НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6. НАТАЛИЯ ЧАКОВА

Магдалина Стефанова Григорова ТОМ 13
Алтернативен линк

6. НАТАЛИЯ ЧАКОВА


При едно посещение на Изгрева Учителят я попитал: „Наталия, защо толкова много настояваш да бъдеш на работа близо до София?" - „Ами, Учителю, за да бъда по-близо до Вас", казала тя. А Учителят й отговорил: „Е-е, тя и котката е всеки ден близо до Мен, но все котка си остава."


Друг път Учителят я пита: „Искаш ли да ти дам ясновидство?" - „Не, Учителю, страх ме е." - „Няма от какво да те е страх. Аз съм с тебе!" Казал Учителят. - „Не, не, Учителю, страх ме е", упорствала Наталия. Но Той й дал ясновиждане в писането. Тя пишеше много хубави разкази и стихотворения. Едно от тях предавам със съкращения:


ПОМАЗА МЕ


Помаза ме да бъда Твоя
любима, вярна дъщеря,
и с обич да разказвам
за Теб на всички по света.

Вярна съм и вярна ще ти бъда
днес и всякога през вечността,
все за Твоята любов ще пея,
с песен все ще Ти благодаря.


Един ден, казваше Наталия, по отношение на моето писане, Учителят много деликатно ми обърна внимание да не се възгордявам и да не си въобразявам, че това, което пиша, излиза от мен. Всички големи художници, музиканти, поети и писатели, казал Учителят, приемат направо от Невидимия свят това, което им диктува и накрая им казва: „Ха сега подпишете се!" Бог е великодушен и с радост се съгласява да си сложите подписа под Неговата творба.

По отношение на цветовете. Наталия се явила в салона на беседа с тъмнокафяво палто. Учителят отива при нея и й казва: „Този цвят не е здравословен." След два дни Наталия взема заплата и направо в магазина. Първото палто, което си харесала, било тъмно синьо, хубав, чист юпитеров цвят. Купува го и отива веднага на Изгрева. Учителят като я видял, усмихнал се и казал: „О-хо, Наталия с ново палто." Бил доволен, че изпълнила съвета Му.


Друг път се разговаряхме с нея за белите коси. По този повод тя ми разказа случка с д-р Методи Константинов. При слизане от трамвая, той дава път на една възрастна жена с бели коси, но си наранява по някакъв начин крака. Отива при Учителя и Му разказва за случилото се. Учителят му казал: „Небето с това ти е показало да не даваш път на злото. Не винаги под белите коси се крие Доброто." В беседа Учителят казва: „Белите коси са израз на чистота, но вие незаслужено ги носите, като перуки от театъра сте ги наложили на главите си."


Относно женитбата. Веднъж Наталия вървяла с Учителя и на ум си казала: „Няма да се женя, но все пак какво ли би казал Учителят по този въпрос?" Учителят веднага отговорил гласно на мисълта й: „Хубаво нещо е да се ожени човек, но още по-хубаво е да не се жени. Току виж, че мъжът ти замине за другия свят и ти вместо да се грижиш само за себе си, ще трябва да мислиш за още две деца." Учителят направо е предсказал какво ще й се случи, ако се ожени. ..Женитбата не е за всеки, казвал Той. Ако ти е определено да се ожениш и не се ожениш, ще умреш млад. И ако не ти е определено да се ожениш, а се ожениш, пак ще умреш млад." Такъв е примерът с певицата Христина Морфова, която е ходила при Учителя да Го пита за този, който впоследствие става неин съпруг. Учителят й казал: „Той има тежка карма!" Понеже Морфова много го е обичала, рискувала, омъжила се и след това умира при катастрофа.


Който е искал съвет от Учителя и не Го е послушал, скъпо е заплатил. Но Наталия е послушна ученичка на Учителя. Явява й се адвокат, кандидат за женитба. Тя го харесала, обаче категорично отхвърля предложението му. Отива при Учителя и Му казва: „Учителю, яви ми се адвокат, кандидат за женитба." - „А ти какво му каза?" - попитал я Учителят. - „Ами казах му, че няма да се женя, защото съм ученичка от Специалния клас." Учителят доволно си подал ръката да Му я целуне, но така я подал, че деликатно я чукнал по нослето. За това, че е отказала предложението за женитба пред група сестри е казал: „Наталия има идея." Една от сестрите попитала: „Учителю, как да позная дали ми е определено да се омъжа или не?" Учителят отговорил: „Много просто, този, който е определен за тебе, той сам ще дойда в къщата ти и няма да си отиде. Но помнете: когато мъж и жена се обичат, двама ангели ги ръководят. Оженят ли се, ангелите си отиват и остават само телата им."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ