НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6. ПЕТЪР ФИЛИПОВ НИКОЛОВ

A. Астролозите на Изгрева ТОМ 19
Алтернативен линк

6. ПЕТЪР ФИЛИПОВ НИКОЛОВ



Той* е един ярък представител на русенското братство. Много последователен и изпълнителен в братския живот. Роден е на 25.06.1913 г. Публикувано изображение в София, 2h44'. На Асцендента му изгрява зодиакалният знак Телец. Под неговото влияние обикновено тялото е по-ниско и пълно, със силна шия, изпъкнала адамова ябълка, големи уши, пълно лице и обикновено къс нос. Има тъмни очи и вълниста коса. Погледът е мек и при предизвикателство дава израз на мълчаливо съпротивление и така печели позиции в отношенията си. Изчерпателен и упорит е във всичко, което върши. Постоянства в дадено направление и нито разума, нито аргументите могат да го отклонят, Обича да говори и аргументирано защищава своите тези. Новите идеи ги приема бавно и консервативно, но веднъж схванати и възприети, той ги помни и настойчиво и горещо ги защищава.

Венера в Телец (Публикувано изображение в
Публикувано изображение ) прави тялото му силно и красиво, като дава артистични способности и музикално вдъхновение. Понеже Венера е в ХІІ дом, не може да се прояви на сцената.

Има Публикувано изображение (Луна секстил Венера, точен секстил Юпитер, квадрат Сатурн, съвпад Нептун, разменени знаци, съвпад Хирон, точен съвпад Черна луна, латитюд Марс). Луната в XI дом му осигурява много приятели, особено сред жените. Понеже Луната е наранена, тези, които ще отиват при него под маската на приятели, ще търсят лични изгоди и ще му причинят много неприятности. Луната в Риби дава схватлив ум, плодовито въображение, склонност към удоволствия, изкуство и музика, на която, ако се отдаде, ще музицира с вдъхновение. Това става в края на живота му. Петър е представителна личност, търсена от противния пол, поради добротата, любезността и съчувствието, които проявява.

Публикувано изображение
* Забележка на съставителя: За Петър Филипов виж в „Изгревът”, т. XIX - Летопис за астролозите.

Публикувано изображение (Луна точен секстил Юпитер) дава оптимистична благородна природа с отворено сърце и честност, която го прави много популярен. Има буден ум и здраво тяло (здрав дух в здраво тяло) и впоследствие голяма лична привлекателност, с които качества започва да лекува болни. Има висок идеал, участва в човеколюбиви начинания и постепенно богатството му се увеличава. Има успехи в материално и духовно отношение.

Публикувано изображение (Луна квадрат Сатурн) е признак за тъжовен живот, поради безпокоината си и меланхолична натура, с която създава около себе си мрачна атмосфера. Ще има много разочарования и протакания във всички области на живота си. Ще изпитва мъчнотии от страна на условия и хора, представени от Сатурн (вероятно родителите му). Сатурн в I дом в Близнаци (в квадрат с Луна) показва много трудно оцеляване в детския му период. Подобно на Учителя (Публикувано изображение - Сатурн съвпад Луна), той има (Публикувано изображение - Сатурн квадрат Луна), който е още по-остър аспект и Сатурн пак е в I дом. Като юноша е преживял много болести и е бил много слаб. Живял е при родителите си в град Горна Оряховица. Имали крава и кози, от които доили мляко и Петър го разнасял по къщите в града. Ходел и в дома на най-богатото семейство Тотеви, където е живяла сестра Богдана Тотева.

Поради лошото си здравословно състояние Петър станал вегетарианец, дори суровоядец и започнал да се лекува с природосъобразни методи. Запознал се с учението на Учителя и започнал редовно да чете беседите му. Понеже станал вегетарианец и бил много слаб, брат му Стефан го подигравал, като казвал, че сложил два кола в гащите си и с тези духовни разбирания и живот няма да живее дълго. Той минавал през кризи и всеки ден го чакали да си замине от този свят. Постепенно Петър се пооправил и излязъл от кризата, а брат му Стефан си заминал след няколко години.

Учителят помага вътрешно на Петър - променя му хороскопа и той остава да живее и работи в братството.

В хороскопа му Публикувано изображение (Юпитер ретрограден точен секстил Луна, тригон Венера, паралел Слънце, паралел Мекрурий). Бялото братство го подкрепя и му създава най- хубави условия за развитието му в средата на братята и сестрите. Луната е в знака Риби и той се е подвизавал като християнин след възкресението на Христа.

Публикувано изображение (Луна съвпад Хирон) показва, че има силен ръководител, добра интуиция, голям магнетизъм и дарба да лекува болести.

Но Луната му е в съвпад с Лилит (Публикувано изображение) - Черната Луна, която управлява и Слънцето, Меркурий и Нептун в Рак - знака на Луната, и въздейства на двете светила и планетите злокобно. Без помощта на Учителя, той не е можел да остане да живее на земята в никакъв случай. Учителят му се е явявал насън и му е давал съвети как да се оправи. Черната Луна в XI дом в съвпад с Луна действа да отдаде силите си в обществения живот в ущърб на семейния.

Публикувано изображение (Луна квадрат Сатурн) показва безбрачие, Петър се е стремял да създаде група от духовни хора около себе си, но дейността и в края не е имала резултат. Искал е да бъде лидер, но постепенно групата се разпада и мечтите му остават несбъднати. Накрая той остава само с Марийка Марашлиева.

Учителят му променя хороскопа, но той не изменя характера си и попада под лошото влияние на Лилит (Публикувано изображение). Под влиянието на Учителя Петър започва да се занимавас астрология, да слуша и възприема Божествената мъдрост - Публикувано изображение (Уран).

В миналото той е бил гонител и голям враг на астрологията (Публикувано изображение - Уран ретрограден квадрат Марс, паралел Плутон). Астрологията при Петър се обуславя от добрите аспекти на ретроградния Юпитер; (Публикувано изображение), затова по-късно и със забавяне започва да изучава астрологията - Публикувано изображение (Юпитер ретрограден точен секстил Луна, тригон Венера, паралел Слънце, паралел Меркурий) и Божествената Мъдрост Публикувано изображение (Уран ретрограден квадрат Марс, тригон Сатурн, паралел Плутон, лат. Нептун).

Това, което е вършил в миналото срещу астролозите, дойде със закъснение и върху него. Правиха му 6 обиска и му взеха всичката литература и таблиците, което се обуславя от Марс в XII дом наранен (Публикувано изображение Марс квадрат с ретроградния Уран) показва, че ще претърпи много скърби и неприятности през целия си живот. Ще си навлече враждебността на околните и има опасност да попадне в затвор.

Уран в собствения си знак Водолей в X дом го прави много свободолюбив и може да се издигне високо в обществото, но ще има много неприятности с властта - милицията, която жестоко ще го преследва (Марс е в Телец).

Публикувано изображение (Уран тригон Сатурн) му дава висока обществена служба. След 9.ІХ. - началник на администрацията - хоремаг. Притежава амбиция, решимост и способност да се съсредоточава върху правилното разрешаване на дадени трудни въпроси. Той умее да планира, систематизира и притежава силна интуиция. Ръководен е от вътрешно проникновение, особено, когато трябва да вземе някои бавни решения. Търсен е при големи сделки и високи постове и сам си проправя път със собствени сили. Има находчивост и способност към механика. Проявил е голямо задълбочаване е астрологията и достига до вътрешно знание (Публикувано изображение). Имал е откровения от менталния свят по някои щекотливи въпроси, но не е имал условия да им даде гласност.

Божияталкзбов (Публикувано изображение) му е съдействала, но кармйчните последствия и Черната Луна са силни и той изгубва условията да се занимава с астрология - Лилит Публикувано изображение . Публикувано изображение (Уран квадрат Марс) и Публикувано изображение (Уран паралел Плутон) му дават заблуждения и не вижда голямата опасност» за която го предупреждавах.

Петър се записал и изкарал сладкарски курсове. Явил се на изпит и станал майстор сладкар. След като го изпитали на изпита в сладкарското сдружение, го одобрили, като много добьр майстор и го сложили председател на изпитната комисия да изпитва другите негови колеги калфи. Като правел сладки, негов колега му бил противник и му разхвърлял втасалото му тесто, но Петър го замесвал наново 2 ÷ 3 пъти и тестото ставало още по-хубаво - надигало се много повече от началното положение. Братята му също станали сладкари. Преместили се да живеят в град Русе. Наели помещение близо до русенската гимназия и на 15 септември, при започване на учебната година, направили пирожки с бутертайк и други висококачествени кифли. Учениците ги харесали много и ги изкупили всичките. Явили се много клиенти за техните сладкарски произведения.

Петър Филипов се запознал с брат Никола Ватев - ръководител на русенското братство и Юрдан Новаков, който също работел активно в братството. Той се завърнал в България от Америка, където прекарал повече от 20 години. Образували Младежки клас, начело на който застанал брат Петър.

От болезнените състояния, през които минал, той придобил ценни опитности и започнал да помага на болни хора, главно с водолечение. Той се обръщал с молитва към Учителя и ако му се явявал във видение, отивал да лекува тези, които го викали. Детето на една жена заболяло много тежко и изпаднало в безсъзнание. Лекарите казали на майката, че не могат да го лекуват и скоро ще си замине. Майката повикала Петър и той заедно с нея окъпал детето в корито, разтрил му гръбначния стълб, както Учителят е дал: отгоре настрана по ребрата до кръста 12 пъти и след това по гръбначния стълб от врата до опашката 12 пъти = едно упражнение. Прави се 12 пъти. Детето бързо дошло е съзнание, започнало да се храни и след няколко дена станало напълно здраво. Когато Учителят не се явявал на Петър, той не отивал да лекува тези хора. При едно посещение на Изгрева се срещнал с Учителя. Той му казал да не лекува повече болните хора, понеже болестите са дадени от природата за изправяне недъзите на хората и като ги лекува трябва да приеме част от кармата им. Учениците имат задачата да учат Словото, а не да лекуват.

Често Петър правел козунаци и сладки, които изпращал на Учителя. Знаел, че Учителят обича да пие по някоя чашка кафе и му изпращал. Слагал кафето в кутия от ванилия и за няколко месеца кафето се напоявало от хубавата миризма и ставало много вкусно за пиене. Учителят много харесвал това ванилиено кафе. Като получил веднъж такова кафе, Учителят казал на приносителя: „Значи този брат иска да му се дава, защото който дава за Господа, непременно и на него ще му се даде.”


Петър посещавал Изгрева, особено за братските празници. На Петровден той присъствал на беседата и Паневритмията и след свършването й всички приятели наобиколили Учителя при пейката и пеели „Химн на Великата душа”. Петър отишъл до бараката, в която отседнал, да вземе бонбони и да почерпи. Той отчете тази своя грешка, но великите моменти с Учителя никога не се повтарят.

Брат Петър участва редовно в лятната школа на езерата и отдава своя труд при всички братски мероприятия по организиране и уреждане на лагера. Редовно носел със себе си зехтин. Лятото на 1933 г. сестра Янакиева отишла при него и го помолила да й услужи с малко зехтин. Било му останало последното шише и си казал: „И последния зехтин искат да ми вземат!”, но дал зехтина на сестра Янакиева. Тя правела салата на Учителя за обяд и му я поднесла. Учителят и приятелите обядвали при 2-рото езеро и след свършване на обеда Петър минал покрай масичката на Учителя и видял, че салатата била непокътната. Разбрал, че Учителят чете всички мисли и не приема нищо, което не е дадено с любов и разположение.

В Русе си заминал брат Малджиев, който печаташе беседи от Учителя. Петър и брат Ватев отиват в склада му и намират една стая, пълна с напечатани беседи от общия, младежкия и неделен клас. Съобщават на Учителя и го питат какво да направят с тях. Учителят отговорил веднага да ги опаковат и изпратят в София и да съберат и всичките отделни листчета. Петър, Ватев, Новаков и братята от Русе опаковат по видове беседите, поставят ги в сандъци и напълват 2 вагона, които изпращат в София. В работата участва и брат Тодор Маринчевски, назначен като певец в операта. Така на Изгрева идват голям брой беседи от общия клас. младежки и неделни, които липсваха в братската книжарница. Учителят е много доволен от прибирането на тези беседи и благодари на русенското братство за добре свършената работа.
Квартирата на Петър в Русе била близо до река Дунав, където се помещавало и едно военно поделение. Той работел активно духовно, Всяка сутрин ставал рано и след свършване на наряда си свирел с цигулка братски песни. Една сутрин на вратата му почукал войник от близкото поделение и му казал, че неговият началник му заповядва да спре да свири, защото пречел на техните подслушвателни апарати. Петър отговорил на войника, че неговият началник може да командва в казармата войниците, но не и свободните граждани в града. Войникът си отишъл и той продължил да свири редовно всяка сутрин и никои не го безпокоил повече.


Сладкарското производство на братя Филипови се разраснало и продукцията им намерила широк пазар. Работилницата била малка и тясна и те намислили да създават и фабрично производство на сладкарски изделия. Големият му брат Стефан, без да се съветва със своите братя съдружници внесъл в немска фирма 100 хиляди лева капаро за закупуване на нов хладилник и модерни машини за масово фабрично производство на сладкарски изделия. Петър щом научил това, отишъл в София при Учителя да го пита за купуване на машини. На зададения от Петър въпрос Учителят отговорил: „Няма да стане нужда да ги използвате тези машини.” Петър отишъл в немската фирма и изтеглил капарото. Неговите братя, особено Стефан, протестирали, но той изпълнил съвета на Учителя. След 9.ІХ. 1944 г. при идването на новата комунистическа власт национализирали работилницата им, но всички които имали фабрични предприятия, ги таксували като фабриканти и им конфискували цялото имущество и ги изпращали на лагер в Белене. Послушанието на Учителя спасило братя Филипови от много опасни и ненужни страдания.

Един ден, като минавал покрай пристанището, Петър срещнал един народен представител, Стоев и вътрешният му глас казал - какво прави този човек още тук на Земята? На другия ден го арестували, тормозели и след няколко дена си заминал от този свят.

След като им взели работилницата и останал без работа, Петър дошъл в София и започнал да работи в строителството в бригадата на брат Борис Николов. През 1952 г. бригадата е извикана от Пенчо Кубадински да работи мозайките на театъра и културния дом в град Русе. Работата продължила няколко години и много приятели от братството се включили в бригадата и научили мозайкаджийския занаят. Работело се предимно римска мозайка, която привлякла много жени да редят камъчетата. Ръководител на жените станал Петър Филипов. Той се отнасял много добре с тях. От строителството той получава софийско жителство. След свършване на работата в Русе и вилите на Министерския съвет във Варна, Златни пясъци, бригадата се завръща в София и работи на една резиденция на Витоша над горския дом, при Вълчата скала. Тогава Петър със сестра Пенка Краева купуват едно място до Васил Славов, където той желаел и решава да си постои къща. По това време аз бях много близък приятел с брат Влад Пашов и учех при него астрология. Всяка неделя голяма група братя и сестри ходехме на лагера Ел Шадай, а пролетно и лятно време на Присоите. В нашата група взе да идва и Петър Филипов и аз бързо се сприятелих с него. Той също беше добър астролог и заедно с Влад Пашов, Иван Антонов, Методи Константинов, Крум Въжаров, Николай Дойнов, Петър Манев и други, често ме подлагаха на изпит, за качествата на някой от братството, който те добре познаваха, по аспектите, които имаше. Аз виках на помощ интуицията и разбирах за кого става въпрос и добре отговарях. Така аз при доста трудни условия учех тази наука.


На Изгрева при Учителя и в провинцията имаше братя и сестри, които сме били заедно в една група по времето на Христа и след неговото възкресение и последвалите големи гонения. Ние имахме вътрешна връзка и лесно се сприятелявахме и помагахме в живота си. Един от тази група беше Петър, сестра му Райна, Гавраил Величков, Мария Тодорова, Мария Златева, Юрданка Жекова, Юрдан Новаков, Стамат Михайлов, Надка и Верка Куртеви, Методи Константинов, Петър Арабаджиев, Михаил Ангелов, Ангел Атанасов и Атанаска Борисова от Варна, Гради Колев, Стоянка Драгнева, майка ми Стефка, аз, Райна Калпакчиева и други, около 200 души.

Петър има в хороскопа си Публикувано изображение (Слънце секстил Марс, съвпад Плутон, паралел Меркурий, паралел Юпитер). Слънцето е във втори дом. Показва, че ще има благоволението на околните и с тяхна помощ ще си създаде задоволително съществуване. Ще има склонност към прахосничество - харчи повече, отколкото печели и оттам материални затруднения. Слънцето е в Рак, вратата на живота. Жизнеността е слаба и има склонност да се отпуска. Характерът е незлоблив, избягва свадите. Първата половина от живота му е безплодна, но Слънцето носи успех в зряла възраст. Психиката е чувствителна и е насочен към изучаване на окултното.

Публикувано изображение (Слънце паралел Меркурий) благоприятства паметта и интелекта му. Много практичен в живота си.

Публикувано изображение (Слънце паралел Юпитер) дава добро здраве, богатство и щастие. Има голяма жизнена сила, с която преодолява тежките болезнени състояния. Характерът е благороден и весел и всички околни му стават приятели. Ползва се от тяхното доверие и любов, понеже никого не е излъгал и проявява добри дела в подкрепа на околните. Има ясно съзнание, деловитост и се е родил да помага хармонично на близките си. Ще придобие богатство с честен труд, което ще използва разумно. Има хубаво отношение към началниците и високопоставените.

Публикувано изображение (Слънце секстил Марс) дава изобилие от жизнени сили и здраве. Тялото е годно да изпълнява и най-тежките задачи. Има смелост и сила да преодолява големите затруднения. Притежава изпълнителни и градивни способности и непобедима воля, която не познава поражение. Характерът е прям, открит и често недодялан, понеже е погълнат изцяло от целите, който преследва й не си губи времето в любезности и учтивости. Човек на действието с много предприемчив дух.

Публикувано изображение (Слънце съвпад Плутон) - в миналото е нарушава Божествените закони и не е имал правилно отношение към земята, растенията и тялото си. Не е обичал физическия труд, отбягвал е да обработва земята и не е подбирал качествени храни. Проявявал е голяма лакомия и е използвал неестествени храни и питиета, упоителни средства, които, ако ги използва в този живот, ще разрушат организма му. Проявявал е жестокости и е имал силно желание да забогатее. Атакуван е от низши мисли, чувства е желания.

Имал е важната задача да подчини своя ад (Плутон) на Бога (Слънцето) и да го слуша във всичките прояви на живота си. Учителят му промени хороскопа и Петър направи много да се коригира. Обработваше с любов Земята и така отправяше низшите си сили към центъра й. За всичко слушаше Учителя. Петър беше строг, изпълнителен и не търпеше никакъв фалш.

Понеже беше решил да започне строеж на жилище, ми предложи да отидем на Витоша, на големия Купен, където да прекараме няколко дена и съществата да му кажат какво трябва да прави. На 9.IX.1957 г. тръгнахме с първия рейс за Бистрица. Поехме пътя по Стара река, по която той беше ходил някога на големия Купен. Валеше слаб дъжд и ние се бяхме покрили с найлон. Към средата на пътя, както вървяхме, потопени в своите мисли, пред нас изскочиха двама старци с хубави светли, младежки лица, бели коси и преметнати през рамо торби. Бяха в найлонови мушами, но бяха напълно сухи. Поздравихме ги с добър ден и те ни отговориха. Попитахме ги: „Къде сте ходили в този дъжд?”, който валеше силно повече от час. Те отговориха: „За малини.” Попитахме ги за пътя към големия Купен и близо ли е местността Менчето, откъдето трябваше да се отделим от пътеката и да поемем през гората за Купена. Те се усмихнаха и казаха: „Още малко и ще стигнете до Менчето.” Ние поехме нагоре с тежките раници, а те надолу към селото. Техният особен вид и това, че бяха брали малини, а бяха съвсем сухи, а по високата трева се стичаше вода - ме озадачи. Обърнах се да ги видя пак. По правата пътека, по която се движехме, нямаше никой, бяха изчезнали. Разбрахме, че това са странстващи адепти и със срещата ни разрешиха въпроса на Петър за строежа. Това беше втората ми среща с такива същества. През гората отидохме на големия Купен и потърсихме овчарската колиба, която Петър знаеше, но тя беше развалена и нямаше къде да се приютим в дъжда. Тръгнахме по хоризонталната пътека под Резньовете и стигнахме на Присоя. Там на поляната до чешмата имаше горска колиба, която ползваха лятно време за събиране сено и друга горска работа. Влезнахме в нея, а тя беше пълна с прясно сухо сено. Свалихме мокрите раници и горните дрехи и мокри се завряхме в сухото сено и преспахме. Сутринта бяхме почти сухи и бодри. Прекарахме там и на другия ден се върнахме в София.

Петър започна строежа и си построи къща. Измаза я и влезе да живее в нея. Беше добър градинар и отглеждахме домати, чушки и картофи. Пося дървета, малини и ягоди. Петър беше изключително гостоприемен и започна интензивна духовна работа с постоянни събирания на приятелите на вечеря в събота. Беше във връзка с брат Борис Николов и всички известни приятели в братството. Участва дейно в борбите и общата братска работа. Много пъти заедно с Боянчо и други, посред нощ пренасяхме братски вещи и беседи, които криехме, защото постоянно ни следяха.

Сестрата на Петър, Райна, беше много добра, с благ и мек характер. Живееше в Русе, където била много близка приятелка с главната лекарка на болницата и страдала от чести болки на гърба, започнали да й правят нагревки с кварцова лампа. При такива нагревки често изгарят тъканите и се образуват тумори. Райна заболя от рак и дойде да живее в дома на Петър, където си замина на 11.VIII.1962 г. Това беше първата жертва за новата къща.

Брат му Илия беше също така с много благ и мек характер, с отлична обхода и много музикален. Имаше много неприятности с жена си Цветанка и дойде да живее в София. Понеже нямаше софийско жителство, дълго време живя в с. Мърчаево, откъдето искаше да вземе жителство, но кмета „ Бандето” му взе парите и го излъгаха и не получи жителство. Съдейства му директора на предприятието, в което работеше, „Градини и паркове” и негов братовчед, който работеше в съвета го уреди и придоби софийско жителство. Така той придоби право да живее в дома на брат си. Илия много ме обичаше и споделяше с мен всичките си несполуки в живота, особено в женитбата. Казваше ми, че Петър е с много мъчен характер - строг и мълчалив и само той може да го изтърпява и живее с него. Илия пееше добре и влезе като хорист в хор „Кавал”. До идването на Илия, Петър не довършваше къщата и беше оставил източната стая неизмазана, но когато Илия имаше право и дойде да живее при него, той довършва мазилката и оформи стаята. Бригадата на Борис Николов се върна на работа в София на големите държавни обекти.

Петър използва времето и довърши средното си образование във вечерна гимназия. Той беше добър майстор на мозайките, както в сладкарството. Независимо от това, той ме накара аз да му направя мозайките в коридора - венецианска, с много тесни фуги. Плочите ги обработвахме на моторен шмиргел. Направих външната площадка и стълбището. Илия постави пред вратата на неговата стая, в която после аз живях, един красив, полиран черен гложенски камък. Петър беше много против това, като му каза, че така прави връзка с отрицателите сили и ще има опасност за живота му. Илия не отстъпи. През 1963 г. направиха реконструкция на Дървенишкото шосе и то мина близо до къщата на Петър и му отчуждиха доста от дворното място. Където щеше да мине шосето, имаше ранна хубава череша, посадена от Илия. За да не я отсекат при направата на шосето, я преместихме южно от къщата, като изкопахме голяма дупка, но черешата не се хвана и изсъхна. Илия беше свързан с това дърво и това беше знак, че той може да си замине. Петър сподели с мен това нещо. В дома на Петър дойде да живее и жената на Илия, Цветанка, с която той никак не можеше да се разбира. За обед сготвила гъби, печурки, които купила от пазара, но от лошите и отношения с Илия, се отрови Петър. Оказа се, че една от печурките била по стара и взела да се разлага и тя попаднала в чинията на Петър. Три дена упоритият Петър се бори с отровата, като не искаше да пие мляко, което му предложих. Прави силни горещи бани в Панчарево. Накрая ме послуша и изпи литър прясно мляко, повърна и се освободи от отровите. След това Цветанка напусна дома му и се разведе с Илия. Наложи се да пренесем пианото на Илия при негов приятел, за да не би ако предяви претенции жена му, да дойде вещо лице и го вземат.

Хор „Кавал” отиде на турне във Франция, в което участваше и Илия. При концерт в град Тур. известен като града на рицарите, Илия получава перфорация на язвата си и французите една успяват да го спасят. Петър ми каза, че в минал живот е бил рицар и се бил с друг в същия град Тур и го пробол в стомаха точно там, където получил вътрешна рана от перфорацията. Като се върна от турнето, Илия постъпи на лечение в железничарската болница, понеже тогава работеше с брат Гради Колев към ж. п. управление. Там положението му се подобри. Ние го посетихме. Скоро го изписаха.

На 24.І.1965 г. ходихме с него на екскурзия до Бистрица и минахме по водопровода до Симеоново. Посетихме брат Борис и Мария. В къщи Илия постоянно се тревожеше и започна да има често кризи. На 27 сутринта на Илия му става лошо, а Петър ме вика мислено, но аз бях се хванал да чистя кюнците и отидох по-късно. Заварих Илия в агония и скоро си замина. Петър с основание ми се сърдеше, че не съм отишъл веднага. Илия си замина на 27.І.1965 г. и това беше втората жертва в тази къща.

С Петър водехме интензивен живот. Два пъти в седмицата ставахме в 3 часа, ходехме пеш до централната баня да се къпем и загряваме, зиме и лете. След горещата баня, парата и басейна, правехме охлаждаща коремообтриваща баня и отивахме на работа. Макар че зимно време температурата спадаше под 25°, ние не боледувахме. По-късно започнахме да ходим на баня в Панчарево. Отначало имаше само един басейн с чучур, от който течеше гореща вода (+50°) и го пълнеше. Там на баня е ходил Учителя с няколко приятели и отивал под чучура и седял доста време под него, докато другите братя останали в по-студената вода в началото на басейна. По- късно направиха ремонт на банята и построиха два басейна, в които водата се подаваше с помпа. Когато посещавахме централната баня, често се срещахме със скулптура Гатев, който направи паметника на Кирил и Методий.

Беше противник на братството и водеше големи спорове с Петър по идейните въпроси. Аз странях от него. Беше груб човек. Напоследък го срещнах няколко пъти на братските концерти и други братски прояви.

На 1.І.1963 г. брат Борис и Жечо излязоха от затвора. Пенчо Кубадински извиква Борис Николов и му възлага задачата да събере бригада, с която да изпълни работата по мозайките на новостроящото се министерство на транспорта. Борис с бригада е работил с него в град Русе от

1952 до 1956 г. Покани ме и мене и аз напуснах „Софстрои” и от 20.ХІ.1963 г. започнах да работя в „Транстрой”. Бригадата беше над 30 души, предимно от братството, и Петър, разбира се. Дойде на профсъкззния дом на транспорта да работи при нас Еленка Симеонова от с. Мърчаево, сестра на Савата. Станахме приятели. Беше на квартира при сестра Йорданка Жекова. Всяка вечер идваше в дома на Петър и вземаше дейно участие в подготовките на вечерите и братския живот, който се провеждаше там. Тя беше много сръчна и се научи да прави много сладкарски изделия: козунаци, бутертайк, баници, кексове, а аз бях фурнаджия и ги печех и правех желета, конфитюри и сладка.


Често ни посещаваха приятели от провинцията. Идваше брат Стамат Михайлов от Търново и прекарваше по един месец при нас. И ние го посетихме няколко пъти в Търново и му гостувахме. Съботните вечери и духовните събрания ние ги провеждахме редовно. Често присъстваше и сестра Надка Куртева, която изпадаше в транс и в нея влизаше духа на Учителя и ни даваше ценни съвети за живота и мъчнотиите, които имахме.

Петър имаше знания по астрология, хиромантия, френология и аз се учех от него. При общата ни работа аз правех хороскопите и после той или заедно ги тълкувахме. Той имаше подред снимки от своя живот, от детинството си до сега и ги показваше на всички, които се интересуваха от физиогномията. Показа ги на брат Ангел Керемедчиев, На тях личеше как постепенно се е изменило лицето и тялото му, благодарение на разумния му чист вегетариански живот. При сравняване на детските му снимки със сегашните, много мъчно може да се намери някаква прилика между двата образа.

Както споменах по-горе, аз му обърнах внимание на Публикувано изображение (Марс квадрат Уран), където Уран е в собствения си знак Водолей, което показва неговия свободолюбив дух. Квадрат с Марс - разправии с властта, На това предупреждение той не обърна никакво внимание, но впоследствие, като се разделихме, силите се задействаха и всичко точно се сбъдна. Същото и за племенника му Филип, когото осинови. Той има Публикувано изображение (Уран съвпад Слънце) в Лъв, в заточение и квадрат Марс пак в знака Телец в VI дом. Не е свободолюбив и лесно ще направи връзка с милицията. За това предсказание Петър ми се разсърди много, но по-късно това беше горчива истина, която съкрати живота му.
Петър работеше добре със сестрите, които създаваха чиста духовна атмосфера. На Асцендента изгрява Телец и той беше образец на постоянство и сериозна вътрешна духовна работа. Асцендентът е в съвпад с Алциона с марсово и лунно влияние - която е в центъра на Плеядите. Казва се, че от тази звезда е слязъл Христос на земята. Постоянно се молеше, четеше Словото. Ставаше в 2 ч. и 3 часа на молитви и ги използваше според предназначението им. На езерата често казваше наизуст „Мисията на Учителя”. Спазваше правилата при общите молитви и имаше разумни братски прояви. Толерантен към разбиранията на хората и избягваше споровете. Даваше добри житейски съвети, особено на младите. Петър предупреди сестра ми Величка, с която работеше много сериозно духовно, да не се свързва с Данаил, защото ще има много лоши последствия от тази връзка. Същото й казах и аз. Той предупреди Мария Марашлиева да не се жени, защото ще си създаде големи неприятности с рода и крайните резултати ще са лоши.


Петър имаше представителен външен вид и добра обхода. Реших да си купя нов балтон флаконе и влязохме с него в представителен магазин на ул. „Жданов”, където избрахме балтон, но Петър веднага забеляза няколко грешки в кройката и други дефекти, които им ги посочи. Отговорникът на магазина се доближи до мен и ме попита: „Кой е този човек?” След това поправиха дефектите и ние купихме балтона.
След заминаването на Илия пред Петър изникна един сериозен въпрос. Къщата беше голяма, в София, имаше жилищна криза и ако Петър останеше сам, можеха да настанят някой агент да живее в дома му, да живее и го следи отблизо. За да избегне тази неприятност, Петър ми предложи да отида да живея при него. Аз се съгласих и живяхме заедно 7 години. Работехме заедно в бригадата на Борис Николов на Министерството на транспорта. След известно време той се премести при брат Гради, в предприятието „Градини и паркове”, където се прояви като отличен майстор в направата на чешми, фонтани и други декоративни елементи. Той направи скулптура на гълъба на мира от мозайка и го разнесе по цяла София, заедно с хубаво направените фонтани. В бригадата водел дневник за работата, извършена всеки ден и често счетоводството отивало при него и взимало сведения за някои поръчки от провинцията и датите на изработка и транспортиране на продукцията. На обед бригадата се хранела общо, комунално, като готвели общо и по ред всеки приготвял обеда. В това предприятие Петър се пенсионира. Двамата поддържахме образцово къщата. Събота сутринта почиствахме. Ставахме рано, разпределяхме работата помежду нас и измивахме, изчиствахме стаите, коридорите и мазето. След това отивахме на работа.


Често времето не ни стигаше и веднъж от бързане съм отишъл на обекта по чехли. В събота работехме до 13 часа. След като се връщахме в дома, обядвахме и подготвяхме храна за братската среща вечерта. Събранието продължаваше до 22 часа, лягахме и ставахме към 1 часа и отивахме на гара Пионер. Качвахме се на персоналния рейс, който ни откарваше до с. Бистрица. Към 3 часа тръгвахме нагоре и за изгрева на слънцето бяхме на Големия купен, като добре се ориентирахме по пътя в тъмнината. Изгревът на слънцето беше много величествен и красив. Слънцето изгрява от Стара планина и понеже тя е по-ниско от Купена, изглеждаше, че слънцето изгрява някъде отдолу. Цялата местност наоколо е чиста и девствена, като един малък кът от рая. На върха прекарвахме целия ден и вечерта се връщахме в София пак през село Бистрица. От големия Купен се вижда цяла Рила. Създадохме си битови условия за нормалното ни лагеруване на върха. Занесохме няколко чайници, в които варяхме вода и чай. При тръгване ги скривахме в околните камъни. Направихме маса, огнище и пейки от камъни и бивакът беше обърнат на изток и винаги запазен от силните западни ветрове, които духаха често. При дъждовно време мятахме върху нас голям найлон, като палатка и така прекарвахме по цял ден. Изворът беше далеч на юг. в подножието на Скопарника и ние си носехме вода с туби. Понякога при тихо и спокойно време наблюдавахме след обед легнали в зенита Венера. Големият Купен е едно от най-чувствителните места, които познавам на Витоша. Щом се появи някое облаче на него, или задуха Южният или западният вятър, времето бързо се променя по цялата планина и София. Промените на времето се познаваха и по така наречените „шопи”, кълбовидни сиви облаци, които се явяваха на изток от големия Купен. С право можем да наречем този връх барометър за времето на Витоша. Нашето пребиваване на този уединен и чист връх не остана незабелязано. От Черни връх войници от поделението, които служеха там, ни наблюдавали с бинокъл и дошли на върха и тършували, копали, извадили ни чайниците. Вероятно са мислили, че сме иманяри и крием там злато.

Пътят за Купена от Бистрица минава все по чисти и девствени места, рядко посещавани от хора и затова се срещаха различни диви животни. В зимна екскурзия до „Белия извор” ние се засрещнахме със стадо от диви свине, които идваха право срещу нас и минаха на два метра покрай нас, без да ни закачат. Те вървяха в права линия, едно след друго. Най-отпред беше най-малкото прасе, а в края на опашката големият шопар. Като ни задминаха, завиха наляво и взеха да се катерят по баира. През лятото много пъти сме се срещали с големи шопари, които се плашеха и бягаха. Рано сутрин срещахме няколко пъти красивите диви петли - глухарите. На малкия Купен има две пещери, които сигурно зимно време са убежище на мечки. 1967 г. отивахме на големия Купен за Великден - Петър, майка ми Стефка, сестра ми Величка, Еленка Симеонова, Донка Радева и аз. Понеже давахме хляб на Бистришките кучета, няколко от тях ни придружаваха в планината до малкия Купен. Като стигнахме подножието на баира, кучетата подушиха две сърни и с лай ги подгониха. Като тичаха след сърните, изведнъж изскимтяха, спряха да лаят и побягнаха назад към нас. На поляната, която се виждаше добре отдолу и по която бяха прибягали сърните, се появиха две кафяви и една черна мечка. Уплашените кучета се спряха чак при нас и престанаха да лаят. Продължихме пътя си нагоре и минахме по споменатата поляна, но от мечките нямаше и следа.

Няколко пъти през лятото ние прекарвахме с палатка на големия Купен. При едно такова летуване през деня заваля проливен дъжд и по върха потекоха цели реки от вода, сякаш някои великан ги изливаше с кофи по планината. Имахме и друг лагер под голямата поляна на Купена в гората до извор. Там отсядахме пак с палатка за известно време. Имахме огнище и много дърва, тишината се нарушаваше само от птичите крясъци. Откриваше се много красива гледка към бистришкото поле и неповторими изгреви на слънцето от Стара планина. Бяхме на палатка за десет дена с Елена и палавниците Пламен и Филип. Те бяха мързеливи и не искаха да стават за изгрев. Ние им се обаждахме и отивахме по-нагоре нависоко, но тях ги беше страх и щат не щат идваха с нас. Пламен беше злояд и почти не ядеше. Четвъртък срещу петък постехме и за тях нямаше ядене. Казахме им, че в петък ще ядем супа картофи на обяд. Казаха, че не обичали супа. - „Тогава вие ще гледате как ядем с Еленка и ще гладувате.” Сутринта след изгрева отидохме до големия Купен, намиращ се на един час по-нагоре и към обед се върнахме доста уморени. Взеха да ядат супа и им се услади и втори път им сипахме. Като се върнахме в София и седнахме да се храним, „злоядият” Пламен грабна и хляба на баба си. Тя се зачуди, че се е научил да яде и изпитва глад.

На полянките около извора често пъти групата ни от десетина души правихме упражненията за развиване на чакрите, дадено от Учителя в 1925 г.

На Рилските езера ходехме заедно, като подготвяхме много провизии - концентрирани храни, направени от Петър. В началото бяхме на общия лагер, но полицията ни сваляше и веднъж Hoю и Петър на гръб свалиха багажа си до Вада, понеже нямаше коне. Затова от 1966 г. си създадохме нов лагер при извора под салоните. Направихме си огнище, покрито с импрегниран плат, да можем да го използваме и в дъждовно време. Имахме няколко пещери, в които слагахме на сушина дървата, които носехме на гръб, завързани с въже, от кленовете над бивака при второто езеро. При връщане в София, в пещерите скривахме някои багажи и продукти за следващата година. Багажа ни за летуването за повече от един месец, го изнасяха седем коня. 1967 г. пристигнахме на хижа Вада, конете бяха там със сложени самари, но Колю коняря го нямаше. Натоварихме багажа на конете и го закарахме до второто езеро, минахме от дясната му страна и се опитахме да се изкачим по пътеката покрай изворчето пред Харамията. Посредата, пътеката прави много завои и един от конете се преобърна и падна с багажа си. Освободихме го - нямаше му нищо. Разтоварихме всичкия багаж и започнахме от там да го пренасяме на гръб до лагера ни, при извора до следобед. Заваля суграшица. която покри земята и планината побеля. Изметохме я от местата за палатките и ги построихме. Следващите години багажа го прекарвахме през Зелени рид. Петър беше гостоприемен и всички, които посещаваха салоните на отиване и връщане ги канеше на чай, черпеше ги и провеждахме разговори.

Между нашия лагер и зелени рид по пътеката за салоните обикновено по средата оставяше голяма преспа сняг и мие с тесла и брадва правехме стъпала за да могат приятелите да отиват и се връщат от салоните. Това беше едно мъчно преодолимо място за преминаване. Ние намерихме наляво в края на хълма стръмна пътека „лифт”, която не беше за всеки човек. Две години последователно слизахме по пътеката от лагера до поляната за паневритмия над езерото на Чистотата и поправяхме стъпалата, които много се бяха повредили. По средата на пътеката при отвесните скали стъпалата бяха отвлечени от силни дъждоае, които валяли. Оформихме и направихме ги добре и досега не са мръднали. Излизахме редовно да играем паневритмия, когато беше на Чистотата.

1968 г. времето беше хубаво, слънчево и при нас дойдоха две невестулки, които по цяла нощ се движеха по покрива на малката палатка, където спяха Елена и Донка, а денем идваха при трапезата и ние ги хранехме. Много обичаха пушено сирене и ние им давахме. 19.VІІІ. беше хубав слънчев ден. Тогава руските войски навлязоха с танкове в Чехия, за да потушат т. н. „чешка резолюция”. През нощта времето се промени рязко. Заваля обилен мокър сняг и ние го избутвахме с ръце от покрива, по който се натрупваше. Сутринта снегът стана много, натежа и палатката се разкъса на две. Еленка и Донка Радева бяха в малката палатка, която беше напълно закрита от еднометровия сняг. Извикахме ги и те отговориха изпод снега, че са добре и им било топло. Обаче снегът започнал да се топи и те тревожно съобщиха след известно време, че водата започнала да ги мокри и ние изринахме снега от палатката им и те излязоха от нея. Падна гъста мъгла с видимост до 1 метър и духаше вятър. По предложение на Петър отидох горе до салоните да видя в какво положение са брат Борис и сестра Мария, които лагеруваха там. През снега, вятъра и мъглата аз се ориентирах и намерих поляната, покрита с дебел сняг, а от палатката нямаше помен. Дълго бреме се въртях там в силния вятър и най-после намерих върха на един от колците, който се подаваше едвам. Извиках ги и те ми се обадиха отдолу под снега. Изрових дупка надолу до вратата на палатката и влязох при тях. Бяха запалили спиртника си и беше топло. Попитах брат Борис имат ли нужда от нещо. Той ми каза, че имат всичко и ще останат на Салоните докато се стопи снега. Познавах го добре и се обърнах към сестра Мария, домакинята, която ми каза, че нямат захар, свършил се спирта им и нямат хляб. Слязох веднага във фортуната до нашия лагер и им занесох с раница необходимото. Брат Петър предложи веднага да слезем на хижата. Към обед тръгнахме в непрогледната мъгла. Вървях отпреди, за да не паднем в пропастта на съзерцанието завих наляво и сме минали над езерото на Чистотата и попаднахме на железните колци от маркировката и минахме надолу към извора и отидохме в хижата, която беше преизпълнена с мокри и голи чужденци, които се сушаха на печката. След няколко дена снегът се постопи и ние си пренесохме багажа на много курсове до хижата и оттам се върнахме в София.

Когато завърши процеса срещу братството в 1958 г. и прочетоха присъдата срещу брат Борис и Жечо Панайотов, осъдени на 12 години затвор, при сбогуването ни с тях, брат Борис прегърна Петър и му каза: „На теб предавам сестра Мария. Грижи се за нея и я пази.” Брат Петър изпълни тази сериозна задача. Всеки петък сестра Мария носеше продукти за брат Борис на лагера в с. Огняново. Петър отиваше рано, преди 4 часа в тях, взимаше багажа и я изпращаше до Семинарията, малкият трамвай „чайника”. Взимаше първия в 5 часа и за 6 беше на централната гара и хващаше пътническия влак за Пловдив, който спираше и на Огняново. Петър приготвяше концентрирани храни, понеже беше ограничено количеството, които заедно с приготвеното от сестра Мария, брат Борис изкарваше седмицата. Когато съседа ни Васил Славов беше обвинен като трайчокостовист, осъден и изпратен в Белене, Петър му приготовляваше силно концентрирана храна - 2 кг., която дъщеря му Мария Славова я занасяше в лагера. Често посещавахме сестра Мария Тодорова след работа и говорехме за брат Борис и положението в братството.

На 27 число всеки месец правехме обща вечеря за Учителя с наряд и молитва за освобождаване на братята от затвора.
Много пъти с Петър, Мария Тодорова и Надежда Тихолова посещавахме големия Купен. През пролетта ходехме и с палатка. Построихме я от източната страна на големия купен и заваля сняг. На другия ден се стопи и прекарахме няколко дена в тишина и на чист въздух. Посетихме през лятото и Маричините езера с палатка за две седмици. Много трудно прекарахме багажа дотам с брат Петър, понеже магаренцето беше ниско и големите ни раници се оплитаха в клековете и с Петър ходехме от двете му страни и подигахме раниците и магарето се движеше по тясната пътека към езерата след свършването на Кайзеровия път. Прекарахме много добре. Направихме палатката и огнището да не се виждат от Мусала, откъдето можеше да ни наблюдават с бинокли и слушахме разговорите на туристите, които минаваха високо над нас по пътеката за хижа Грънчар. Смятаха, че ние сме от кинематографията и снимаме някакъв филм. Прекарахме много хубави слънчеви дни. Благополучно се завьрнахме в София.


На Изгрева борбата продължаваше. Двама свързани с Антов постоянно правеха пакости на сестра Мария. Тя беше много чувствителна и хващаше всичко отрицателно, което се отправяше към дома им. Маша беше Любен евреина, който често се навърташе покрай дома на сестра Мария и хвърляше нещо (магия) на покрива. Ние веднага я намирахме. Направиха черна магия да си заминат сестра Мария и брат Борис и я поставиха в стар кошер, намиращ се от източната страна на антрето. Мария веднага усеща злокобните влияния, праща сестра Станка да викне брат Петър. Той намира магията - топка черни парцали, държани 4 дена в гробищата при умрелите, хваща яде дилаф, напикават я и сестра Станка я хвърля в реката с думите: „Откъдето е дошло това зло, там да си отиде.” Надругия ден Коста Стефанов отива на баня, припада от инфаркт и си заминава. В същия час си заминава и Мария Иванова - вторият съучастник на магията. Така се тури край на магиите, но враговете на братството промениха методите си. Не беше лесно на брат Борис в затвора, но и на Изгрева борбата беше жестока.

Живеех в Петър и спях в източната стая. Виждах, че всяка вечер след 23 часа идваше военна кола с пеленгатори и спираше на шосето до къщата, за да следи да не би да предаваме шпионски сведения с радиостанция. Призори към 5 часа колата си отиваше. На Изгрева ни следяха четирима агенти, единият беше строителен техник, висок на ръст и живееше в къщата на Николай Дойнов. Когато отивахме на екскурзия до Купена и тръгвахме по-късно, след нас идваха по няколко агенти, които се въртяха около нас, когато почивахме на малкия Купен и уж беряха цветя и като тръгвахме нагоре за големия Купен ги виждахме хвърлени на тревата. На връщане ни чакаха на малкия Купен и веднага тръгваха след нас, но ние знаехме преките пътеки, които не се виждаха външно и много бързо се отзовавахме на поляните над Бистрица, а те се мотаеха в лешниците. На екскурзиите с нас почти редовно идваше и сестра Донка Радева, която работеше като прислужничка в руския ресторант. Там вечер агентите отивали да вечерят и говорели помежду си: „Какви са тези хора, толкова бързо слизат от Купена, сякаш с парашут и ние не можем да ги настигнем и следим.”


Четирима полковници от ДС купиха място от Савицки срещу Петър и построиха 4-етажна сграда и започнаха редовно да следят кой влиза и излиза от дома на Петър.

Животът ни течеше на много високи обороти. При нас идваха много приятели - брат Пампоров и др. И ние го посетихме в Смолян. Други бяха сестра Веса Чепилева, Надка и Добри Ганев, Милка Переклиева, Гавраил Величков, Боян Атанасов, Гради Колев, Марийка Марашлиева и много други. Събранията ни продължаваха при трудни условия. Петър купи радиатори и казанче за направа на местно парно. Майсторите го направиха неправилно - с лоша циркулация на водата и се наложи другата година да махнем радиаторите и инсталацията. Властта използваше всички хора, с които имахме работа, да ни препятстват.

През зимата, когато работата в строителството понамаляваше и почти спираше, ние с Елена и Петър ходехме на посещение на братствата в провинцията: Русе, Варна, Бургас, Айтос, Търново и другаде. Срещахме се с почти всички братя и сестри от даден град, на беседа или вечеря и се провеждаха задушевни духовни разговори. Брат Петър познаваше почти всички възрастни братя и сестри. Беше близък с брат Георги Куртев и приятелите от Айтос. Когато посещавахме сестра Надка и брат Добри, те и двамата бяха на работа и знаехме къде е ключа, влизахме и се разполагахме в тях, като у дома. Имахме средства и купувахме продукти, сготвяхме и ги посрещахме вечерта от работа. Петър навсякъде проявяваше сладкарските и духовните си дарби. Приятелите бяха доволни от нашите посещения и ни очакваха всяка година. Когато ходехме във Варна и Бургас, ходехме да се къпем в градските бани, вземахме теляци, които ни обслужваха много добре, като предполагаха, че ние сме представители на властта от ЦК, за които пишеха във вестниците тогава, че са посетили града им.

Марийка Марашлиева въпреки предупрежденията на Петър, се омъжи и срещу нея се обяви целия и род, начело с майка й, че не взела мъж инженер. При създалата се тягостна обстановка, тя намираше утеха, добър прием и спокойствие при нас и затова често ни спохождаше за съвети по живота й. С мъжа си Иван не можела да се разбира. Отношенията им се обтегнали и той започнал да пости дълъг пост. Мария беше дошла при нас, успокой се и на другата сутрин си тръгна за Русе. Аз я изпратих до гарата. Учителят ми каза: „Ако хване влака, тя ще остане да живее, а мъжът й Иван ще си замине. Ако не го хване, тя ще си замине.” Дадоха ми много трудна и отговорна задача. Нямаше рейсове и в последния момент се добрахме до гарата. Накарах я да се качи на влака, а аз отидох и взех билет за пътуване. Влакът тръгна и аз тичешком го стигнах и й подадох билета. Бях целият изпотен. Благодарих на Учителя, че остави тази добра душа (ангел) да живее още на земята и се прибрах. Думите на Учителя се сбъднаха веднага. Като си отива, мъжът й не ял 64 дена, започва да яде всичко и си заминава. На 28.ХІІ.1968 г. Марийка се освободи от мъжа си, тежката карма - кошмарът, който изживя, и остана предан приятел на Петър и му помагаше до края на живота му. Петър имаше много силно развити лични чувства и всеки, който не приемеше неговите съвети, той разваляше отношенията си с него. От това негово правило само Марийка Марашлиева направи изключение. След изживените предсказани й неудачи в живота, Петър не измени отношенията си с нея.

Жените и „сестрите”, които идваха при Петър, го харесваха и гледаха да се доближат по- близо до него. Те се ревнуваха и понякога се караха, но Петър беше много строг и ги държеше на разстояние и когато се проявяваха лошо, той не ги приемаше повече в дома си. Той смяташе, че неговият племенник Филип е прероденият му баща и възлагаше големи надежди на него да продължи неговата духовна работа за братството.
Лилит (Публикувано изображение) внасяше тъмнина в душата му (Публикувано изображение - Луна съвпад Черна луна) и не виждаше, че това е неговият най-голям враг (неговият Марс в Телец в съвпад с този на Филип). На Петър Публикувано изображение (Марс квадрат Уран във Водолей), а Филип Публикувано изображение (Марс квадрат Уран съвпад Слънце в Лъв). Тайно от мен той осинови този свой най-голям враг от миналото и Филип с баба си Божанка дойде да живее при него. Аз си свърших работата и станах излишен. Петър повтори престъплението си от преди 2 хиляди години. Без никаква видима причина той престана да ми говори. Разбрах мислите му и казах, че ще си изляза. Това беше предателство, понеже го обичах и във всичко му помагах. Не ми се живееше.


Отидох на Витоша на 6.ІІ.1972 г. от „Алеко” по дълбокия сняг под големия Резен. София цялата беше в пушек и мъгли. Учителят ми каза; „Виж това долу, това е света, ти тук си в рая.” До мене мина бавно една лисица, без да се плаши. Дадоха ми песента „Песен за Бога”, І-ва част. На 16.ІІ.1972 г. ми дадоха и втората част и аз се успокоих напълно, като видях и какво го чака Петър в бъдеще. В миналото му бях простил и сега му простих. Бях купил за общо ползване лъжици, вилици, ножове, чинии и други кухненски пособия и една сутрин той изнесъл всичко, което смятал, че е мое, да си го прибера. Отидох при майка ми и баща ми, изчистих и измазах малката стая и на 21 март 1972 г. аз мълчаливо напуснах дома му. Като дойде Филип да живее у Петър, взеха да ми липсват от парите, които бях сложил в гардероба. Веднага ги преместих и кражбите престанаха. Отидох да живея с майка ми и баща ми, а Петър „умря” за мен и семейството ни. Той остана в трудния живот, който живеехме, без нашата подкрепа - бяхме му ограда срещу постоянните нападения, които имаше. Петър продължи да работи духовно, но при него взеха да се събират най-различни хора, някои, от които го шпионираха и предаваха на милицията. Петър продължи да ходи на рилския лагер под салоните със сестра Марийка Марашлиева, Дина Станчева и други. Взе да бяга от мене и не искаше да ме среща. Сестра Мария Златева искаше да ни сдобри и се обърна към мене, да се примиря с Петър. Отговорих й. че аз винаги съм готов да се примиря с всеки от братството. След паневритмията на поляната над езерото на Чистотата отидохме групово с нея и други в лагера на Петър, но той като ме видя, се скри в палатката си и не излезе. Мария ходи и говори с него. Казах И: „Разбра ли кой е виновен за лошите отношения помежду ни? Аз дойдох да му подам ръка, а той бяга." След счупването на крака му, когато ходеше с патерици и бастун, аз го съжалявах, че изпадна в това незавидно положение. Колкото пъти го срещах, той тръгваше в обратна посока и бягаше от мен. Но не можеше да избяга от Лилита (Публикувано изображение), безлюбието, които разрушиха живота му с едни скрити злокобни влияния, за които пише Марийка и се чуди откъде идват те, в VI том на „Изгрева”.

На 22.ІІ.1976 г. отивах на Витоша и вървях по снега от Алеко към Резньовете - Мечата поляна. От рейса слезе след мене Петър, Марийка Марашлиева, Дина Станчева и още няколко жени. Петър отзад взе да ме атакува. Използвах духовните знания, които имах, махнах с ръка и пресякох атаките. След няколко дена на 26.ІІ.1972 г. пада голяма ваза и начупва крака му на над 40 парчета, Оправят го в Пирогов и тръгва с патерици и после с бастун. Много съжалявах, че не изтърпях на злото му. Той казал през Марийка, че Учителят му казал веднага да напусне работата и се пенсионира, но той не послушал и на това се дължало счупването на крака му (както на мен за електрониката - където аз послушах). Петър като се лекува и минава през големи болки разбира, че аз съм главната причина за неговото нещастие и събира всичките адови сили в себе си и ме атакува. Сутринта станах и казах на Елена, че отивам на смърт и потеглих към малкия Купен. Приех наказанието, което заслужавах. На връщане като слизах по баира, през гората на едно място имало лед покрит със сняг. Хлъзнах се и си счупих дясната ръка. Благодарих на Учителя. Отидох в Пирогов и ми направиха гипс, който свалиха след месец и така беше заздравяла ръката, че не
личеше, че е счупена. Отидох в бригадата при колегите си (искаха да ме трудоустроят за 6 месеца). Те ми казаха да не се трудоустроивам, а да отида и да съм между тях, без да работя. Отидох, но мога ли да лежа на гърба на колегите си и започнах да работя. Забравих, че ръката ми е счупена. Повече никога не сьм използвал да премахна някое препятствие със страшните духовни сили. Злото не може да се излекува със зло.
Предсказанието, което му направих, за мое съжаление се сбъдна напълно. Племенникът му веднага проявява качествата си и започнали постоянно да се карат. Милицията му направи 6 обиска и му взеха всичките книги и таблици по астрология. Понеже знаех всичките му тайни, той смятал, че аз съм го издал и наклеветил пред милицията. При един от обиските служителите на милицията му казали: „Кажи ни сега къде криеш своите астрологични таблици и книги и продължаваш да правиш хороскопи.” (Имал е шпиони около себе си, на които се е доверил.) Той сам им показал, че те се намират в кухината, образувана от пода и тежкото му бюро.


Като изгубва условията за астрология, Петър се обръща към Божествената любов: Публикувано изображение (Нептун съвпад Меркурий, паралел Сатурн, латитюд Уран). Нептун е в знака Рак и по тригонокрация е много силен, но има влиянието на Луна съвпад Лилит (Публикувано изображение в Риби и усилията в работата му с музиката нямат никакъв реален резултат. Луната е господар на знака Рак и влияе е (Публикувано изображение - Луна съвпад Лилит) и влияе косвено на Публикувано изображение (Меркурий точен съвпад Нептун).

Нептун благоприятства сделките в търговията, където проявява своята честност, решимост и самоувереност. Така е печелил доверието на партньорите и околните си - дава голяма устойчивост на възгледите, също относно благоприличието и правилното изказване.

Меркурий го прави вдъхновен музикант. Петър имаше две цигулки, на които постоянно свиреше. Той написа около 300 песни.

Нептун съвпад Меркурий в Рак дава ум с изключителна наклонност към окултното знание и изкуство (в ІІІ дом). Можел е да напише много неща по астрология, но е спрян и започва да пише музика (текстовете). Много сполучливо е лекувал с магнетизъм.

Публикувано изображение (Нептун паралел Сатурн) му дава интуитивна задълбочаване в духовната музика, която написа за бъдещото поколение. Сега не можаха да излязат на бял свят. Сестра Марийка Марашлиева успяла да ги запише. След като си развали отношенията с мен, Петър ги развали с Гавраил Величков, Борис Николов, Гради Колев и др. С Галилей се явиха някои идейни разногласия. Борис не му даваше напечатаните беседи, които той искал от него, а ги дал на друг. Тетрадките, които Борис му беше дал, когато ги поискал, Петър не му ги върнал. Петър научил, че Лалка Кръстева печата непечатаните беседи в 4 екземпляра. Отива при нея, дава й пари да печата в 5 екземпляра, като последният да е за него. Така той се снабдява с част от непечатанато Слово, но разваля отношенията си с приятелите. Петър беше много ревнив за Словото. Така го криеше, че често и той не можеше да го намери къде го е сложил. Обвини ме, че съм му взел няколко тетрадки с написани в тях непечатани беседи. От мен всичко се криеше и нищо не ми казваше. Такива бяха времената тогава. Аз му отговорих, че нищо не съм взел и не ламтя да притежавам непечатанато Слово, но ако сьм дорасъл да го чета и прилагам, то само ще дойде при мене. (Както и стана.) Скоро той намери това, което беше скрил от себе си, но не ми се извини за нелепото обвинение, което ми отправи.

В края на 1943 г. Петър посещава Изгрева и има разговор с Учителя. Той му казва да живее в Русе и в никакъв случай да не идва в София. Учителят знае, че тук ще се оплоди и проведе в действие тежката карма, която има. След 9.IX.1944 г. взимат работилницата на Петър и забраняват частната търговия. Тогава той работи в администрацията на „Хоремаг”, където се проявява като отличен организатор и урежда 20 сладкарници в Русе и ръководството го ценяло (Уран на МС). Понеже в неделя има най-голям пласмент на сладкарски стоки, определят за тяхната администрация почивен ден сряда. Той настоява да бъде свободен в неделя упорито. Управниците се амбицират и го уволняват дисциплинарно (Публикувано изображение - Уран квадрат Марс).

1949 г. отива на езерата и като слиза отгоре остава да живее при брат Гради и става изкопчия. Забравя заръката на Учителя. Последствията отнепослушанието му към Учителя са всичките тези кармични ситуации, за които говоря в биографията му. Когато аз отблъснах атаките му, които идваха от Лилит (Публикувано изображение) в Риби в съвпад с Луна, той си счупи крака. Когато повтори грешката си и ми отмъсти, Учителят ми запази живота, в него се задвижиха всички тъмни сили.

Публикувано изображение - Сатурн квадрат Луна съвпад Лилит (Сатурн в първи дом) и здравето му значително се влоши. Задейства се Публикувано изображение (Уран квадрат Марс) - 6-те обиска и Публикувано изображение (Уран паралел Плутон) облъчване с психотронно оръжие.

Понеже Луна съвпад с Лилит е в XI дом на приятелите, той под действието на Лилит скъса връзките си с всички приятели от братството и остана само със сестра Мария Марашлиева.

Понеже (Публикувано изображение) в разменени знаци, Нептун съвпад с Меркурий и Слънце в Рак, Лилит разклати психиката му и той изпада в много трудно положение, отвсякъде обграден с врагове. Мария има в хороскопа си Публикувано изображение 8°45` в Риби, които е в съвпад с Петровата Луна на 14°22' в Риби. НейниятУран прави точен тригон с нейния Плутон и латитюд Луна (Публикувано изображение). Чрез тригона на Уран с Плутон тя е трансформирала неговите отрицателни състояния и е канализирала злото на Лилит в Петър и той е чувствал голямо нервно и психическо облекчение при нейното присъствие. Петър започнал да чувства, че го облъчват от запад, дома на дипломата Kpaю Краев, с някакви лъчи и му ставало лошо. Постепенно положението станало нетърпимо. След екскурзия на Витоша с Мария Марашлиева обрали ябълките и Петър ги направил на конфитюр. Било му много тежко и предложил на Марийка да напуснат веднага къщата и да отидат при брат му Hoю в с. Миндя, където последният имал имот. Това става на 10.VII.1983 г. Той помолил Марийка да не го оставя сам.

През зимата отиват на топло в Русе, където той си заминава на 20.ІV.1984 г. Той е третата жертва в неговия дом.

Когато човек не слуша Бога, милиони възвишени същества оплодяват кармата му, тя назрява и се изявява с голяма сила. Едно непослушание на Бога има страшни последствия за живота на човека. Природата никога няма да измени законите си зарад нас, но ние трябва да се съобразяваме с тях.

Петър остана верен на правилата на Младежкия клас и не се ожени. Най-мъчното нещо на земята е послушанието. „Да бих те слушал!”
Мир и светлина на душата на брат Петър Филипов.


*
* *

Петър Филипов Николов е роден на 25.06.1913 г. Публикувано изображение 2h44' в София. На Асцендента му изгрява зодиакалният знак Телец. Под неговото влияние обикновено тялото е по-ниско и пълно, със силна шия, изпъкнала адамова ябълка, големи уши, пълно лице и обикновено къс нос. Има тъмни очи и вълниста коса. Има мек поглед и при предизвикателство дава мълчалив израз на пасивна съпротива и печели в отношенията. Той е изчерпателен и упорит във всичко, което върши. Постоянства в дадено направление и нито разумът, нито аргументите могат да го отклонят. Обича да говори и с аргументи защитава своята теза. Новите идеи ги приема бавно и консервативно, но веднъж схванати и възприети, той ги помни и горещо, настойчиво ги защитава. Венера в Телец прави тялото му силно и красиво, като дава артистични способности и музикално вдъхновение. Понеже Венера е в XII дом, не се проявява на сцената.



Публикувано изображение




Публикувано изображение (Слънце секстил Марс. сьвпад Плутон, паралел Меркурий, паралел Юпитер). Слънцето е във втори дом. Показва, че ще намери благоволението на околните и с тяхна помощ ще си създаде задоволително съществуване. Ще има наклонност към прахосничество - харчене на повече средства, отколкото печели - материални затруднения. Слънце в Рак - вратата на живота. Тук жизнеността е слаба и има склонност да се отпуска. Характерът му е незлоблив, избягва свадите. Първата половина от живота му е безплодна, но Слънцето носи успехите в зряла възраст. Психиката му е чувствителна и насочена към изучаване окултизма.

Публикувано изображение (Слънце паралел Меркурий) облагоприятстват паметта и интелекта му. Много практичен в живота и бързо намира изход при трудни положения.

Публикувано изображение (Слънце паралел Юпитер) дава добро здраве, богатство и щастие. Има много жизнена сила, с която преодолява тежките болезнени състояния. Има весел и благороден характер и всички около него му стават приятели. Ползва се от тяхното доверие и любов, понеже никого не е излъгал и проявява добри дела в подкрепа на околните. Има ясно съзнание, деловитост и се е родил да помага на близките си. С честен труд ще придобие богатство, което ще използва разумно. Има хубаво отношение към началниците и високопоставените.

Публикувано изображение (Слънце секстил Марс) дава изобилие от жизнени сили и здраве. Тялото е годно да изпълнява и най-тежки задачи. Има смелост и сила да преодолява и най-големите затруднения. Притежава изпълнителни и градивни способности, непобедима воля, която не признава поражение. Характерът прям, открит и често недодялан, понеже е погълнат изцяло от целите, които преследва и не си губи времето в любезности и учтивости. Той е човек на действието, с много предприемчив дух.

Публикувано изображение (Слънце съвпад Плутон): в миналото е нарушавал Божествените закони и не е имал правилно отношение към земята, растенията и тялото си. Не е обичал физическия труд, отбягвал е да обработва земята, не е подбирал качествена храна. Проявявал е голяма лакомия и е използвал неестествена храна и питиета, упоителни средства, които, ако ги използва в този живот, рушат организма му. Проявявал е жестокости и е бил атакуван от низши мисли, чувства и желания.

Имал е задачата да подчини своя ад (Плутон) на Бога - Слънцето и да го слуша във всичките прояви на живота си. В това отношение Петър направи много - слушаше Учителя, копаеше земята и беше вегетарианец и плодоядец.

Публикувано изображение (Луна секстил Венера, точен секстил Юпитер, квадрат Сатурн (съвпад Нептун - разменени знаци) съвпад Хирон, съвпад Лилит). Луна в XI дом дава много приятели, особено сред жените. Наранена - тези, които ще отиват при него под маската на приятели, ще търсят личните си изгоди и ще му причинят много неприятности. Луна в Риби дава схватлив ум, плодовито въображение, непостоянност, от която следват много мъчнотии и разочарования в живота му.

Публикувано изображение (Луна секстил Венера) създава оратори с плодоносно въображение, склонност към удоволствия, изкуство и музика - на която, ако се отдаде, ще свири и музицира с вдъхновение. Това става в края на живота му. Представителна личност, търсена от прогивния пол, поради добротата, любезността и съчувствието, което проявява.

Публикувано изображение (Луна секстил точен Юпитер) му дава оптимистична, благородна природа с отворено сърце, честност, което го прави много популярен. Има буден ум и здраво тяло, здрав дух в здраво тяло и впоследствие голяма и лична привлекателност, с които качества започва да лекува болни. Ще има висок идеал и въз основа на човеколюбиви начинания богатството му ще се увеличава. Ще има успехи в материално и духовно отношение.

Публикувано изображение (Луна квадрат Сатурн) е признак за тъжовен живот. Поради безпокоината си и меланхоличната си натура ще създаде около себе си мрачна атмосфера. Ще има много разочарования и протакания във всички области на живота. Ще има мъчнотии от страна на условия и хора, представени от Сатурн - родителите.

Сатурн в първи дом в Близнаци показва много трудно оцеляване в детския си период. Разболява се много тежко, става кожа и кости. Брат му Стефан казва, че е сложил два кола в гащите си и скоро ще си замине. Чакали са го при кризи, кога ще си замине. Петър веднага става вегетарианец, започва да прави бани по Луи Куне и чете окултни книги.

Подобно на Учителя, които има Сатурн съвпад Луна във Везни, и Петър има много тежка задача (Публикувано изображение) да оправи тялото си. Придобива сериозни опитности за душата си и намира Учителя и започва да изучава усилено Словото му. Здравето му се подобрява и той остава жив, а брат му Стефан, които му се подиграва, че е много слаб, си заминава от този свят. Учителят му помага вътрешно, променя хороскопа му и той остава на земята да работи за братството.

Публикувано изображение (Юпитер ретрограден, секстил точен Луна, тригон Венера, паралел Слънце, паралел Меркурий). Има силната подкрепа на Бялото братство на земята и най-хубави условия за своето развитие в средата на братята и сестрите, като проявява ангелската мъдрост (Юпитер), Луната му е в Риби и той е работил като християнин по времето и след възкресението на Христос.

Публикувано изображение (Луна съвпад Хирон) показва, че душата му има силно ръководство, добра интуиция и дарба да лекува болести. Освен това Луната му е в съвпад с Черната луна, която управлява и Слънцето в Рак и въздейства и на двете светила. Това показва, че в миналото е заличил цяло племе или народ от лицето на земята. Без помощта на Учителя той не е можел да оцелее в никакъв случай. Учителят му се е явил насън и му е дал указания как да се оправи, Черната луна (Публикувано изображение) в XI дом в съвпад с Луната действа така, че да отдаде силите си в обществения живот в ущърб на семейния.

Луна квадрат Сатурн (Публикувано изображение) показва безбрачие. Петър се е стремил да създаде група от духовни хора около себе си, но дейността им в края е била безрезултатна. Той е искал непременно да е лидер и постепенно групата се разпада и неговите мечти остават несбъднати. Това го виждаме към края му, когато той остава почти сам - само с Мария Марашлиева.

Учителят му променя хороскопа, но той не изменя характера си и изпада под фаталното влияние на Лилит. След възстановяването си от детския период и създаване връзка с Учителя, той започва ца лекува хора, които го викат за помощ. Правел е молитва и ако му се е явявал Учителят, той е отивал и винаги лечението е било успешно. По-късно Учителят при разговор му казва да престане да лекува хората, защото болестите са дадени от Бога да поправят живота си и той с лекуването на някои личности става противник на Божия план. Тогава Петър веднага го послущва и престава да лекува.

Когато те, братя Филипови, като сладкари в Русе внасят пари за купуване на машини за фабрично производство на сладкарски изделия, Петър пита Учителя и Той му казва, че няма да стане нужда да ги използват. Петър изтегля внесените 100 хиляди лева, без да се съобразява с протестите на братята му. Това послушание ги спасява и след 9.09.1944 г. не са таксувани като фабриканти и да ги изпратят на лагер и конфискуват имота им, а само им взимат работилницата. Петър често праща на Учителя козунаци и кафе, което го е държал 6 месеца в кутия от ванилия и то се напоява с нея и става много вкусно и Учителят много го е каресвал. Той казвал на този, който му донася колета; „Значи този брат иска да му се дава!” Когато ти даваш на Господа, и Той ти дава изобилно. Петър има завидно материално състояние в Русе и много хубава братска връзка с приятелите.

Под въздействието на Учителя Петър започва да се занимава с астрологията, да слуша и възприема Божията мъдрост (Уран). Астрологията при него се обуславя от добрите аспекти на ретроградния Юпитер, която идва със забавяне и закъснение. Юпитер е в IX дом на върха, в собствения си дом, където е много силен духовно и при добрите аспекти които има, го свързва всеотдайно с братството - Публикувано изображение (Юпитер секстил точен Луна, тритон Венера, паралел Слънце, паралел Меркурий).

В миналото той е бил гонител и голям противник на Божествената мъдрост - астрологията, което се вижда от Публикувано изображение (Уран ретрограден квадрат Марс, тригон Сатурн, паралел Плутон, латитюд Нептун). В този живот той беше жестоко преследван. Правиха му шест обиска и му взеха всичката литература и таблици.

Марс в XII дом наранен (Публикувано изображение - Марс квадрат Уран ретрограден) показва, че ще бъде изложен да претърпи много скърби, неприятности през целия си живот. Ще си навлече враждебността на околните и може да бъде затворен в затвор.

Уран в собствения си знак, Водолей, го прави крайно свободолюбив, в X дом - ще се издигне високо в обществената стълба, но ще има много неприятности с милицията, която жестоко ще го преследва (Марс в Телец) поради упоритостта му.

Публикувано изображение (Уран тригон Сатурн) му дава висока обществена служба, понеже има амбиция, решимост, способност да се съсредоточава върху правилното разрешаване на даден труден въпрос. Той умее да планира и систематизира и притежава силна интуиция. Петър е ръководен от вътрешно проникновение, когато трябва да вземе някои бавни решения. Търсен е при големи сделки и сам си проправя път със собствени сили. Има находчивост и способност към механиката. Голямо задълбочаване в проблемите на астрологията и достигане до едно вътрешно знание.

(Публикувано изображение - Уран латитюд Нептун). Божията мъдрост (Публикувано изображение) латитюд Божията любов (Публикувано изображение), са го осенявали от Божествения свят и са му давали много астрологични познания и музикални песни. Имал е откровения от менталния свят по някои щекотливи въпроси за братския живот, на които не е имал условие да даде гласност. Божията любов (Нептун) му е съдействала в астрологията, но кармичните последствия са много силни и той загубва условията за занимание с астрологията, където е изпадал в известни заблуждения по отношение на себе си (Уран паралел Плутон и Уран квадрат Марс). Не виждаше голямата опасност, която идваше върху главата му и макар че го предупредих няколко пъти, не взе никакви мерки, а ми се разсърди. Скоро разбра това, за което го предупредих. Когато изгуби условията за астрологията, Петър се обърна към Божията любов, към музиката и написа над 50 духовни песни.

Публикувано изображение (Нептун съвпад Меркурий, паралел Сатурн, латитюд Уран). Нептун в Рак по тригонокрация е много силен и благоприятства сделките му в търговията, проявявайки своята честност, решимост, самоувереност. Така спечелва доверието на партньорите си и околните. Много устойчив във възгледите си относно благоприличието и правилното изказване. Прави го вдъхновен музикант. Той написа повече от 50 духовни песни, които Марийка Марашлиева успява да запише.

Публикувано изображение (Нептун съвпад точен Меркурий) в Рак дава ум с изключителна наклонност към окултното знание и изкуство (в трети дом). Можел е да напише много нещо по астрология, но е възпрян и пише музика. Много сполучливо е лекувал с магнетизъм и със силната си интуиция е давал точни диагнози.

Публикувано изображение (Нептун паралел Сатурн) му дава голямо интуитивно задълбочаване в духовната музика, която написа за бъдещото поколение. Понеже моята Луна е точен съвпад с неговата в Риби, имахме хубава вътрешна връзка, но съвпадът на Луната му с Черната луна в неговия хороскоп я развали (предал ме е в ръцете като християнин на римляните на смърт). Тази карма развали нашето хубаво приятелство.

Той допусна доста астрологични грешки за себе си, от Публикувано изображение (Уран квадрат Марс), не ме послуша, също осинови племенника си Филип, който имаше също Публикувано изображение, но Уран в Лъв и го предаде и той си замина на 25.04.1984 г.

Уран в Льв е в заточение и не дава тази свободолюбивост, както във Водолей и прави човек да се примирява с противоречията и Филип става агент на милицията. След заминаването на Петър никой от братството не стъпи повече в дома му.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ