НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

IV.Четвърто събрание, 15 август 1906 г.

Записала: МАРИЯ КАЗАКОВА ТОМ 11
Алтернативен линк

Четвърто събрание, 15 август 1906 г.



След обикновената молитва и четене на Свещеното писание Господ чрез Учителя отправя ни Своите последни съвети и напътствания. През Всичко[то] това Време няколко птички, които бяха накацали на дървото пред прозореца, сладко чириликаха. Господ взе акт от птичето пеене и каза следното:
- Както Господ весели тия птички отвън, така ще развесели и вас. Изхвърлете грижите от вашите сърца, защото те са, които ви спъват в познанието на Божествената Мъдрост. Те са мрачните облаци, които винаги държат небето мрачно за вас и не можете да виждате. Светът е създаден за вас и вие ще бъдете негови наследници. Всичките тия жилища и светове очакват вас. Те са ваши братя. Научете се да бъдете подобни на тях, да живеете в радост, мир и веселие. Никога не се обезсърчавайте, защото няма в Отец нещо невъзможно. Ще имате големи благословения през тая година. Всичко, каквото ви се случи, Бог ще го обърне за ваше добро.
„Аз съм, Който ще обърна и смекча сърцето на тоя народ. Вие ще имате Моето присъствие през тая година и ще благословя всичките ви работи. Приимайте благословенията на Отец Мой сега и всякога."
Амин!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ