НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8. ГЕОРГИ ХРИСТОВ ТОМАЛЕВСКИ

A. Астролозите на Изгрева ТОМ 19
Алтернативен линк

8. ГЕОРГИ ХРИСТОВ ТОМАЛЕВСКИ



Георги Томалевски* е роденна17.ІХ.1897 г. Публикувано изображение 11h50' в с. Крушево (+1h25'). На Асцендента му изгрява Стрелец 8°15'. Дава му високо, стройно тяло с големи ръце и крака. Костите му са едри и тежки и в напредване на възрастта гръбнакът се навежда и получава гърбица. Лицето му е продълговато, добре оформено с правилен нос и тъмни очи, от които излиза мек поглед. Косата обикновено е тъмно кестенява. Тялото е много активно и не се нуждае от много почивка, защото бързо се възстановява. Има много идеи и постоянно отправя ума си към безграничното пространство. Почита законите и носи висок морал. Честен е и справедлив и може да бъде любим ръководител сред народа, особено в образованието, където е много активен (На върха на V дом е Овен, Марс тригон Луна, точен тригон Плутон). На Асцендента му се намира Антарес (8°17' в Стрелец), която влияе зле върху зрението. В напреднала възраст е имал проблеми. Положителното е, че той е развил широко вътрешното си зрение за сметка на външното. Той е трябвало да реализира идеалите си вътре в себе си, а не да търси условия за тях отвън. Много подвижна натура, която постоянно търси нещо ново в живота.

Слънцето му е X дом, което е най-хубавият показател за блестящ успех в живота му. Ще има благоразположението на издигнатите личности в обществото и ще заема високи служби, свързани с голямо доверие и отговорност. Ще бъде много ценен от околните и ще бъде удостояван чрез избор на високи постове. Винаги оправдава доверието, което му се гласува. Слънце в Дева благоприятства връзките между производител и потребител, т. е. умее с вътрешно проникновение да намира онова, което му дава предимство в личните работи. Ползва се от много добро разположение на духа - общителен и ласкав към всички, Доста е повелителен към по- нискостоящите и равните нему. Много красноречив. Понякога може да си служи с бели лъжи. Обича много чистотата и усилената умствена работа
.
Публикувано изображение (Слънце съвпад ретрограден Меркурий) облагоприятства паметта и интелекта. Като млад е имал забавяне в умственото си развитие, което после бързо го е наваксал, след 20- годишната си възраст.

Публикувано изображение (Слънце секстил Сатурн) му дава методичност, усет за уточняване, организаторски дар, деловитост, дипломатичност и духовна сила, достатъчна да доведе докрай всяко начинание, независимо от пречките. Има благородство на душата и е изпълнен с добра воля и отзивчивост към благосъстоянието на другите. Има искреност и честност и не се унижава с долни постъпки, така не си създава неприятели. Вземе ли някое решение, след дълго размишление, нищо не може да го отмени. Ще има успехи в съдебни, политически и образователни длъжности във втората половина на живота си.

Публикувано изображение (Слънце съвпад Юпитер) в X дом му дава добро здраве, богатство и щастие. Има изобилни жизнени сили, които превъзмогват и най-тежките болести. Излекуването става бързо и почти невероятно. Има жизнерадостност и весел характер, което прави всички около него да го обичат. С добрите си дела той спечелва доверието на околните, понеже проявява съчувствие, добра воля и подкрепа за нуждаещите се. Изпълнен е с ясно съзнание, здрав разсъдък и голяма деловитост. Създаден е хармонично да помага на хората. Той е стълб в обществото, благосъстоянието му се подобрява и забогатява, но богатството му никога не е опетнено с нещо негативно. Този аспект го довежда при Учителя в младежкия клас, където намира отлични условия за духовното си развитие - има много силна връзка с Учителя и братството. Участва в списанието „Житно зърно”. Проявява се активно в Младежките събори. Участва и в комуните.

Публикувано изображение



Публикувано изображение (Слънце секстил Уран) му дава самобитен интуитивен характер и изобретателен дух. Много свободолюбив и независим. Превзет в храненето си. Понякога се проявява малко ексцентрично, но безобидно.

Изучава лесно астрологията. Той, като мене, идва при Учителя като астролог от миналото, за разлика от другите ни астролози, и не е бил гонител.

Астрологията му се дава от Публикувано изображение (Слънце съвпад Меркурий, съвпад Юпитер, секстил Уран), Публикувано изображение (Меркурий тригон Луна, паралел Юпитер), донякъде Публикувано изображение (Уран съвпад точен Сатурн). Изучавал е непознатото-физика, астрономия, тайните на природата. Можел е да направи изобретения в електричеството. В обществото се е издигнал с помощта на приятели, заемащи видно положение. Много чувствителен, но рядко се е показвал в лошо настроение. Бил е идеалист в пълния смисъл на думата в Младежкия клас.

Публикувано изображение (Слънце квадрат Нептун) го води към обитателите на невидимия свят, като извисява вибрациите на аурата му. Има склонност към спиритически сеанси, които са опасни - може да бъде обсебен от низши духове. Ще бъде много лъган, краден и ще има загуби на средства. Тук той е бил на изпит пред Учителя, който е искал Георги да служи на Божията любов, да отдаде живота си за делото Божие, Така да превърне кармичното зло в добро и да избегне умствените и душевни разстройства, които впоследствие ги изживява вътрешно. В минали животи той е внесъл много заблуждения и аномалии в областта на изобразителното изкуство. Бил е ученик на окултната школа, но е направил много погрешки със законите на Божията Любов, не я е прилагал с чистота, не се е жертвал за близките си. И сега не послуша Учителя и не се пожертва да служи на Божието дело. Това му беше карма. В Братството всички го обичаха и се гордееха с него.

Но освен Публикувано изображение (Слънце съвпад Юпитер), има Публикувано изображение (Юпитер точен квадрат Нептун), което му дава липса на контрол на чувствата си. Много чувствителен към низшите области на видимия и невидимия светове. Може да прояви истерични смущения с отрицателна психика. Много материални измами. В миналите животи не е работил за братството с жертвата - с Божията любов. 1922 г. на събора Учителят казва: „На окултния ученик не му е позволено да се жени. Георги решава да пътува с влака до провинцията и сяда в купето с млада госпожица, с която започва разговор. Какво са говорили, не се знае, но накрая станало въпрос за брака. Тя го запитала: „Ти би ли се оженил за мене?” - „Оженвам се!” - отговорил Георги. - „Обещай ми!” Той обещава. „Закълни се!” И той се заклева, че ще изпълни обещанието си. Госпожицата била красива, симпатична, но еврейка. След време тя го потърсва и иска той да си изпълни обещанието. Георги споделя положението си с приятелите на Изгрева, които разказват всичко наУчителя.
Учителят казва: „Човек не бива да изпълнява неразумни обещания.” Казват отговора на Учителя на Георги, но той не може да се откаже, защото му пада достойнството. Иска да подчертае и запази личността си за сметка на братството. Учителят иска да му помогне, да промени съдбата му, но той няма достатъчно любов да изпълни волята на Бога и се оженва за еврейката. Това е първо духовно падение. Евреите са с една степен по-долу от християнските народи. Учителят казва, че най-лошото съчетание в женитбата е между еврейка и македонец. Томалевски изчезва от братството за повече от 10 години. Затова на мен не ми беше известен като астролог на Изгрева.


Душата на Георги изпада в много трудно положение. Той има Публикувано изображение (Луна съвпад Плутон), което му дава анархистични схващания и разбирания за живота. Не признава законите и се опълчва срещу всяко ограничение на свободата му. На 2.VIII.1903 г. в техният дом в Крушево се обявява Илинденското въстание. След погрома семейството им отива в България и се установява да живее в София, където баща му работи като строител, предприемач.

Публикувано изображение (Луна съвпад Плутон) прави Георги да е податлив на чести е различни заболявания. Освен това дава хаотичност в мисли, чувства и желания. Това влияние се проявява най-силно след 30-годишната му възраст. Освен това големи недоразумения – ад в брака. Нещастен и невъзможен брачен живот.

Публикувано изображение Освен това (Луна съвпад Лилит - Черна луна). Черната луна постоянно го атакува и получава голяма тежест от брачния му живот и семейните отношения. Това го кара да се усамоти и затвори в себе си, далеч от хората и започва да пише, което трансформира донякъде състоянието му и забравя семейните неволи, които не ги е споделил с никого. Той има и Плутон в VIІ дом, който дава допълнително много неприятности в брачния живот и в отношенията си с някои свои съдружници.


Освен това има Публикувано изображение (Нептун съвпад Плутон)в VІІІ дом. В миналото е страдал от безлюбие и сега е заблуждавай от много низши духове, които му се представяли, че Бог му говори и той е имал дълбоки и тежки душевни изживявания. Всичко казано дотук показва, че женитбата е била табу за Томалевски, от която Учителят е искал да го спаси. Той пак му помага непрестанно.

В 1945 г. той е в министерството на просветата като министър и му предлагат да стане партиец и да го обявят за министър на просветата. Той послушва гласа на Учителя и отказва. Пращат го директор в Трета девическа гимназия. Тогава есента на 1945 г. баща ми Крум отива при него и го моли да нареди да ми се отпусне стипендия като ученик в Първа мъжка гимназия. Георги написва заповед и веднага ми отпуснаха стипендия, с която завърших гимназия. Той беше всеотдаен да помага на всеки нуждаещ се, отправил зов към него, особено от братството. Томалевски защити и брат Лулчев в Народния съд, заедно с Гръблев. В науката беше стълб.

Публикувано изображение Хубавото отношение кьм астрологията Публикувано изображение (Слънце секстил Уран) се допълва и от (Сатурн съвпад Уран) вХІІ дом в Скорпион, което му дава амбиция, решимост и способност да разрешава въпросите на живота със съсредоточаване. Умее да проявява мъдро своя авторитет и да планира и систематизира правилно нещата. Притежавал е силна интуиция. В живота си се е ръководил от вътрешно проникновение, особено когато е вземал бавни решения. Имал е голяма находчивост и способност към механиката.

Подчинявайки човешката правда (Сатурн) на Божествената мъдрост (Уран) на старини той се е ползвал от добро здраве и дълъг живот - над 90 години - дава го аспектът Публикувано изображение (Сатурн точен съвпад Уран) в Скорпион. Замина си след кратко боледуване на 28.04.1988 г. в дома си в София. До края на живота си той четеше Словото.


Публикувано изображение
* Забележка на съставителя. За Георги Томалевски виж в „Изгревът”, т. XVIII, с. 838 ÷ 841.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ