НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

38. ВИТЛЕЕМСКАТА ЗВЕЗДА

Николай Дойнов ТОМ 15
Алтернативен линк

38. ВИТЛЕЕМСКАТА ЗВЕЗДА


В.К. Понеже говорим за астрология искам да приключим с този въпрос. Аз си спомням едно изказване на Учителя: „Когато Христа се раждаше, имаше едно злокобно съчетание на планетите. Те казва - определиха неговия път". От четирите Евангелия знаем за онази звезда, която се е явила. Изобщо какво е твоето мнение по този въпрос? Н.Д. Моето мнение по този въпрос е: Първо тази звезда, Витлеемска звезда, както я разправят не е било нищо друго освен един съвпад на Марс с Юпитер. Нещо, което го казва и Кеплер. Йоханес Кеплер е изчислил, около времето когато Христос се е родил, че е имало един точен съвпад на Марс и Юпитер. Тези две планети са големи, добре се виждат на небесната сфера, ярко се виждат. И разбира се, при един съвпад тази яркост ще се увеличи. Особено, когато Марс е при тъй нареченото долно съединение, като на юг там, където се е родил Христос тя се вижда много по-добре отколкото на север, защото по туй време Марс е по-близо до хоризонта. Южните страни по-добре могат да наблюдават туй нареченото велико противостояние на Марс. Това велико противостояние, когато дойде, астрономите от Европа отиват в южните страни за да го наблюдават по- добре. Такова велико противостояние ще имаме догодина - 1988 г. през месец септември[1].


В.К. Онова, което е написано в Евангелието, че са дошли мъдреци от Изтока да се поклонят. Н.Д. Когато Саабей е имал школа в областта, където сега е Персийския залив, учени доказват, промените в нивото на океана след потъването на Атлантида и минаването на топлото течение на Голфщром край северните брегове на Европа. Това топло течение е стопило грамадна маса от ледове и потъването на Атлантида дава възможност нивото на мировия океан да се вдигне със 100 метра. Например Англия и Франция те са били свързани, но с вдигането на океана, тази ниска област - Панамския канал е залята. Също тъй отоманския пролив, водата от океана започва да влиза в тази долина, където сега е Персийския залив. И тази суша потъва във вода. И сега измерванията показват, че Персийския залив е дълбок между 2 и 50 метра. Следователно по онуй време, преди да се вдигне океана, то е било суша. Там е била школата на Саабей и понеже народа го е слушал, изпълнявал неговите нареждания той ги е наричал халдей, което ще рече „народ стремящ се към светлината". Днешните учени не могат да разберат откъде са дошли тези халдеи. А те са дошли именно оттам, от тази долина. А казват, че шумерите са първите жители на тези области, на Двуречието, а това не е вярно, защото шумерите са пришълци и историята го казва - от към Кавказките планини, откъм България са минали една част и друга част са се заселили там. А преди туй са били халдейците, които Саабей ги е изпратил, защото разбирайки, че тази земя ще бъде залята и ги накарал да издигнат Вавилонската кула, която не е била нищо друго освен университет. И затуй той е казал да сложат надпис: „Баб е улу", което значи преведено на български „Врата към Бога". И тази школа, имало е ученици на Саабей, които са разбирали много добре астрологията. И те виждат, че този съвпад става в съзвездие Риби, което съзвездие е управлявало Юдейската земя, защото те са приемали, че Земята е един кристал от 12 петоъгълника. Всеки един петоъгълник се управлява от едно от 12 зодиакални съзвездия. И туй съзвездие, туй положение на Юпитер, съвпада на Марс с Юпитер се пада в съзвездие Риби, което е управлявало тогава Юдейската земя. И казват: В Юдея се ражда цар и тръгват да му донесат подаръци. Подаръците, които са му донесли те не са били нищо друго освен законите на Хамарупи, написани на плочки, на глинени плочки. Защото те са си мислили цар, чакай да му занесем подаръци. Не са му занесли дрехи, баници или нещо за ядене, а са му занесли именно тези плочки. За да знае този цар, Хамарупи е най-великият законодател в древността, как е управлявал този, за да се научи този раждащ се цар. Това е моето становище.


В.К. А по отношение на други съчетания на планетите, които определят живота на Христа? Н.Д. С Учителя съм говорил, аз съм ти го казал туй, че стана въпрос за Христа и аз му казвам: „Рекох, Учителю, Христос сигурно е имал само тригони?" Защото от гледище на „ астрологията, тригона действува най-добре. „Не, рязко отговори Учителят, Христос е имал само квадратури", защото квадратурата дава най-голяма енергия, най-голяма сила, по-голяма от тригона, само че квадратурата е нож с две остриета може да руши, може и да гради, зависи вече от развитието на самия човек. И Христос, поради своето изключително голямо развитие е използвал тези влияния да твори и да създава. Че наистина квадратура е имал, например изгонването на онези търговци от храма, не е нищо друго освен една квадратура на Слънцето с Уран, погледнато от моята астрология. В.К. Това какво означава? Н.Д. Това означава един човек, който не може да търпи безредие и взема камшик, и иска да го оправи. С камшик обаче. В.К. В едно от Евангелията пише, че тогавашният цар събира в Юдея всички юдейски жреци и свещеници, и разпитва, нали за времето когато трябва да дойде да се роди цар. Според онези данни, които носят тези от изток. Какво е твоето становище по отношение астрологическите знания, които са имали в древна Юдея? Н.Д. В Юдея, този цар Ирод, той е дочул, той е разбрал, че именно тези велики посветени от Вавилонската кула идват да се поклонят на някакъв цар. Защото те са мислили, че ще дойде някакъв земен цар, въобще управител. И като разбира какво, решава да изколи децата. Не че е разбирал от астрология, а е дочул, понеже както и сега, щъкат между хората агенти, тъй също и там е имало такива хора. А пък онези, не са се съобразили да крият, просто са пътували, търсели са Христа, този новороден цар. И така са научили. Но небето чрез ангела Господен е успял да спаси детето Исус, като го извежда в Египет и после след смъртта на Ирод го връща, обаче не в Юдея, а в Галилея. И оттук започва голямата заблуда на юдеите, че то е от Галилея, а според еврейските писания, пророците се раждат само в Юдея. А от Галилея пророк не се издига. Небето постави тази загадка, за да посочи на евреите накрая да разберат, че Старият Завет на пророците преминава в Новия Завет на Исуса Христа.



----------------------------------------------------

[1]3абележка на съставителя: Този магнетофонен запис е правен 1987 г., а е прехвърлен на машинописен текст 2001 г. след 14 години. През 1988г. започна т.н. перестройка в СССР - комунистическата империя, която доведе до нейното разрушение през 1989 г. с падането на Берлинската стена на 9.XI. 1989 г. На 10. XI. 1989 г. падна Тодор Живков, генерален секретар на комунистическата партия в България, управлявял 35 год. с комунистическа власт.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ