НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

09 - 260. СПОМЕНИ ЗА Д-Р МИРКОВИЧ

Пред прага на загадъчното. Случки, сънища, видения, предчувствия. Георги Събев ТОМ 10
Алтернативен линк

260. СПОМЕНИ ЗА Д-Р МИРКОВИЧ


Д-р Георги Миркович е родом от гр. Сливен. Следвал медицина във Франция. Там му се явил непознат човек, под име Елохаил и му дал някои наставления. „Ако ме послушаш - му казал той - и в най-трудния ти час ще ти помогна." Миркович послушал. След като завършил, върнал се в България и се установил на работа в родния си град Сливен като лекар и окултист. Става ученик на Учителя. Той, Пеню Киров и Тодор Стоименов са първите ученици на Учителя, с които е направен първият събор на братството в гр. Бургас през 1893 година.


Минават години. Миркович бил в последния час на живота си, в агония няколко дни. Учителят идва от Варна с параход до Бургас и веднага взима влака за Сливен. Братята от Бургас настойчиво го канили да им гостува, но Учителят им казал, че има работа и отпътувал. В Сливен незабавно отива в дома на Миркович и го сварил в агония от три дни. Влизайки, още на вратата, Учителят направил едно движение с дясната си ръка и д-р Миркович се освободил от земното си тяло.


Това ми разправи Учителят в един разговор с него, а аз като дете го запитах: „Вие отгде знаете това?" А той ми каза: „Аз бях там."


Разказал: Георги Куртев.


7.01.1957 г., Братската градина.


Вероятно и в двата случая Учителят е присъствувал - и в началото на духовния му път, и в края на земния му път.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ