НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

18 - 9. СЪДБАТА НА ПИСМАТА НА УЧИТЕЛЯ ДО ГЕОРГИ КУРТЕВ

Историята на Айтоското Бяло Братство. Поучение за человеците земни и небесни. ТОМ 10
Алтернативен линк

9. СЪДБАТА НА ПИСМАТА НА УЧИТЕЛЯ


ДО ГЕОРГИ КУРТЕВ


1. На следващия концерт внучката на Георги Куртев, бойката Надка Боева идва при мен и пита: „Вярно ли е, че писмата са у теб?" - Вярно е." - „В никакъв случай няма да ги връщаш, ще ги оставиш у теб и ще ги пазиш. На тях не им трябват." - „А-а, аз за тези писма се разведох, когато ми пречеха да ги получа. Когато са у мен, за тези писма аз не искам Колю Златев и Андон Кънев да ме упрекнат че съм лъжец и крадец. Ще ги върна." - В никакъв случай няма да ги връщаш." - Ще ги върна." - „Няма да ги връщаш." Не се разбрахме. А концертът започна.

2. По-късно Надка Боева беше говорила с Андон Кънев и настояла писмата да останат у мен.

3. Дъщерята на Надка Куртева, на име Румяна по телефона от САЩ ме уведоми, че трябва да ги пазя и да не ги връщам. Казах им, че всички внучки да направят завещание, че като наследници на Георги Куртев писмата трябва да останат у мене. На съхранение.

4. Междувременно се свързах със съпругата на Андон и заявих, че рано или късно аз ще върна писмата. Тя бе разочарована от цялата тази история с писмата.

5. Според мен в бъдеще цялата кореспонденция на Учителя с учениците му трябва да се издаде по оригинала. А самите оригинални писма да се пазят в Държавен архив. А последователите на Учителя Дънов могат да ги четат в отпечатани издания, а почеркът на Учителя в издадените фотокопия в печатни книги.

6. С напредъка на размножителната техника и новите технологии за печат, ще осигурим всеки, който се интересува да види, да прочете и да се запознае както с почерка, така и със съдържанието на писмата.

7. Но това е друг етап, към който сме се устремили, но не сме стигнали още. Може да се осъществи по мое време или по друго време след мен. Аз държа да бъде по мое време.

8. Една от задачите ми е да осъществя приемствеността на поколенията. Това може да стане по три начина. И което се реализира.

А/ Чрез мен се отпечатва оригиналното Слово на Учителя Дънов.


Б/ Чрез мен се отпечатва „Изгревът" - а това е историята на Школата.


В/ Чрез мен трябва да се отпечати оригиналната Песнарка с песните на Учителя и оригиналната Паневритмия.


Но това става чрез мен, а не чрез другите. Запомнете това добре.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ