НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ИЗМИСЛИЦАТА И ИСТИНАТА

Вергилий Кръстев ТОМ 10
Алтернативен линк

ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ


ИЗМИСЛИЦАТА И ИСТИНАТА


На 7 юни 1999 г., ден понеделник в 14 часа в книжарница „Изгрев" на ул. „Граф Игнатиев" 28 при Жана Венкова Иванова пристигат двама души - мъж и жена. Жената е Зорница Попова, която в концертите през 1999 г по Слово и музика на Учителя Дънов бе водеща. Идва и съобщава, че търсила Вергилий Николов Кръстев по телефона и понеже не го намерила, то е дошла, за да съобщи, че това, което той е писал в „Изгревът", том IX за концерта „Възходящият път" не било верно, че тя изобщо не е била на този концерт, че не е получавала никакъв материал от него и всичко, което е написано си го е измислил. Жана Иванова била изумена. А придружаващият мъж на име Асен казал: „Чакай бе, той е преплел концертите, малко ли концерти бяха." - „Не, той си е измислил всичко." - „Това по принцип е верно, защо реагираш?" - „Не, той си е измислил всичко." В разговора се разбира, че тя изобщо не е чела „Изгревът", том IX и точно онова, за което е дошла да опровергава. Жана й предлага: „Вземи прочети и виж там какво пише." - „Не искам да чета." И си тръгват двамата. Значи тя не беше чела въпросната страница от „Изгревът", том IX - стр. 838-840, а беше й разказано и тя беше препратена от някого да върви и да разправя, че това всичко е измислено от Вергилий Кръстев. И сега още върви и го разказва, но по чуждо нареждане. Другите, заинтересувани и засегнати лица бяха я изпратили. И тя сега вървеше и им изпълняваше заповедите.


По телефона Жана Иванова ми разказа целия случай. Аз също се смутих. Как и защо това разминаване, къде съм сбъркал. И тогава в ушите ми долетяха думите на онзи Асен, когото не познавах. „Той е преплел концертите." Започнах да възстановявам в паметта си преминали концерти и събития. По късно прегледах всички покани и афиши. Оказа се, че аз наистина бях преплел концертите.


Припомних си, че на един от концертите Зорница Попова трябваше да бъде водещ, бях й предал подходящ материал от Словото на Учителя Дънов. Тя трябваше да отиде при Петър Ганев, който репетираше с певеца Симеон Симеонов и да се уточнят за текстовете, кой текст след коя песен ще се чете. Тогава бяха я изгонили. Симеон Симеонов не беше се съгласил да има водещ. А концерта аз го организирах и аз бях платил залата. На концерта бях сложил микрофон и ми казаха.че няма нужда от него. Тогава намерих в залата Зорница Попова и тя проплака, че са я изгонили. Бях поразен. Значи този случай го имаше.


А защо бях преплел концертите? - За мен това беше една програма, при която трябваше със Слово и музика на Учителя Дънов да се правят концерти


Всеки концерт беше свързан с много противодействия от всички страни. Водеше се борба денонощно за всеки концерт. Обикновено ми струваше цял месец за подготовка, за покани, за афиши, а изпращахме поканите с писма, в София и до провинцията. Всичко минаваше през мене. А да говорим ли за неприятностите, които имах с музикантите? Аз ги качвах на подиума, но се стигаше до онзи момент, в който те започваха, да воюват срещу мен. Изумително е, нали? Те ставаха проводници на Сили, които противодействуваха. За мен всеки концерт бе борба, бях в кръгова отбрана и всички концерти бяха наредени един след друг, помнех случки, събития и лица, но времето бе едно и също за мен. А защо? За мен цялата програма бе един кръг и аз бях в центъра на този кръг и нямаше начало и край - а само една непрекъсната линия от изнасяни концерти. Ето защо бях преплел концертите. И бях ги сбъркал.


А за концерта „Възходящият път" аз бях заплатил през м. август залата и бе определен за 23 септември 1998 г. в сряда, от 18 часа. Поканите за концерта и афишите бяха изпратени на Рила на Йоанна Стратева. Афишът беше закачен при кухнята на Рила, за да се види от всички. Бяха изпратени покани и за следващия концерт, за 8 октомври 1998 г. във връзка със 100-годишнината на Третият завет Господен. И те щяха да се раздават. И те се раздаваха там.


Какво се оказа? Музикантите през есента заминаха за чужбина. Аз бях платил залата, раздадени бяха поканите на Рила, раздаваха се в София сутрин на Паневритмия, залепени бяха афиши в клубчето на Изгрева, в книжарница „Изгрев". И навсякъде пишеше: водещ Зорница Попова. В Йоанна Стратева беше текста на „Вазходящия път", трябваше да бъде намерена Зорница Попова и да започне да се готви за концерта. Цял месец се раздаваха поканите с нейното име, стояха закачени афишите с нейното име, при което аз знаех, че тя се готви за концерта. Датата на концерта бе сменена за неделя, 27 септември 1993 г. от 17:30 часа. Зорница Попова не се явява на концерта. А защо? Ето това са въпросите, на които трябва да отговори самата Зорница.


А другото, което е написано, е вярно. Аз бях наистина преплел концертите. За мен бе от значение тези Сили, които съдействуваха и другите Сили на противодействието и по тях се ръководех. За мен времето бе едно и също, защото бях сам, съвсем сам срещу всички. Бях в кръгова отбрана. Това бе моето обяснение. Друго не можех да дам. Аз имам добра памет за случки, лица и събития. Но тук се преплетоха тези концерти. А защо ли? За да се дойде до драматичната развръзка със Зорница Попова и с нейните приятели, които я препращат от човек на човек, за да говори, че всичко съм измислил. И сега ще ви предложа няколко покани за концерти-рецитали, при които Зорница Попова е била водеща. Тези покани аз ги подготвях, аз ги печатах с мои пари и ги раздавахме и препращахме с писма.


*  *  *


„ВЕЧНИЯТ ЗАВЕТ НА ДУХА" - концерт на 27 април 1998 г. Ето какво пише отзад на поканата:


Любовта да бъде с вас - Любов, която носи Мир, Радост,


Чистота, Разумност и Търпение Божествено.


Любовта на Духа Свети да ви озарява.


Бъдете весели духом. Слънцето на живота


еднакво грее всякога.


Мирът да бъде с всички вас. които носите


Божията Чистота.


Светлината и Обичта еднакво да пребъдват


с всички ви - ученици на живота!


ТОВА Е ВЕЧНИЯТ ЗАВЕТ НА ДУХА.


Учителят Дънов



*  *  *


„ЕЗИКЪТ НА СЕДЕМТЕ ТОНА" - 4 юни 1998 г. Ето какво пише на поканата отзад:


ЕЗИКЪТ НА СЕДЕМТЕ ТОНА-ЖИВИТЕ НОТИ


ДО - Основен тон на Любовта. Той е подтикът на Любовта в материалния свят. Събраната енергия, която търси своя път да се освободи. Освобождение чрез Любовта.


РЕ - Първата проява на свободата, подтик към правилно движение, посока към благоприятните условия на живота.


МИ - Дава началото на мисълта, където се изразява направлението на всяко движение, целта, към която човек се движи. Основен тон на Истината.


ФА - Условие да задържи спечеленото като вътрешно богатство. Урежда вътрешните условия у човека, играе важна роля за организирането му.


СОЛ - Придобива мисловна енергия. Този светлинен тон предава духовен стремеж у човека. Основен тон на Мъдростта.


ЛА - тон на живота. В него са условията, в които човек се проявява. Период на зреене.


СИ - Най-високото стъпало, до което човек стига, създава духовно разположение. Закон за благодарност към всичко.


Основният тон е този, с когото започва живота на човека!


От Словото на Учителя Дънов


*  *  *


„СВЕТЪТ НА ВЕЛИКИТЕ ДУШИ" -16 юли 1998 г. Ето какво пише отзад на поканата:


СВЕТЪТ НА ВЕЛИКА ТА ДУША


Начало на всички неща е Духът.


Начало на Духа е Любовта.


Зенитът на Духа е Мъдростта.


Краят на всички неща е Истината, която носи свобода.


Край има само там, дето престават всички противоречия.


Начало има само там, дето всичко е в съгласие.


Светът е това, в което всичко се проявява.


Само диханието на Единния, Вечен оживотворява всичко.


От Словото на Учителя Дънов


*  *  *




„ВЪЗХОДЯЩИЯТ ПЪТ" - 27 септември 1998 г. Ето какво пише отзад на поканите:


Любовта е Любов за светлината на ума.


Мъдростта е Мъдрост за живота на душата.


Истината е Истина за свободата на духа.


Това са трите начала, от които всичко произтича.


Люби всичкия живот, всичката светлина, всичката свобода!


Мъдър бъди, на Истината всякога верен остани!


Из Словото на Учителя Дънов


Наистина Зорница Попова на последния концерт не се явява. А защо не се явява? Това е въпроса, на който тя трябва сама да си отговори.


А другото, което е написано, е вярно. Всички случки и събития са верни. Но за моя голяма изненада бях преплел концертите. Как е възможно? Щом се е случило, значи е възможно.


А за изясняване на случая ще приложа писмото, което изпратих на Йоанна Стратева на Рила на 10 август 1998 г., придружено с 300 покани и афиши за „Възходящия път", които тя раздаде на езерата. Бяха изпратени на Рила също 300 покани с афиши за следващия концерт - за „Призванието" - 8 октомври 1998 г.


София, 10 август 1998 г.


Здравей Йоанна,


Привет от Вергилий и приятно прекарване на Рила. Изпращам ти писмо, с което те уведомявам за онова, което съм задвижил досега:


1. Както се уточнихме с тебе по телефона, аз задвижих концерта за 23 септември 1998г. Преди това се уточних с Божанка Ганева, че концертът ще бъда на 23, а на 22 да се прави обичайния наряд и чествуване по преценка на ръководството.

2. Говорих с Петър Ганев, уведомих го за концерта и той се съгласи да участвува като ми каза, че може би ще се качи на Рила. Аз му обясних, че на Рила можете музикантите да се уточните за програмата на концерта.

3. Концертът на 23 септември 1998 г. е на тема „Възходящият път". Направена е покана и отзад са сложени мисли от съответната брошура. Брошурата съм я извадил на ксерокс и я изпращам с поканите, за да може да работиш върху текста, както при всички концерти досега ида си подбереш съответни пасажи. Прави ми впечатление, че в последните концерти пасажите са много кратки. Слагай най- малко по 4-5 изречения. Това не вреди на следващото музикално изпълнение.

4. Извадил съм 400 покани, като триста броя ти се изпращат, за да ги раздаваш по твоя преценка по време, по място и на които хора решиш.

5. Изпращам ти и плакати-афиши, които ще закачите по твоя преценка където трябва. Ще дадете по един афиш да бъде окачен в палатката-книжарница, която е качена горе по мое нареждане, защото това е част от моята програма.

6. Задвижен е и следващият концерт на 8 октомври 1998 г, като ти изпращам също 300 покани и съответно афиши. Според мен този концерт трябва да бъде в същия салон по ред причини. Част от причините се намират в „Изгревът", том 8 на ср. 331, както и на 522, където пасажите са подчертани с дебели букви. Това е постановка на Учителя и трябва да се съобразяваме с нея. Освен това имаме и опита на предишните поколения, които се провалиха, понеже бяха сами причина да им се затворят условията за работа. Днес имаме условия за работа и трябва да бъдем внимателни. Ще слезеш долу в книжарницата-палатка, ще вземеш 8-ми том и ще си направиш необходимата справка.


Текстът на „Призванието" го имаме, то е подготвено за работа, разделено е на пасажи още от първия концерт и текстът се намира при Виолета Гиндева. Този текст ще бъде четен с т нея и ще поканим още един мъж, вероятно артиста Юри Ангелов. Те трябва да прочетат „Призванието", защото с тях сме работили и те могат да издържат на напрежението. Освен това с Виолета Гиндева аз съм предвижил най-важните неща и аз не мога да я отхвърля. За останалите концерти водещ ще бъде Зорница Попова, така, както съм отбелязал в едната от поканите, които ги изпратих. А ти ще си подбереш музикантите и песните. Имаме достатъчно време. На Рила трябва да се раздават поканите, защото там строго и категорично е написано, че ние сме Школа, че има само едно Слово и един Всемиров Учител. Останалото са човешки измислици.

7. В поканата „Възходящият път" съм отбелязал всички певци. които са участвували досега. Допълнително ти ще се свържеш с тях и по твоя преценка ще предложиш на всеки да участвува. Ако не в първия, то във втория концерт. Във втората покана не съм отбелязал имената на музикантите, понеже това допълнително ще се уточнява.

8. Оставил съм тук по 100 покани от двата концерта, като първата покана ще бъде раздавана през месец септември сутрин на Паневритмия. А втората покана ще бъде раздадена по време на първия концерт, на 23 септември 1998 г.. тогава ще бъде съобщено и за следващия концерт. А на 22 септември, на чествуването ще се съобщи за концерта на следващия ден.

9. Защо изпращам поканите и афишите на Рила? Аз имам цел. Аз имам програма и според тая програма движа в момента няколко неща:


а) „Изгревът", и съм стигнал до 8-ми том, който е отпечатан.


б) Аз  движа, ръководя, направлявам издаването на неиздаваното Слово на Учителя по оригинал. В момента досега са излезна ли десет годишнини, като "Утринните слова "успяхме да ги издадем до края. В момента работят пет екипа от цялата страна и са под мое пряко ръководство и отговарят само пред мен. Всеки един екип има по 4-5 сътрудници и това означава, че към 60 човека работят с оригиналното Слово на Учителя. Тези 60 човека непременно ще се качат на Рила и те са служители на програмата и чрез нея реализират себе си, защото имат възможност да работят за Учителя и за Господа.


в) В момента отново задвижих концертите по моя програма, понеже смятам, че само със Слово и музика на Учителя в бъдеще ще се работи. Освен това на концертите показваме онези томчета, които сме отпечатали, макар че на 90% от зрителите не им изнася това и не им е приятно, защото не могат да се примирят някои, че координаторът съм аз. Затова задвижих тези концерти. А как работя с теб и как движим организацията, ти знаеш най-добре. Програмата осигурява възможност да се реализират стотици хора. Направи сметка в последните концерти колко хора участвуваха и то успешно. А залата бе пълна винаги от порядъка на 350­400 човека. И всички ръкопляскат на музикантите, а не на мене. Аз получавам поздравления от Онзи, който ми е начертал програмата и ме е изпратил да я движа.


10. По мой план е качена книжарница „ Изгрев"в палатка на езера та. Тя има за цел да покаже онези десет годишнини издадени Слово на Учителя Дънов по оригинал. Но това се издава по моя програма, аз движа нещата, а не някой друг. Яна и Жана са служител и на тая програма. Те имат горе строго определена задача, да показват книгите и да ги продават. Забранил съм им да участвуват във всякакви ръководства, комитети и пр. и да не се бъркат в работата на онези, които организират лагера на Рила. Понеже аз имам телефонна връзка с тях. вече ми беше съобщено, че някои от така нареченото ръководство на Рила се опитва да създава проблеми на книжарница та.


Искам да те предупредя, че единствено, което е оригинално на Рила, това са издадените томчета по оригинал. Другото, което се прави сега на Рила, не е по Учителя и няма нищо общо с Школата на Учителя. Доказателство:

11. Спомняш ли си през лятото на 1995г. ти качи 100 комплекта от „ Изгревът". 2-ри и 3-ти том, но по инициатива на Елена Николова и на Благовест Жеков ти бе забранено да ги продаваш и ти ги послуша. А те са врагове. Какво направиха досега? Та в 3-ти том е описан живота на Рила по времето на Учителя от Борис Николов. Забраниха, да не се знае какво е било. Та днес никой от вас не знае как е протичал един ден на Рила от сутринта до вечерта по време на Учителя. Това, което правите на Рила сега не е по Учителя, а е отклонение. Трябва да се обучавате и то чрез „Изгревът".

12. През 1996 г. Вихър Пенков с раница качи 20 тома от том 5-ти на Мария Тодорова на езерото на Чистотата на 18 август. Изреждат се 600 човека покрай книгата и всички се подиграват, като нито един не купи една книга. А том пети е „Вътрешната Школа на Учителя. "На 19, следващия ден, Невидимият свят взе мерки, изпрати мъгла и дъжд до края на месец август и затвори външните условия. Това ти го пиша, защото има опасност някой от ръководството горе да предприемат някои мерки срещу книжарницата, която аз съм изпратил горе и ако стане това, аз ще реагирам много остро и категорично и с това поколение няма вече да работя и те приключват за мене. Небето ще затвори условията. Това не е пророчество, а само и наблюдения и становища, които защитавам цели 30 години. Книжарницата на никого не пречи. Освен това там ще дадеш два плаката да бъдат закачени за двата концерта. Това е една и съща програма, която аз движа.

13. Преди един месец имах среща с Мария Ташева при Марийка и й диктувах и тя си записа всички филми, заснети по времето на Учителя, които се намират у нас или в чужбина. Казах й, че кога то те дойда т при мен. то ще бъда т предадени на нея, а Йоанна Стратева ще бъде консултант по музикалната част. Консултантите ще ги избирам аз и аз ще движа този въпрос. Тя се съгласи.

14. През 1992 г. предадох на Ина Дойнова и на Павлина Даскалова оригинала от оригиналния текст на Паневритмията, описан от Елена Андреева, Мария Тодорова и Ярмила Менцлова. Трябваше да се приложат снимките на Васко Искренов на брой 80 към текста и щеше да бъде публикувана оригиналната Паневритмия. Но онзи, който държеше снимките, не ги даде, за да може неговата приятелка Мария Митовска и някои други от чужбина да издават своя Паневритмия. Ако беше излезнал оригиналът, въпросът бе приключен Без да ме питат и без мое разрешение те предават материала на Стефан Калайджиев и той включва в него друг материал, разни чакри на йогите и опорочават оригинала. Кой е виновен за това? Виновни са и двете - Павлина и Ина. Това е подигравка с Паневритмията на Учителя и предателство към Школата на Учителя.

15. Школата  на Учителя е създадена, за да се издаде Словото на Бога. Днес Школата я няма, но съществува Словото Му. В момента то се издава по оригинала. Всички онези, които наливат вода във воденицата на Асоциацията, са врагове на Школата. Те издават променено Слово на Учителя, за тях Михаил Иванов и Учителят са от една и съща категория. Внимавай да не те подмамят, за да отидеш да им свириш на техните сбирки на долната хижа ида наливаш вода в тяхната воденица.


Онези, които създадоха фондация, са също врагове на Школата. Те работят с чужди пари. Учителят казва: „Ако искаш да разрушиш едно духовно общество, внеси в него пари." В момента това става. Астрид като купи апартамента от Николай


Дойнов, направиха ли нещо като книжарница, като клуб, библиотека? Помниш ли, че оттам откраднаха от „Изгревът" - от2-ри и З-ти том по 80 бройки? Пълен провал.


Помниш ли с какви пари се купиха места на Бистрица ? А този проблем е описан в „ Изгревът", има решението на Учителя и опитът на предишните поколения. Та нали Красимир се подведе по тази линия и си продаде триетажната къща? Аз го предупредих, че това е клопка и измъкване от нея няма.


Внасянето на чужди пари чрез така наречената Фондация за разни инициативи има обратно действие и то разрушаващо. Аз съм забелязал, че те, когато финансират един концерт, вкарват други сили в залата, които нямат нищо общо с духа на песните на Учителя. Това мога да ти го докажа чрез направените записи.

16. Настоящото писмо ти пиша, за да те уведомя как са нещата според мени да ти дам възможностда се измъкнеш от клопката, която е подготвена на Рила. Как ще се измъкнеш? Веднага раздаваш поканите за концертите, залепвате афишите и започваш да работиш с музикантите за предстоящите два концерта.

17. Насочвай  онези, които познаваш, да ходят в книжарницата. Ако не купуват, то поне да оглеждат книгите. Там е оригиналното Слово на Учителя. Учителят присъства на Рила чрез издаденото оригинално Слово.


Онова, което се прави сега на Рила, не е по Учителя. Дори и Паневритмията е променена. Единствено, което е непроменено, са отпечатаните томчета от оригиналното Слово на Учителя. А те са в книжарницата горе.


Жана и Яна са служители на моята програма и отговарят за отпечатването на Словото и за разпространението му. Това го казвам, за да знаеш, че аз присъствам с тях горе. Когато започнеш да раздаваш поканите за двата концерта и окачиш плакатите, тогава и аз ще присъствам с теб на Рила.


Ти знаеш от опит, че каквото сме захванали с теб по отношение на концертите, сме го реализирали. Ще сполучим и сега.


Припомни си. когато за пръв път аз организирах в началото концерт и това беше по случай 120-годишнината на Георги Куртев в камерна зала „ България", то Братският съвет ви забрани да излизате на концерта. Тогава аз ти казах, че има две възможности: или да избираш мен, или да избираш тях. Ти избра мен. Досега аз съм организирал и финансирал към 20 концерта, в които ти си движеше програмата с артистите.


Издадох осем тома „Изгревът" и стотици хора имат вече историческа проекция.


Издадени са вече десет годишнини от неиздаваното Слово на Учителя по оригинал, като това нещо го движа аз, а не някой друг.

18. Тези неща ги написах, защото горе на Рила ще има невероятен разкол тази година ида не вземеш погрешна посока. Ти трябва да се качиш на вълната, която ще ни прехвърли към 2000-та година. Как ще се качиш? Ще се качиш с концерта „ Възходящият път" и ще стигнеш до „ Призванието".


Онези, които се противопоставят на моята програма, ще се противопоставят на този. който ме е изпратил. И тогава вълната при своя пад ще помете всички останали и ще бъдат лишени от условия и възможности. Ще настъпи новата диктатура и ще бъдат спряни. А онези, които са на гребена на вълната, ще продължат нататък, защото новата диктатура ще допусне концертите по Слово и музика на Учителя Дънов, по начина, по който ги провеждаме сега.


Пожелавам ти успех. Убеден съм, че ще се справиш. Вече знаеш моето мнение по тези въпроси и ти е определена програмата за действие. В тази програма ти имаш свободата да работиш по същия начин, по който си работила досега с мен.


Всичко най-хубаво.


от Вергилий.


Дойде времето и на 3 октомври 1998 година бе изнесен поредния и последен концерт-рецитал:


100 ГОДИНИ ОТ ТРЕТИЯТ ЗАВЕТ ГОСПОДЕН


Концерт-рецитал


по Слово и музика на Учителя Дънов


Призвание


към народа ми български синове


на семейството славянско


Дадено чрез Учителя Дънов на 8 октомври 1898 г. от Ангел Елохил,


Ангел на Завета Господен, Ръководител на българския народ


и Повелител на целокупното Славянство


Водещ: Виолета Гиндева


Участвува:


Камерен състав,."Изгрев"


с певци и инструменталисти-солисти


Дом на техниката   3 октомври 1998 г.


Ул. ..Раковски" 108. зала 4   събота от 11 часа


Ето какво бях избрал за посвещение и написано отзад на същата покана за концертите:


Единствено българите и славяните имат пряк застъпник пред


Бога чрез Всемировият Учител Беинса Дуно и чрез Ангел


Елохил, който е Ангел на Завета Господен. Ангел на Третият


завет на Бога към човеците.


Първият завет на Бога към човечеството е Словото на Бога


чрез пророците в Стария Завет.


Вторият завет на Бога към човечеството е Словото на Бога


чрез Исуса Христа


Третият завет на Бога към човечеството е Словото на Бога


чрез Словото на Всемировият Учител Беинса Дуно.


Из Словото на Учителя Дънов


И така премина една епоха, започвайки от първия концерт на 15 юни 1991 г., за да се стигне до последния концерт-рецитал на 3 октомври 1998 г. Бяха организирани от мен към 20 концерта по Слово и музика на Учителя Дънов. Бяха качени на сцената към 20 музиканти, за да се реализират като такива. А 90 % от концертите бяха финансирани от мен. И най-интересно бе, че всички музиканти кой по-рано, кой по-късно, воюваха срещу мен, подписваха се под писма, написани срещу мен. Всички без изключение. А защо? Кои бяха Силите, които ги движеха срещу мен? Та нали аз ги качвах на сцената, организирах им концертите, изпращах поканите, закачвах афишите. Това хора от света не биха го направили. Там има морал и етика, задължителна за музикантите, иначе не биха могли да съществуват.


А знаете ли, че нито един от музикантите не влезна в книжарница „ Изгрев", за да види поне оригиналното Слово на Учителя Дънов, което се издава по моя програма? Не дойдоха, не влезнаха и никой не си купи дори една отпечатана книжка. И за „Изгревът" също не влязоха. Не го купуваха и не четяха. А откъде ще знаят? От никъде. Макар че на някои от тях родителите им бяха от Братството, но те като музиканти - певци или инструменталисти се впуснаха да хармонизират песните на Учителя Дънов и така вкараха чужд дух, така направиха чужди по дух хармонизации. И това, което днес те изпълняват, са хармонизации, разработки на съвсем чужд дух в сравнение с Духа от Школата на Учителя. Откъде това знам? Моля, аз съм свършил работата на всички музиканти от времето на Школата, работил съм с тях и знам кое е по оригинала и къде е Духът, който движи песните на Учителя.


Това бяха най-подготвените музиканти, които Небето бе ги подготвило и изпратило при мен. И аз работих с тях. Аз моята програма си изпълних засега. Но те не си издържаха изпита с мен. И последния пример е със Зорница Попова, която я хвърлиха да воюва срещу мен. Та нали аз я качих на сцената? Качих една никому непозната студентка и тя на всеки концерт рецитираше пред пълна зала от 400 човека. Та вие извършихте престъпление към мен и към нея. Защо я хвърлихте в огъня за да изгори, нали беше ваша приятелка?


Аз последния концерт с това поколение музиканти проведох. Повече с тях не може да се работи. Ще се чака друго поколение музиканти, които трябва да се подготвят чрез „Изгревът" и чрез оригиналното Слово на Учителя Дънов. Онзи кредит, отпуснат от Небето за днешното поколение музиканти, ще се отнеме. Те няма да имат вътрешни условия за работа. Няма да могат да работят, защото и външните условия ще се променят. Как? Когато на един концерт при едно музикално изпълнение не присъствува Духът от песните на Учителя, тото е безлично, то не носи живот. А където няма живот, няма нищо. Има пустош.


Затова ще се чака следващото поколение музиканти. А дотогава, докато се чака, ще си свършим онази работа, за която сме изпратени - да издадем оригиналното Слово на Учителя и да публикуваме цялата поредица от „Изгревът".


Амин.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ