НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

IV. ПО СЛЕДИТЕ НА АРХИВА НА АНИНА БЕРТОЛИ

ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ ТОМ 13
Алтернативен линк

IV. ПО СЛЕДИТЕ НА АРХИВА НА АНИНА БЕРТОЛИ


1. В „Изгревът", том XII, стр. 873-874, бе отбелязано какво се намираше в компакт-диска, изпратен на семейство Гобо чрез сина им и връчен на техните съмишленици тук в България. Но не и на мен. Всичко, което трябваше да се напише по този повод, е отбелязано и отпечатано там.

2. Бе отбелязано, че сценарият, написан от Духът на Разрушението, ще изпрати нови хора с нови методи и че играта на разиграване ще продължи. Така и стана.

3. Към 26 април 2000 г. получих писмо от Йоанна Стратева, която работи като музикант в кралската консерватория в Рабат - Мароко. Ето защо го цитирам дословно:


град Гап (Gap)

16.04.2000 г.


Привет, Вергилий,


Благодаря ти за писмата и „Изгревът" - чета го с голям интерес и плача на някои места. Отдавна мечтаех да прочета първите статии на Учителя. Сега ти пиша от Франция, където моят директор ме изпрати на семинар, та по този случай взех и Божидар, защото имаше известни професори по китара. Много се разбирам с директора си, но за съжаление той ще се пенсионира това лято и след това не се знае дали ще ми подновят договора, който е до 1.10. Ще трябва май да си търся нова работа, но каквото нареди Господ. Тук се видях със сем. Гобо и много говорих с тях, по наште въпроси. Те не бяха наясно какво представя „Изгревът" - че е само спомени и опитности с Учителя - учудиха се, като им обясних. Казаха, че не са те познавали. Посвирихме с Бужи за някои приятели - само последователи на Учителя. Ще ти пиша по-подробно от Мароко.


Йоанна


P.S. Прибавям няколко думи от Лион преди самолета. Семейство Gobeau ти изпраща 1 компакт диск с половината от лекциите, които имат. Искаха да ти изпратят всички, но не успяха, аз ги видях за малко, в началото на семинара и накрая. Свързах се с тях, защото един от техните синове живее в Лион и той посрещна Божидар на идване и го изпрати на отиване - самолетите ни не бяха в един и същи ден и трябваше някой да се погрижи за него. Другият им син - Пиер, който беше на Рила се разболя тежко през това време, а самите те заминаха нанякъде по важна работа. Не успя бащата да направи всичко, върна се в последния момент. Опита се да направи видеокопие на филма с Паневритмията, но не стана сполучливо. Иска много да ти даде копия от всичко, каквото има и ще го направи в най-скоро време. Той е дал такава видеокасета на един руснак от Братството. В България не я е давал още на никого, но може би тя е пристигнала от Русия. На Рила само е донесъл същия компакт диск с копия от беседите, които имат.


Ще ти пиша пак от Мароко.


Сем. Гобо те поздравява специално и много искат да хармонизирате отношенията си. Те нищо не са знаели за тебе преди и не са могли да се решат да дадат всичко на един непознат човек за тях. Надпис: „За Virgili" е имало само на една книга на френски, специално приготвена за брата на Ана. Други наставления не са имали дадени, освен да пазят старателно всичко.


Поздрави на всички около теб.


Йоанна


4. Онова, което са обяснявали семейство Гобо на Йоанна, не е верно, защото това са лъжи. Всичко е описано в „Изгревът", а писмата са публикувани на френски, които както в томовете, така и отделно в писма текстовете им бяха изпратени препоръчано с въздушна поща. Всичко са получили, всичко трябва да са прочели, което е преведено на френски. А читателите на „Изгревът" също могат да си го прочетат и проверят кой лъже и кой заблуждава заслепените българи.

5. Семейство Гобо чрез Йоанна Стратева изпраща два компакт-диска до моя милост. Единият компакт-диск е същият, който те връчиха на Рила на другите, но не и на мен. За него всичко бе отбелязано и говорено в „Изгревът", том XII, стр. 873-874.

6. Вторият компакт-дист от семейство Гобо, изпратен чрез Йоанна на 27.04.2000 г., бе даден да се отвори от Вихър Пенков и Ефросина Ангелова. Направиха опис какво той съдържа. Ето какво те ми предоставиха за сведение:

I. Paquet 4.


Младежки окултен клас, година XVII (1937-1938).


а)  Тази годишнина е издадена и отпечатана от нас под заглавие „Възможности в живота" 1998 г„ с ISBN 954-9589-22-6.


б) Дадени са в компакт-диска лекциите от 16 до 40.


в) Някои от тях са на тънка хартия със стар ръкопис - от лекция 16 до 23.


г) Някои от страниците са нечетливи.


д)  Издателство „Алфа Дар" под заглавие „Възможности на красотата", издават от 1 до 15 лекция на същата годишнина с ISBN 954-8785-24-2. Това е сторил Павел Желязков, който ги е откраднал от архива на Анина Бертоли чрез семейство Гобо.

II. Paquet 15


Неделни беседи, 1933 - 1934 г.


а)   Издадени от нас през 1999 г. и отпечатани в две томчета: „Постижимото", том I- ISBN 954-9589-40-4, „Приготовление на сърцето", том II - ISBN 954-9589-54-4.


б) Тук са дадени лекциите от 1-8,10-33,35-41,4345. Липсват лекциите: 9,34,42.


в) Липсват страници: Лекция 23 - липсват стр. 1-2, лекция 24 - липсва стр. 6, лекция 38 - липсва стр. 17.


г) Има разлика в текста на лекциите на диска и издаденото от нас.


д)  В бъдеще това ще се проверява и уточнява.

7. Какво е общото впечатление от изпратения компакт-диск номер 2:


а) Сценарият е написан от Духът на Заблуждението и се разиграва траги­комедия от михайловистите във Франция за заслепените от тях българи тук.


б)  Онзи, който им подава кои пакети да преснемат, знае български и трябва да знае какво сме издали! А защо? Защото той не подава пакетите под номерата, обозначени по тях, а ги дават разбъркано. А защо? Защото знаят, че това сме вече издали и че вече не ще ни ползува. А това, което бихме ползували, те го предават разбито, като половин годишнини, както бе в компакт-диск N1.


в)  Целта е не да ни предадат архива на Анина Бертоли, защото колата беше натоварена с него, преспаха и сутринта свалиха целия архив. А защо? - За да го ограбят. Виж „Изгревът", том VIII, стр. 572-596, изложението на Величка Няголова.


г) Архивът бе запленен и след това ограбен. По-късно бе разбит,


като се предават материали на Павел Желязков, включително и два куфара със снимки и филма за Паневритмията, която той и досега не връща. Виж „Изгревът", том XI, стр.818-820, 820-825 .


д)  Тяхната цел е да заграбят и след това да унищожат всичко. А това трябва да стане със съвременните средства, но със старите йезуитски методи, прибавени с михайловистка гарнитура, та да бъде объркването пълно. И безвъзвратно забутано и потулено всичко. За сега сполучват. Браво на тях!


е)  И понеже българите тук не искат да четат „Изгревът" и цялата тази описана история - то биват след това умишлено подвеждани в погрешна посока от Силите на Разрушението. И досега този сценарий действува и успява.

8. Изпращането на два диска до моя милост чрез Йоанна Стратева от семейство Гобо има за цел да ме заблуди и да заблуди останалите българи. Но това не може да стане. Аз си искам архива - цял, целеничък. А сега той е разбит и ограбен. А михайловистите и йезуитите от Франция ни подхвърлят разни компакт-дискове. А защо не си ги оставят за тях, а да ми предадат целия архив? Ето, това е въпросът. Но той е вече разбит и окраден. Умишлено!


9. Отговорът на този въпрос е в това, че те са врагове на Словото на Учителя, врагове на Школата му. Те умишлено разиграват със своите все нови сценарии наивните българи. Разиграват и ги заблуждават. И те им вярват още!


Господа михайловисти, съвременни йезуити! Всуе се морите. Вашите лъжи са безкрайни и подлостта ви е като бездънна пропаст. Те са предназначени за онези, които са закачени като вас в една верига от Духът на Заблуждението. И той вкупом завързани ще ви хвърли в бездната. И оттам излизане няма. Никога!


А Духът на Истината е в оригиналното Слово на Учителя Беинса Дуно. Там е Истината. И тя съществува. И тя ще царува. Защото Духът на Истината е глава на Божествения Дух. Амин.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ