НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

7.2. НОВОЛУНИЯТА В ЗНАЦИТЕ

ТОМ 19
Алтернативен линк

7.2. НОВОЛУНИЯТА В ЗНАЦИТЕ



Новолунието в Овена, в зависимост от аспектите, носи засилена инициативност от страна на силни политически водачи, научни откриватели, изследователи и пламенни културни пионери. Активизира милитаристическите страни и военните индустрии. Обратно, при дисонансни аспекти, то носи бунтове, смутове, междуособици и войни. Има отношение специално към силните политически и военни водачи и ръководители.

Новолунието в Телец съставлява период, благоприятен за изкуството, литературата и специално за музиката. Настъпва период на мир и спокойствие в обществения и държавен живот. Обратно - упадък и неуспехи в изкуството и артистичния свят при дисонантни аспекти.

Новолунието в Близнаци представлява благоприятна атмосфера за пресата, публицистиката търговията и късите пътешествия. Обратното - при дисонантни аспекти - предизвиква смущения, недостойни полемики в пресата и нестабилност в търговията.

Новолунието в Рака носи благоденствие в семейния живот, оживление всред народните среди и традиционни манифестации. Добра реколта. И обратно - при дисоиантни аспекти - създава вълнения у народните маси, развихрят се тъмни традиции, изопачен патриотизъм, смущения в домашния живот, лоша реколта и наводнения.

Новолуние в Лъв носи изобилие, подем в изкуствата и театър, плодоносна дипломатическа дейност. Обратното, при дисонантни аспекти - разстройство, спекулации, дипломатически неудачи, суша и деспотизъм.

Новолуние в Дева създава подобрения в хигиенното и здравно състояние на народа, благоприятен подем в медицината, химията и модерната биофизика. Обратно, при неблагоприятни аспекти - слаба жизненост, злостен критицизъм, интелектуална некомпетентност и въобще неблагоприятно влияние в средните слоеве на народа.

Новолуние в Козирог влияе за създаване на високо изискан бюрократичен апарат и за методичност, постоянство, пестеливост и търпение. Облагоприятства минното и кариерно дело, а също и политическия живот. Обратно, при дисонантни аспекти - реакция срещу правителството, висшия държавен апарат, както и в дипломатическия кадър, влияе зле за минното и кариерно дело.

Новолуние във Водолей - подем в модерните науки, особено в космонавтиката и в кооперативното и синдикално дело. Голям подем за окултните науки, специално в астрологията.

Стр. 138/943

Обратното, при неблагоприятни аспекти - политически смущения, крайност, диктатура или анархизъм.

Новолуние в Риби - благоприятства на филантропията, за подобрението на болничното дело и за подобрение на режима в затворите. На особена висота са медицината и окултните науки. Метапсихиката и мистицизмът са в своя разцвет. Обратно, при неблагоприятни аспекти - изпитания, епидемии, смутове, политически комплоти, морален упадък, експлоатиране със средствата на окултните науки.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ