НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

73. Христос

II. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

73. Христос


Да умира човек, за което е дошел, като Христос. Той носи кръста и го хвърля. Ще го носиш до половината път, ще го хвърлиш и ще те заковат на него и ще възкръснеш. Като обичаш някого, всичките страдания можеш да обичаш. Христос за Бога носил всичките поругания. Христос желае да станат всички


Христосовци, всички, Един Христос да стане. „Отец е по-голям от Мене." Което Бог ни е дал, да го признаем и да Му служим.


Тя го обича и му казва с погледа си: „Кажи, какво ще жертвуваш за ме­не?" Ако тръгнем, ще обърнем света. Дух с дух и душа с душа се разбирахме.


Дойде ли свободата, на Северния полюс ще отидеш. Тепърва да създа­дем свят за 6 дни и да създадем седми ден, за почиване. Имаме работа със смъртта, гуша за гуша.


Англичаните разпространяват своите идеи чрез французите. Един ден всичките народи ще образуват един човек. Те носят Божествената скиния. Едно липсва сега на хората - Любов. А човекът на Любовта е свободен човек. Най- лесният път е пътят на Любовта. Пътят на Мъдростта и Истината са най-мъчни. Пътят на Любовта е за всички. Най-първо за Бога ще работим, после - за ближ­ния си, после - за себе си. Този е правият път. Един държавник работи за себе си, за народа, после за Бога. Но трябва този ред да се измени. Да изменим възгледите си първо, тогава един ден ще работим за всички като за себе си. Човек да бъде умен.


„Агне" значи огън. Огън - агнето, което побеждава. Христос бил агне. И всеки да е агне - огън, да запали лошия, да гори. Добрите хора имат сила да приспиват лошите. Имаме резултати. Сегашните резултати са от миналото. Сил­ните да станат слаби. Бог е на страната на слабите, не на силните. В славяните има проявление на Бога, дадено им е да са носители на нова идея. Англичаните са учители на тях. Единственият народ с толкова земя е Дядо Иван, Русия и зад гърба му е Бог, но у славяните трябва да се роди любов към Бога. Всякога Бог е говорил. Може да им помогне. Ако обикнат Бога и ближния си, Божието благословение ще дойде. Радвайте се на ума у добрите хора, които ръководят - те не са от само себе си. Христос казва: Ще се спасят не чрез силата. За злото Бог наказва, за доброто Бог възнаграждава. Човек да не прави зло, но да е справедлив. Всички народи да си имат земя и да си услужват.


Човешката глава е резултат на човешкия Дух. И дробовете са резултат на духа. Стомахът е физическият свят. Колкото духът е по-силен, толкова тяло­то на човека е по-добре оформено. Сформируването на волята е образувало палеца. Анормалният е над нормата; по-чувствителен е от оня, нормалния, вля­зъл е в оня свят с физическия свят.


Като лекуваш някого, повдигни се, да не те е страх, после си измий ръце­те. Ако си гладен, жеден, работи; взаимна помощ, обмяна, взаимно почитание и уважение и като души да се чувствувате, излезли от Бога, да Му услужиш заради Бога.


Богати сте. Бедни са, които грешат. Богат с вяра, надежда, ум.


Центърът на надеждата е развит. Изтърпял страданията и се научил мно­го и се развил този център.


Да уповавате на Бога и да правите добро дело. За да правиш добро, то ти трябва да чувствуваш и да мислиш. Когото обичаш, му говориш.


Има нещо по-велико от вечността, което човек не знае.


Бог е извън вечните закони, че законът ограничава.


Бог, като обича хората, доброволно се е ограничил.


Стана време за обед. Наредихме се извън дувара, на полянката, в кръг, четохме молитва и започнахме обяда. В 2 1/2 ч се разставахме и застягахме закъм дома. Наредихме се в две успоредни линии, помолихме се и с радостни крачки тръгнахме си към дола - Изгрева, дето дежурните сестри чакаха радос­тно с готова вечеря- супа от картофи за скъпите екскурзианти. Вечерята беше много весела.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ