НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

10. ЧЕТЕТЕ ЖИВОТО СЛОВО

Магдалина Стефанова Григорова ТОМ 13
Алтернативен линк

10. ЧЕТЕТЕ ЖИВОТО СЛОВО


Преди повече от десет години на Рила възрастни братя и сестри от провинцията разказваха ценни опитности, които са имали с Учителя. Съжалявам, че не съм записала тези бисери, помня само някои от тях.


Един възрастен брат разказваше за друг брат, който на времето е присъствал на погребението на бащата на Учителя. След погребението отива при Учителя и Му казва: „Учителю, вчера погребахме баща Ви, а Вас ви нямаше." Учителят отговорил: „Аз наредих да го приемат Горе!"


След това една възрастна сестра и тя пожела да каже своя опитност. Отива при Учителя и Той я пита: „Сестра, какво четете?" - „Най-много Библията", отговорила сестрата. А Учителят й казал: „Рекох, не се занимавайте с мъртвото минало, четете Новото, Живото Слово." Сестрата останала много изненадана, защото знаела, че Учителят препоръчва да се чете и Библията.


Същият пример е с Кирчо от Петрич. Сега той е в Невидимия свят.


Един ден на Витоша лично той ми го разправя: Понеже Учителят препоръчваше да учим есперанто, аз си купих значката на есперантистите и съм я закачил на ревера на палтото си. Веднъж Учителят идва при мене, вижда я и казва: „Рекох, не се занимавайте с мъртви езици. Изучавайте живия, ангелски език." Кирчо се стъписал и като си тръгнал, веднага захвърлил значката. Значи Учителят препоръчва много неща, но те не се отнасят до всички. Кой до където е стигнал и от каквото се нуждае в момента на стъпалото, на което се намира.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ