НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

НАРЯД за 1903 година

НАРЯД за 1903 година ТОМ 11
Алтернативен линк

НАРЯД

за 1903 година



1. Поздрав до всички мои братя, 10. VIII. 1903 г., Варна.
2. Божието желание.
3. Добрата молитва, дадена на 15. VIII. 1903 г., Варна.
4. Молитва, дадена на вечерята във Варна на 19. VIII. 1903 г.
5. Мир да бъде на всички ви, 12. XII. 1903 г., Русе.


Варна, 15. VI. 1902 год.
Варна.10.VIII. 1903 г.

ПОЗДРАВ ДО ВСИЧКИ МОИ БРАТЯ
Мир да бъде на всички ви. Ето, Аз ви призовавам помежду тоя народ да сте свидетели и светила. Аз ви зная по име. Всичките ми усилия от дълго време са били да ви подготвя за великата Божия работа, да развия силите на вашата душа, да отворя ума ви да разбирате благите Божии пътища. В това се изискват велики усилия, които положих за ваше добро, да ви избавя от висяще разрушение.

Този народ, помежду когото сте изпратени от Мене, е духом неразвит. Но не бойте се, той има добри начътъци. Аз искам вие да пожънете плодовете на своите трудове. Радвайте се повече, че Бог е написал имената ви в книгата на живота.

Аз винаги съм присъствувал между вас и винаги съм ви ръководил. В трудните и скръбните моменти на живота ви съм близо. Да, Великият Небесен Баща желае вашето добро. Колко е Той велик и благ. Той всеки ден е изливал своята милост отгоре за ваша подкрепа. Послушайте ме днес. Вие гледате мрачно на бъдещето, колебаете се често, опасявате се от напора на изпитите и често мислите, че злото е неизцелимо и Бог е престанал да слуша и да милва. Не, не туряйте тази мисъл в ума си. Може ли Бог, Великият и благ Баща, да забрави своите деца? Но знайте, Неговата любов към вас и към този народ е по-голяма, отколкото е била преди. Вашите думи са драгоценни през Неговите очи.

В този народ има много деца и затова вие сте пратени да им помагате, докато укрепнат духом. Моят път пред вас е отворен. Аз съм с вас заедно във всичко да ви помагам. Аз дойдох да се заселя и да живея помежду ви. Аз ще изкарам всичко да се изработи за добро.
Съдбините на този народ, когото вие любите, са в моите ръце. Според поведението му, така и ще постъпя. Не бойте се. Аз не мисля да ви разоря, но да ви съградя. Аз съм дошъл да разруша злото, да отмахна греха и престъплението от сърцата на тези човеци. Вие вече виждате моите действия, Духът ми показва Своята сила. Аз работя и вие ще работите, според както ви е дадено по силата и желанието на душата ви. Вам ви трябва още време. Молете се на Бога и Той ще укрепи слабата ви надежда. Вие се смущавате много пъти за своята насъщна подкрепа. Не бойте се, всичко, нужно за живота ви, е приготвено.

Който сее, може ли да не жъне и който се труди, може ли да не приеме. Всичките земни богатства са на ваше разположение, най-добрите неща в живота Бог за вас е оставил. Като изпълните Неговата блага воля, всичко друго само по себе си ще ви се приложи. Но преди всичко имайте повече любов към Бога и към вашите братя и повече чистосърдечие и искреност. Това на мене е най-приятно. Аз желая да ви гледам всеки ден и вие да Ме виждате, но душите ви са още слаби да понасят небесната виделина на моето присъствие.
Аз трябва постоянно да се изявявам, според състоянието на духа ви. Слушайте ме, братя мои, вие, чада на Бога живаго: знанието и мъдростта, която ви се праща, е за ваша подкрепа. Говорете простата и ясна истина. Говорили сте за мен да сторите всичко или има още нещо да ви спъва? Аз съм готов всичко да сторя за вас и в моето лице вие ще имате в небето най-добрия си приятел.
Ваш Господ Исус.

За бележка на редактора: Това послание е написано лично от ръката на Учителя П. Дънов. То е диктувано на Учителя от Духа Христов, т. е. от Господа Исуса Христа.

БОЖИЕТО ЖЕЛАНИЕ
Три неща изисква Духът Божий:
Първо - да се храним добре. Второ - да живеем добре. Трето - да мислим добре.
Храната е Божието Слово. Добрият живот е Божията воля. Доброто мислене е Неговата Любов.
Добре да се храниш - значи да възприемаш всичко
каквото Бог е отредил в живота ти.
Дoбре да живееш - значи да изпълняваш всичко,
каквото Бог е наредил.
Добре да мислиш - значи да разглеждаш
и да разсъждаваш върху това, което Бог е създал.

ДОБРАТА МОЛИТВА
1. Господи, Боже наш, Благий ни Небесен Баща, който си ни подарил живот и здраве да ти се радваме,
2. Молим ти се, изпроводи Духа си да ни пази и закриля
от всяко зло и лукаво помишление.
3. Научи ни да правим Твоята воля, да осветяваме Твоето име
и да те словословим винаги.
4. Осветявай Духът ни, просвещавай сърдцата ни и ума ни,
да пазим твоите заповеди и повеления.
5. Вдъхвай в нас с присъствието си чистите си мисли и ни упътвай да ти служим с радост.
6. Животът ни, който посвещаваме на Теб за доброто на нашите братя и ближни, Ти благославяй.
7. Помагай ни и ни съдействувай
да растем във всяко познание и мъдрост, да се учим от Твоето Слово и да пребъдваме в Твоята Истина.
8. Ръководи ни във всичко, което мислим и вършим за Твоето име, да е за успеха на Твоето Царство на земята.
9. Храни душата ни с Небесния хляб и укрепявай ни със силата си
да успеваме в живота си.
10. Като ни даваш всичките твои благословения; приложи Любовта си, да ни е вечен закон, защото на теб принадлежи:
Царството, Силата и Славата завинаги.
АМИН.

Дадено от Господа чрез Неговия Пророк Петър К. Дънов.
Варна, 15 август 1903 г.

Разяснения на Учителя Дънов
„Добрата молитва се състои от 10 ключа, за да влезете в Царството Божие. Тази молитва е обща, не само за човечеството, но и за цялата Вселена: за всички ангели, архангели, началства, власти, сили.

Само по този начин ще измолим Божието благословение, за да можем да растем, да се развиваме съобразно Неговата воля.
Тя ще бъде символ за Новото Верую в света."

4) МОЛИТВА
дадена от Учителя на вечеря във Варна, 19 август 1903 г.

1 Благодарим Ти, Баща наш, за Великата Любов, с която си ни възлюбил.
2 Благодарим Ти за Живота, който си ни дал.
3 Благодарим Ти за ума, който си вложил в нас.
4 Благодарим Ти за Добродетелта, която си турил като основа на нашия живот,
5 Благодарим Ти за Правдата, с която си ни заобиколил,
6 Благодарим Ти за Любовта, с която си ни изпълнил.
7 Благодарим Ти за великата Ти Мъдрост
и Те славим за Твоята Истина, с която си ни озарил.
8 Ние се радваме на Живота, който си ни дал и изпълняваме Твоята воля.
9 Сега, заради Духът, който си ни дал да ни ръководи, бъди благословен от всинца ни сега и всякога. Амин.

Обърна се към тримата първи свои ученици Георги Миркович, Пеню Киров, Тодор Стоименов и каза: „Сега сте трима, но ще станете мнозина."
\
***
5) Русе, 12. XII. 1903 г. МИР ДА БЪДЕ НА ВСИЧКИ ВИ.
Днес Аз присъствувам, за да ви ободря духом. Зная вашите мъчнотии, вашите изпити и страдания, но такава е волята на Отца нашего, Който е на Небето. Трябва докрай да устоите верни. Не трябва да ви отвличат маловажните работи на тоя живот. Изпитвайте добрите неща, прилагайте ги и ги дръжте, защото всяко добро даване иде от Отца на Виделината. Махнете всяка преграда, която ви спъва да растете в познанието на Истината и в пълнотата на Любовта. Тази Истина съм аз, Господ ваш, Когото постоянно търсите. Взрете се в себе си, отворете сърцето си и се вслушайте в душата си и ще чуете моя глас, който ви оживотворява. Аз присъствувам с Духа си, мене ме влече любовта ми към вас. Аз ви избрах, Аз ви призовах, но вие още не ме познавате. Колко сте маловерни, колко е слаба вярата ви. Не съм ли Аз, който ви дадох първата Виделина? Не съм ли Аз истият, който ви разкрих Истината и ви изявих своята Любов? И не съм ли Аз истият, който ви уча всеки ден? Обърнете се към мен с всичкото си сърце и ме призовете, и ще ви отговоря. Ето, вие сте при вратата на Царството Божие, насилете се да го грабнете. Светът вече е узрял и жътвата е близо. Вам е дадено да наследите Царството Божие. Събудете се, не дремете, време е вече да се ободрите и да се препашете през бедрата за работа, която Отец ваш ви дава. Преди всичко обрежете езиците си и престанете да говорите всяко зло за брата си. Вие сте пратени да вършите добрата работа на Царството Божие и не трябва да спорите, защото всекиму ще бъде дадено според работата. Мислители вие, че вашият живот не е разкрит пред моите очи и пред цялото небе? На какво се основава вашата правда, не е ли на моето Слово, което е написано и лежи постоянно пред вас? Но не трябва ли това Слово да оживее и възкръсне във вашата душа, както Аз Съм жив. Иде време и сега е. Ето, затова дойдох в тоя свят да ви оживя, да ви просветя, да ви дам знания и мъдрост, да познавате пътищата Божи. Ето моят Дух работи за вашето възобновление. Колко сестри и братя има, които очакват вашата помощ. Но вие сами сте наложили на себе си тежкото бреме человечески правила и задължения и сте пренебрегнали моята Любов. Да, вие чувствувате вашите погрешки и търпите вече техните последствия. Изпитвайте Писанията и вижте, че Аз постоянно говоря и уча отначало и досега. През всичкото време Аз съм бил за вас. Но Аз ще ви опитам, защото вие от закона и от написаното ми Слово искате да се уверите:
Пс. 40:5; пс. 50:5; пс. 120:6; пс. 140:10; пс. 25:6; пс. 36:6.
Ев. от Иоанна 5:10; Ев. от Матея 25:5.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ