НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

09 - 36. КРИШНАМУРТИ ЗА УЧИТЕЛЯ

Пред прага на загадъчното. Случки, сънища, видения, предчувствия. Георги Събев ТОМ 10
Алтернативен линк

36. КРИШНАМУРТИ ЗА УЧИТЕЛЯ


През лятото на 1932 година в Холандия се състоял всесветски събор на теософските общества. Там е имало и представител и от нашето отечество, България - Софрони Ников. Тоя световен конгрес беше свикан от лидерите на теософското общество Ани Безант и Чарлз Ледбитер, за да обяват и провъзгласят очаквания Миров Учител. За такъв Конгресът щял да обяви Алционе Кришнамурти - индиец, който по това време е бил поканен на конгреса.


За обща и голяма изненада на всички, той в словото, произнесено на конгреса, съвсем откровено казал: „Вие очаквате Мировия Учител и искате да вярвате, че този Миров Учител, който очаквате, съм аз. Не това не е истина. Не се заблуждавайте. Аз не съм и не мога да бъда учител. И аз съм човек като вас, имам слабости и работя над себе си, за да се освободя от тях. Наистина, че времето за идването на Мировия Учител е дошло. И Той вече е в плът на земята. Но не съм аз. Той е в България."


/Из сказките на С. Ников, изнесени в София след конгреса, допълнена от личния разговор на С. Ников с брат Г. Куртев в София, в който разговор той признал, че Кришнамурти им казал: „Мировият Учител е в България." Което същият в сказките си нямал доблестта да признае./



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ