НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

КОЙ Е УЧЕНИКЪТ, ЗЕМЕН И НЕБЕСЕН?

Вергилий Кръстев ТОМ 12
Алтернативен линк

КОЙ Е УЧЕНИКЪТ, ЗЕМЕН И НЕБЕСЕН?


Чрез работата на Пентограмата, ученикът влиза в 5-тях свята на човешката еволюция на человека земен и небесен.


Ученик е онзи, който има пряка връзка със Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно.


Ученик е онзи, който има пряка връзка, чрез Словото на Учителя, с онзи център, от който излиза това Слово.


Ученикът е онзи, който чрез Словото на Учителя прави връзка с Духа на Словото и с онзи център, откъдето слиза Словото. А този небесен център е онзи небесен Престол на Отца на Светлините, на Бога Саваота.


Ученикът е онзи, който чрез Словото на Учителя сваля онзи небесен лъч от Отца на Светлините в своето съзнание и оттам - в ума, чувствата и действията си реализира Словото. И Словото става плът в человека земен и небесен. Чело- векът земен, защото е от плът и кръв, и человекът небесен, защото с духа си прави връзка чрез Словото на Учителя си с Отца на Светлините, онзи небесен център, откъдето слиза Животът Вечен на това Слово.


Ето това са етапите на пътя Господен на ученика земен и небесен, за да се свърже с Космическия ученик на Всемирното Велико Бяло Братство:


1. Изучаване, работа и приложение с Антиминса.

2. Изучаване, работа и приложение с Пентограмата.

3. Изучаване, работа и приложение със „Заветът на Цветните лъчи на Светлината".

4. Изучаване, работа и приложение със Словото на Учителя Беинса Дуно, Всемировият Учител на Вселената.

5. Чрез Светлината от Словото на Учителя Беинса Дуно ще влезнеш в Света на Любовта и ще крачиш като человек в Дух и Истина.

6. Чрез Виделината от Словото на Учителя Беинса Дуно, която ще влезне в ума человечески и от земен ще го направи человек небесен, и тогава ще влезне в Света на Мъдростта.

7. Чрез Славата (Небесната, Божествена Светлина) от Словото на Учителя Беинса Дуно, която ще влезе в човешката душа и чрез Божествената Светлина на Словото ще я свърже с Божествената Душа на Бога. Само тогава може да влезе в Света на Истината, Свят на Слава Господня.


А Духът Христов, Който беше в Мойсея, Исуса и Учителя, ще свърже всичко в едно, защото произлиза от един и същ източник. Христос вчера, днес и утре е един и същий. (Виж „Изгревът" том XII, стр. 368, 369, 370, 371, 372.)


Съставено на 3 март 2000 год. от 17до 19 часа в гр. София от Вергилий Кръстев за улеснение, упътвания към материала на „Изгревът" от том XI и том XII.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ