НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

54. Мария Здравкова Милева. 54.12. Как се изпразни салонът на Изгрева

I. Между истината и легендата. Д-р Стефан Кадиев ТОМ 17
Алтернативен линк

54.12. Как се изпразни салонът на Изгрева


По едно време беше се прочула сестрата на нашата сестра Граблашева като голяма медиумка. Започнаха да се тълпят около нея, отначало нашите по- наивни, а после и по-сериозните сестри и братя. Поканиха и мене. И аз, от любопитство, отидох. Нейните събрания ставаха във вторник вечер. Медиум- ката изпада в транс и говори, говори, говори - с езика на Учителя; и говори неща, които в утрешната беседа (сряда сутринта) Учителят ще ги повтори. Аз се изненадах, затрогнах и повярвах, че Учителят говори чрез нея. И започнах редовно да посещавам събранията й. Една вечер тя ми каза от името на Учите­ля:

- Ти си най-културната от всички. Искам от тебе да ми доведеш всички по-будни братя и сестри от Изгрева. Това е извънредна висша школа за нап­реднали. А там, в Салона, е за по-простите и по-обикновените.

Аз се малко изненадах, защото зная, че Учителят не обича да прави ком­плименти, но не се замислих много, а се зарадвах и търча от сестра на сестра, от брат на брат - да ги убеждавам да влязат в тази извънредна висша школа само за избраници, на които говори Учителят духом - Духът говори. А физичес­кият Учител ще си говори в салона на по-обикновените слушатели.


Мнозина полека-лека преминаха към „висшата школа" и Салонът почна да се изпразва, защото повече не ходехме там. Но на Учителя не казвахме нищо.


Един ден Учителят ме извика в стаята Си и без да съм Му казала нещо, без да Му е казал никой друг, вдигна ми пръст и много строго ми рече:

- И понеже ти си най-културната, давам ти задача да ми върнеш веднага всичките ученици, които заведе там, че салонът се изпразни и аз нямам на кого да говоря!

Аз се стреснах и като че ли изведнъж отрезнях:  

- Ама, Учителю, не сте ли Вие, който ме накарахте да ги заведа и който ни говорите вторник вечер същото, което говорите и в сряда сутринта?

- Не, не съм аз! Зная го аз кой е! Той е мой враг, който работеше чрез Стойчев, сега чрез Лулчев, чрез Маркова. Той ми краде Словото и учениците.

Аз се смутих и засрамих и обещах да поправя грешката си. И почнах пак от брат на брат и от сестра на сестра да казвам думите на Учителя. Салонът се напълни веднага пак и „висшата школа" се затвори.


Да не вярвате на медиумите! Те са врата, през която много пакостливи духове влизат и могат да заблудят човека и да му напакостят. Спомням си, когато веднъж в беседа Учителят каза: ЗАБРАНЯВАМ НА МОИТЕ УЧЕНИЦИ ДА ХОДЯТ ПО ЯСНОВИДЦИ И МЕДИУМИ И САМИ ТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С МЕДИУМСТВО!


Всеки ученик трябва сам да развива интуицията си, ясновидството си, да разработва своите духовни способности, а така, като уповава на разни ясно­видци и медиуми, той не работи върху себе си, чака наготово и се спъва - допълни сестра Милева.


Бог да я благослови за нейната искреност и честност, вярност и преда­ност към Учителя с хилядите си благословения през нейния вечен живот.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ