НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

39. Спомени за Учителя от Елена Иларионова от Търново - Бележки из моя живот. 39.2. Спиритическият сеанс

I. Между истината и легендата. Д-р Стефан Кадиев ТОМ 17
Алтернативен линк

39.2. Спиритическият сеанс


След няколко месеца Учителят дойде пак в Търново, да гостува на г-жа Казакова, моя бивша учителка от гимназията. Бяхме поканени от нея заедно с моя другар, семейство майор Недялкови, семейство д-р Лечеви, семейство Дой­нови и други госпожици да присъствуват на сеанса, който г-н Бъчваров и Голов ще дадат в нейния дом, в присъствието на Учителя. Насядахме всички около една маса в кръг, заловени за ръце, и очаквахме да се появи материализиран някой дух. Господин Дънов стоеше настрана. После дойде и Той, хвана се меж­ду мене и Милка Досева, но след една минута се пусна, като каза тихо, почти на Себе си:


- Нищо няма да стане.


Ние продължихме работата си. Другарката на д-р Лечев се прояви като медиум, почна да удря ръката си по масата. Свали всички предмети от нея и пишеше на един лист: „Баща ти, баща ти" и продължаваше да удря ръката си, без да може да я спре някой. Тогава Учителят се приближи и каза:

- По-тихо, по-тихо, защото ще заповядам горе да те арестуват!

Ръката спря веднага, но ние не разбрахме това и ни се видя смешно - кого ще арестуват, като никого не видяхме? Разотидохме се по домовете си, но желаехме да се срещнем с Учителя и да Го разпитаме по много въпроси от духовен характер, които ни бяха неясни.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ