НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

139. Физическото тяло на човека, двойникът му и духът му

III. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

139. Физическото тяло на човека,


двойникът му и духът му


Физическото тяло живее според етерното тяло, което вътре влиза във физическото. Ако се извади двойникът - етерното тяло, като го извадят, двой­никът седи седнал, тялото лежи. Бодни двойника, тялото пищи; тури книга сре­щу двойника, физическото тяло чете. Етерното тяло вижда написаното, а физи­ческото го чете. Някой чувствува какво ще му стане, знае и отгде. Можеш да доловиш мисли, че някой добро ще ти направи или зло. Вселява се някой да го ръководи постоянно. Вдъхновение, то е временно; вселява се, за да го ръково­ди. Вдъхновява го да живее. И 100 души може да се вселят в един. Могат и много светли духове в един.


Излияние на Духа е излияние на Божествения Дух, на по-висши същес­тва. Други светли духове ще дойдат. Което проповедниците вече не говорят, държавниците ще го реализират. Видял е отвънка, ще изпрати Духа отвън. Иде! Значи условията отвън, а възможностите са отвътре. Като му се отварят очите, разбира какво е светлина. Някой има вътре духовно знание да вижда, да знае, изведнъж разбира нещата; има едно непосредствено знание, изведнъж да раз­бираш и нищо не може да те убеди, че това не е тъй.


Тялото се оставя, а двойникът се разредява и сгъстява - образува. На обикновения не можеш да говориш за духовна къща, страх го е да не изгуби. Светът е на Бога, да се поправи. Вегетарианецът да яде плодове, които не гни­ят. Месоядецът да яде кокошка, която не кряка. Да нямаме много желания, за да не сме завързани за тялото.


Третото небе е раят. Човек сам да изгори, да не чака да го горят.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ