в VIII дом е в своя дом и е много силен. Предвещава преждевременна и внезапна смърт. Много пъти съм стигал до смъртта, но Слънцето, Учителят са ми продължавали живота.

Плутон в Рак дава чувствителен и нервен стомах. Влияние на отрицателните сили върху душата ми.


Публикувано изображение (Плутон разтурящсесъвпад Слънце, образуващ се полусекстил Марс, разтурящ се квадрат Уран, паралел Марс, квинтил Медиум Цели, тригон Главата на Дракона, секстил Опашката на Дракона, секстил Лилит.)

Плутон 21°52' в Рак е в точен съвпад с Бета Близнаци - Полукс 22°24' Рак. Има силно Марсово влияние. Дава грубост, деспотизъм, агресивност и жестност. Това са качествата на военните в казармата, които опитах в 1952 г.

„Когато влезете в тясна връзка с Духовния свят, тогава ще се обновите и ще станете силни. Това в Евангелието се нарича новораждане, за което какви ли не определения се дават. Ново раждането значи обновление, да можете да живеете едновременно в този и в онзи свят, или, другояче казано, да знаете да трансформирате енергиите от физическия свят в духовния и обратно.”
Учителят



2. Моят хороскоп, свързан с празниците на Братството


1. На физическата Нова година, която започва в 0 часа на 1 януари, Слънцето се намира на 10°20' в зодиакалния знак Козирог - в тригон с моя Нептун на 6°18' в зодиакалния знак Дева.

2. Духовната Нова година, която започва около 22 март, с влизането на Слънцето в 0° на зодиакалния знак Овен, същевременно е празник на Светите Четиридесет мъченици и всички, които нямат имен ден, празнуват при започването на пролетта. Значи тогава е моят имен ден.

3. Слънцето ми в радикса се намира на 28°34' в Рак и е в съвпад със Слънцето на Учителя, намиращо се на 19°16' в Рак.

4. Божествената Нова година, която започва на 19 август, когато Слънцето е на 26° в Лъв, точен съвпад с върха на моя ІХ дом, точен съвпад с моя Меркурий на 25°26' в Лъв, с Юпитер на 25°38' в Лъв, с Нептун на 6°18' в зодиакалния знак Дева, тригон с радикалния ми Уран на 23°22' в зодиакалния знак Овен.

5. На празника Голяма Богородица, който се празнува от Братството на 28 август, Слънцето е между 5° и 6° от Дева и в съвпад с моя радикален Нептун, намиращ се на 6°18' в зодиакалния знак Дева.

6. При започването на Новата учебна Духовна година на 22 септември, с влизането на Слънцето в 0° на зодиакалния знак Везни, съвпада с моя МС, намиращ се на 2° в зодиакалния знак Везни, с моето свръхсъзнание, което се пробужда и активно работи за идването на Новия живот на Земята.

7. При заминаването на Учителя на 27 декември Слънцето се намира на 5°38' в зодиакалния знак Козирог и е в точен тригон с моя Нептун, намиращ се на 6°18' в зодиакалния знак Дева.

8. На хороскопа, построен за България за идването на Новата епоха на Водолея в 1914 година, на асцендента изгрява 27°29' Рак - в съвпад с моето Слънце, което се намира на 28°34' в знака Рак.




3. Величка Няголова за хороскопа на Светозар Крумов Няголов



За твоя хороскоп много мислих. Имаш съвпад на Плутон със Слънцето - тежък кармичен аспект. Тъмнината и светлината заедно. Добре е, че се разпада (разрешен в минал живот). Но една седмица преди твоето раждане е бил точен. И ако си се родил тогава (13 ÷ 14 юли 1932 г), можело е да си заминеш още малък. А опасно е било и за баща ни. По дирекция, тази разлика от 6 и половина години между Слънцето и Плутон, мисля, че показва, че ти горе си се приготвил да слезеш и е трябвало да изчакаш тези 5 ÷ 6 градуса (5 ÷ 6 земни години), за да отмине този силно разрушителен аспект. Едновременно си подготвил и срещата на баща ми с майка ми. Но небето и Учителят са ти подготвили по-подходящи условия да слезеш, за което ти много си настоявал. Дори и при смъртоносни аспекти. Така да знаеш. Всичко е било заради срещата с Великия Учител, слязъл в България, а не за българите, за почест и слава. Учителят ти е позволил, макар че условията са били много трудни. И толкова тежки аспекти си се нагърбил да разрешиш. (Аз съм ги разрешил 6 минали животи, а сега са останали само последствията. - бел. на Светозар Няголов) Отгоре си знаел, че ще ти бъде много трудно, носи решил с Бога напред. Затова и Учителят те е попитал: „Ти как се излъга да дойдеш на Земята?” А това, че вече не искаш да идваш между този народ, това е съвсем друго нещо. Че кой ли иска да е между упорит, неразбран и негативен народ? Но то всичко е за добро. Слязъл си с мисълта, че ще е за малко и при тези трудни аспекти няма да останеш за дълго. До 20 години, когато линията на живота беше прекъсната и Уран по транзит прави съвпад с Плутон, в 1952, 3 година и опложда квадрата Уран квадрат Плутон. Но Учителят ти продължи живота и достигна до Пентограма - 72 градуса, че и още, ако е рекъл Бог. И колко работа свърши! Никой друг не можеше да свърши твоята работа, и затова остана, а и още може да седиш, докато има работа за тебе. Друг няма кой да я свърши! Тук е трудно, заобиколени сме отвсякъде с неприятели, но така се кове нашата сила! То е много лесно да си само между приятели и всички да ти се радват, обичат, славят и почитат. Сега минаваш този изпит, като Йова, да те отхвърлят и унизят и пак две пари да не даваш, а да се радваш, че те махат от това тегло. Учителят си отиде отдавна, разруши външните форми - салона и Изгрева, и остави всеки сам да работи или в малка хармонична група. След като и тебе те отхвърлят, значи край - няма нищо духовно в това тъй наречено братство и Учителят ще го разпръсне. Ще отдели овцете от козите. Като ученик - гонят ли те, и праха си вземи. Това са повечето врагове на Учителя и ти нямаш нищо общо с тях. И Косю вече не ги иска, а това си е тяхно „Братство”. Ходиха във Франция при Михаил - голям враг на Учителя. И техният хор пак дойде и книгите му се печатат. Какво искаш ти! Истината остава в твоите хубави книги, които създаде, в некоригираните беседи, които Вергилий издаде, и в поредицата „Изгревът”, където участваш и ти. И аз много се радвам за това. И кой е бил този Вергил, който тича като луд да издава? Да не е този, който запали библиотеката в Александрия или Рим? Но той сега има пробудено съзнание и съвестно работи! Това е пак кармично.

Да, аспектът ти Слънце съвпад Плутон е в осми дом, където Плутон е много силен, но над него по-високо е Слънцето, което много пъти те спасява от смъртта, която Плутон ти приготвя. Това е една постоянна борба за живота ти, в която Бог е над всичко. Остави миналото. И защо искаш да те почитат и уважават такива невежи хора? Че как се отнесоха с Христос? Ами с Учителя? Че тебе ли ще признаят? Добре, че се отърваваш вече от тях, защото носиш отговорност, като им даваш такава светлина; а те ти отговарят с тъмнина. Те не могат да се мерят с тебе и бъди снизходителен към тях.

Много е хубаво, че точката на щастието ти е в съвпад със Слънцето ти. (Неутрализира лошото влияние на Плутон.) Защото голямо щастие е било за тебе да се родиш на Земята край Учителя и при такива духовни родители. Цялото небе е празнувало раждането ти.

Публикувано изображение (Слънце образуваща се опозиция Сатурн ретрограден). Това е много разрушителен аспект. Планетите са в различни противоположни знаци и Слънцето е горе напред. Някъде към 3,5 години, като си бил, е имало опасност за живота ти или за баща ти. (Бях замръзнал на пързалката и ме занесли у дома. - бел. на Светозар Няголов.) На точния аспект ти пак си бил горе, изчиствал си пътя си.


Публикувано изображение (Слънце разтуряш, се квадрат Уран), това се внезапните затруднения и опасности за живота ти. Особено на 5-годишна възраст, точният квадрат Уран квадрат Слънце, трудно си оживял, като малък още, но си бил в аурата на Учителя и на Изгрева. Но тези трудни аспекти и условия дават и развиват твоята личност и само „велики посветени” могат да издържат на толкова трудни аспекти и заплахи за живота им (Слънцето и то в VIIІ дом).

Благодари на Бога за живота си на Земята и че напълно разреши всичките тези трудни аспекти. И то за Славата Божия! Колкото по-тежки са аспектите, толкова по-велики духове се раждат. А ти си благословен от Бога. И след тебе всички ние сме се родили и твоят дух ни е помагал. Ти помогна на Косьо да се пробуди и отново да влезе в руслото на Братството. Всъщност твоят Уран те пробужда по отношение на Сатурн и Слънцето (егото). Иначе е чудно аспектиран. Имаш чудесно поставен Юпитер в Лъв, точен съвпад с Меркурий. Чудно хубава работа си имал още в миналите си животи – толкова точен аспект (на човешката и ангелската мъдрост). Цар си бил (Юпитер, Меркурий в Лъв) и тогава си свършил тази чудна работа за Бога. И планетите ти са в IX дом и са в съвпад с Нептун (Божията любов). Чудна работа! И всички са тригон на Уран: силно ясновидство, пътувания в невидимия свят, сила, воля, жизнерадостност, доволство. И най- високата ти планета е Нептун в Дева - да служиш на Бога и Любовта с чистота. И тук е кармичната ти ос, с опашката най-горе: за да разрешиш и последните трошици от кармата си и да преуспееш в Божията Любов. И тези ти превъзходни планети са в секстил с Венера. Как всичко се уравновесява в тебе. И ако нямаше този кръст: Сатурн, Слънце, Уран, какво щеше да правиш на Земята? Цялата ти гигантска работа се дължи на тези три планети в трудни аспекти. Това те събужда и поощрява в пътя на ученика и новия живот, който идва. Вярно е, че Учителят те е определил за тая мисия в Братството. И в астрологията ти приключваш работата си с успех.

Мислех още и за твоите аспекти. Всеки 7 ÷ 7,5 години (14, 15), (21, 22), после (28, 29), от цикъл на Сатурн си имал все трудни положения. Това е и цикъл на Уран в един знак. (Никога не ми е било леко. - бел. на Светозар Няголов) Сатурн и Уран са свързани. Сатурн в Рак, юли 1946 г. съвпад твоето Слънце. А Уран е в Близнаци - секстил към радикалното си положение и тригон към радикалния Сатурн (на 14 години). Януари 1962 г. Сатурн е в радикалната си точка, а Уран опозиция на тази точка в Лъв. Добре, че малко се разминават и не са точни и ударите са по-леки. Април, май 1969 г. Сатурн е в Овен и Телец квадрат с радикалното Слънце, а Уран е във Везни, тригон с радикалната точка на Сатурн. В началото на 1976 г. Сатурн отново прави съвпад със Слънцето ти, а Уран е в Скорпион и прави квадрат към радикалната точка на Сатурн. (Тогава си заминава баща ми. - бел. на Светозар Няголов) Уран съвпад Сатурн в 1988 ÷ 1989 година в Козирог въздейства този голям цикъл и се сменя управлението на комунистите (падането им). Ти си взел активно участие отгоре. Тогава Уран, Сатурн и Нептун са останали дълго време в Козирог, февруари 1991 г. Сатурн е на радикалното си място в опозиция на Слънцето. Юпитер в Лъв ти е помагал.

През ноември 1996 г. Уран влиза във Водолей върху радикалната точка на Сатурн (съвпад Сатурн), а Сатурн от Овен подготвя квадрат към Слънцето. Май, юни 1998 г. Сатурн е квадрат Слънце и съвпад Уран радикален. През 2004 г. септември Сатурн е съвпад Слънце, но Уран от Риби прави тригон със Слънцето и ти помага. 2005 г. юли Сатурн ще направи опозиция на радикалната си точка, 1°38' Водолей, а Уран - съвпад Луна в Риби 14°22' в Риби.

Изобщо, ти си роден да имаш будно съзнание цял живот, всеки ден, всяка минута, това, което ти го правиш. Ти успя да обуздаеш разрушителните енергии на (Публикувано изображение - Сатурн ретрограден опозиция Слънце) и Уран ретро-граден квадрат Плутон, че дори и впрегна в работа тези негативни сили. Сатурн те прати да работиш в студа с камъните. Но така ти се кали. Животът ти е бил всякога в опасност. Бог все ти го е продължавал, за да работиш. Луната добре поставена в Риби, в тригон с Плутон, ти е помагала (майка ми). Но тази ти Луна е била в опозиция Нептун (Божествената любов), квадрат Марс и т. н. Не ти е било лесно. Свършваш циклите и се освобождаваш от опасностите. Целият ти живот е в ръцете на Учителя - на Бога.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ