НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

1. ВЛАД ИВАНОВ ПАШОВ

A. Астролозите на Изгрева ТОМ 19
Алтернативен линк

A. Астролозите на Изгрева

Когато разглеждаме дадени теми от живота на някои личности, трябва да имаме предвид, че всеки човек, дошъл на земята, има поне 3 хороскопа. Първият е наталният - на физическото раждане на субекта. След това следва узряването и оформяне на чувствата и човек се ражда в сърдечния свят и му се прави хороскоп. След това човек се развива умствено и му се прави хороскоп за развитието му в менталния свят. Всичко това е свързано с радикса. Има същества, които през целия си живот не се раждат за астралния свят, а други не се отварят за силите на менталния свят и не се раждат за него. Тези моменти обуславят хармоничното развитие на чувствата, на мислите и ума на човека. Всичко това е много специфично и силно индивидуално и обикновено тези два хороскопа се правят от ръководителите на хората в духовния свят. Има и още един много важен фактор в развитието на човешката душа. Това е връзката на индивида с Учителя при влизането му в братството и посещаването на съответните школи. Учителят казва, че всеки, който влезе в братството, му се прави нов хороскоп, който почти елиминира кармата, заложена в наталния и му създава вътрешни условия да разбира и прилага Словото. Това са вьпроси от друг порядък, който почти няма да ги засегна, а само обяснявам сложността на проблема да направя кратка характеристика на астролозите, живели и се подвизавали на Изгрева по времето на физическото пребиваване на Учителя Беинса Дуно на земята.



1. ВЛАД ИВАНОВ ПАШОВ



Влад Иванов Пашов* е роден на 11.ІX.1902 г. Публикувано изображение 23h52` в град Панагюрище. На Асцендента му изгрява психичният знак Рак. Той дава малко грубо тяло, по-голямо и с по-къси слаби крайници. Лицето е най-широко между ушите. Устата е голяма, косата е кафява, очите сини, лицето пълно, с бледа кожа. Както се знае, знакът Рак дава най-слаба жизненост на организма. Походката му е малко клатушкаща се. Привързан е към дома си и уюта в него. Има тих и мек характер, сдържан, лесно се приспособява към условията и с него човек може лесно да се погажда и не е злопаметен - гневът му е краткотраен. Макар и да няма голяма физическа сила, той смело прокламира и защищава убежденията си. Рак и неговият управител Луната управляват стомаха и храносмилането, а Слънцето - сърцето и кръвообращението и понеже са Публикувано изображение (Слънце тригон Луна) дава добро здраве. Нептун е в съвпад с Асцендента и дава изключителна сензитивност, будност и интуиция. Понеже Нептун е в XII дом, показва, че ще има много вътрешни тайни врагове, с които много мъчно ще се справя. Те постоянно ще му напомнят за себе си и ще се стремят да го отклонят от пътя му в Бялото братство. Това е октавата на Венера - Нептун, Божествената любов, която го ръководи през втората половина на живота му. Понеже Слънцето му е в IV дом, е малко неблагоприятно, защото животът му се лишава от Слънчевото влияние и става постоянна и трудна борба, особено в първата му половина. Към края на живота си ще бъде озарен от слънчевите лъчи, ще получи признание и почит. Слънцето в Дева го прави остроумен и годен да съзре ония, които ще му помагат. Има добро разположение на духа, общителен и ласкав към всички, от които може да има някакви облаги. В работата той е повелителен към по- нискостоящите и равните на него. Много красноречив и изнася добри сказки.

Публикувано изображение
* Забележка на съставителя: За Влад Пашов виж в „Изгревът”, т. XVIII, с. 256 ÷ 511, 843 ÷ 846.






Влад Иванов Пашов

11.09.1902 г. Публикувано изображение 23h52` гр. Панагюрище



Публикувано изображение


Публикувано изображение(Слънце тригон Луна, тригон Сатурн, точен квадрат Уран, квадрат Плутон, паралел Меркурий.)

Публикувано изображение(Сльнце тригон Луна) дава щастлив живот, благополучие, добро здраве, материално положение. Има вродена способност да открива онези, които могат да му подлагат и способност сам да си пробива пьт в живота. Роден е с голяма любов от родителите му и може да достигне до много високи постижения в областта на живота, в която се подвизава.

Публикувано изображение (Сльнце тригон Сатурн) дава методичност, деловитост, дипломатичност, организаторски способности и духовна сила да доведе до край всяко начинание, независимо от пречките. Има благородна душа и няма да си създава неприятели. Когато приеме нещо за добро, нищо не може да го отклони от това поведение. Може да бъде стълб в обществото, в което живее.

Публикувано изображение (Слънце точен квадрат Уран) го прави много докачлив, нервен и без самоконтрол. Крайно свободолюбив и превзет в храненето. Обича известни храни и ги поема с разположение, а при други предпочита да гладува, но да не ги приема. Това води до всякакъв вид нервни разстройства. Импулсивен, крайно нетърпелив, не почита обществените условности. Привърженик е на учението за сродството и братството на душите и свободната любов. Може винаги да се свьрже с анархистични заговори и да прояви своите негативни сили. Изложен е на злополуки от гръм, електричество и през целия си живот ще претърпява разочарования от всякакво естество. В минали инкарнации се е борил с Божествената мъдрост, с астролозите, които е преследвал жестоко. Не е слушал и признавал Бога, но Учителят обърна ума му на 180° и той стана един от най-добрите астролози и пръв в България написа и издаде Астрология.
Роден и живял като малък в трудни условия, бил е много силно свързан с майка си (Публикувано изображение ). През първата световна война баща му загива на фронта и те остават сираци и без дом ( - Слънце квадрат Плутон, Слънце в IV дом). След свършването на войната новият цар Борис посещава всички пострадали от войната и им построява дом, дава една солидна сума на майка му, а децата ги праща в приюти за сираци, където да учат. Младият Влад изпада под силното влияние на комунистите и става техен член. Влад е много любознателен и учи усърдно (Публикувано изображение - Меркурий в перихелии тригон Юпитер, паралел Слънце).

Тези аспекти; Публикувано изображение са едни от най-важните условия за един богат духовен живот. Юпитер му е във Водолей (в съвпад с Уран), разменени знаци и паралел Слънце в знака на новата епоха, на Водолей, ръководена от Бялото братство. Проучва основно Словото и написа много сказки по теми от него, изпълнени с бисери, дадени от Учителя за развитието на учениците. Слънце паралел Меркурий (Публикувано изображение) му дава многосилна духовна връзка с Учителя. Тригонът му дава весел и оптимистичен характер, способен да гледа добрата страна на нещата и да не пада духом при несполука. Умът му е с голям кръгозор, гъвкав, подвижен, способен да разсъждава правилно, да взима твърдо решение след продължително размишление, което тогава става неизменно. Големи успехи с литературата в братството и Словото. Ще е уважаван и почитан от всички заради своята искреност. Обича много да пътува, да посещава приятелите и природата. Ще има достатъчно здраве, богатство и мъдрост. Заема важно място в братския живот.

Като член на комунистическата партия му възлагат задачата да убие цар Борис, когато се връща с колата си от Искърското дефиле.
С два пистолета в ръце той спира колата и цар Борис слиза и го пита: „Какво има, момче?" В това време чува повелителен глас: „Хвърли пистолетите!” Съзнанието му светва и той си спомня за всичките добрини, които царят беше направил за семейството им. Той хвърля пистолетите и се отстранява. Борис се качва в колата и си заминава. След няколко дена негов приятел го завежда на беседа на Учителя и като чува гласа му, веднага познава, че това е същият глас, който му каза да хвърли пистолетите.

Напуща партията и става най-ревностен последовател на Учителя. Отрицателният аспект Публикувано изображение (Слънце точен квадрат Уран) се преобръща в Публикувано изображение (Слънце тригон Уран) и Влад започва най-усилено да изучава Божествената мъдрост - астрологията и започва да печати беседите. Прави му се нов хороскоп. Става словослагател в печатницата. Посещава редовно беседите, добър стенограф е и ги записва. Така Словото няколко пъти преминава през съзнанието му и той добива дълбоко вътрешно знание. Понеже му изгрява Рак на Асцендента и Луната е господар на хороскопа му, а и Слънцето е в IV дом, показва, че той дълго време е работил тайно, без шум, без глас върху окултните науки и е придобил трайно знание. Цар Борис го поканва в двореца - не го преследва и го пита: „Млади човече, какво зло съм ти направил, че искаше да ме убиеш?" В него заговорва дълбокото скрито в глъбините на душата му християнско съзнание и той става неузнаваем: мек, тих и крайно трудолюбив.

Господарят на хороскопа му, Луната, му е създавала много промени в живота, големи умствени напрежения (Публикувано изображение - Луна квадрат Меркурий) и крайна чувствителност към негативното в обществото (Публикувано изображение - Луна опозиция Нептун). Същевременно душата му е облагодетелствана от ангелската мъдрост (Юпитер), която придобива от Словото и красивото, което изгражда в себе си (Луна паралел Юпитер). Той се затваря за света и контактува с определени братя и сестри (Публикувано изображение - Луна паралел и полусекстил Юпитер). Печатарството му идва отръки с известно закъснение, понеже Сатурн е ретрограден в собствен знак - Козирог. Публикувано изображение (Ретрограден Сатурн тригон Слънце, паралел Уран, паралел Нептун). До пенсионирането си той работи с любов като словослагател - многоюмъчна и тежка работа навремето и придоби силна, диамантена воля.

Влад попада под благотворното влияние на Бялото братство със закъснение, понеже Юпитер е ретрограден. Астрологията му и писането на книгите идват от (Публикувано изображение - Юпитер ретрограден съвпад Уран) - разменени знаци (Юпитер във Водолей, Уран в Стрелец) - астрологията, и писането Публикувано изображение (Юпитер ретрограден полусекстил Луна, тригон Меркурий, паралел Луна, паралел Марс).
Публикувано изображение (Юпитер опозиция Марс) показва борбата, която е водил с писане на статии срещу враговете на братството. Мъчнотии с финансиите, които е нормализирал в братството.

Марс в Лъв е по тригонокрация в огнен знак и му дава чутко и отзивчиво сърце към нуждите на братята и сестрите. Венера в Лъв е пълна проява на човешката любов на Земята. Публикувано изображение (Венера паралел Плутон). Тя е свързана с Божията любов и Влад имаше най-братски отношения към сестрите и винаги им услужваше, с каквото можеше. Бързо загубва това чувство на обикновена любов в живота си.

Бог на силните души дава трудни изпити, изразени в квадратури и опозиции в хороскопа. Но пред лицето на Учителя Влад преодоля негативните аспекти на радикса и ги превърна в подчертано позитивни. Фактите са налице. Най-големият гонител на астрологията и астролозите в миналото (Публикувано изображение - Слънце точен квадрат Уран и Публикувано изображение - Слънце квадрат Плутон), стана един действащ астролог и написа учебник по астрология и беше постоянно преследван.

Меркурий е в съвпад с Алгораб - делта врана, която има силно марсово и сатурново влияние. Дава много силен и задълбочен ум, насочен към идеите на братството.

Венера е в съвпад с Регул - сърцето на Лъв. Сьчетава най-хубавите качества на Юпитер и Марс. В ІІІ дом дава най-хубави отношения към близките си - братя и сестри и отлични условия за учене на Словото.

Като ходехме в планината, брат Влад се потеше много и слагаше на гърба си сухи кърпи. Разболя се, влезе в болница и там, като се поти, няма кои да му сменя кърпите и хвана бронхопневмония и си замина на 4.ІІ.1974 г. Денят на погребението му е слънчев, топъл, но се оказва, че няма дрехи за погребението му. Идват двамата му братя - генерали с мерцедесите си с изящни дрехи. Брат Кирил Стоянов отиде и му донесе дрехи и го облякоха и тогава стана погребението.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ