НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

06 - 16. ПИСМО НА ГЕОРГИ КУРТЕВ ДО УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ

КОРЕСПОНДЕНЦИЯ НА ГЕОРГИ КУРТЕВ ТОМ 10
Алтернативен линк

16. ПИСМО НА ГЕОРГИ КУРТЕВ ДО УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ

Гр. Айтос, 7 февруарий 1914год.

Благий Учителю Наш,
Като прося твоето благословение, ида да Ви явя, че днес пристигна Г-н Пеню Киров да ни поучи в Божият път. Също днес пристигна от село Ачларе, Карнобатско, един брат: Жечо Вълков, в домът на когото от не дълго време е почнало да става молитвено събрание както другите градища и села; обаче на 4-то того вечерта като биле на молитва, неговата Г-жа, именуема Славка, е била обзета от един дух, който разно говорел чрез нея, като е казвал, че Германия и Австрия ще бъдат победени, Турция ще воюва с Гърция и последната щяла да бъде победена. Русия щяла да победи и унищожи Турция, но и на Руския Цар щял а да се търкаля главата и много още други работи, между които и това, че карала мъжа си да ляга на лявата си ръка и силно да я натиска, понеже дяволът е бил там, за да може да го победи и много други от такъв род приказки. Това положение в нея следва от 4-того вечерта и продължава досега, без да е освободена. Мъжът й, Жечо, ръководител на това молитвено събрание, уплашен от това положение днес пристигна в Айтос и яви всичко това на мене и Г-н Кирова.
Съветвахме се с Г-н Киров и решихме някой от Айтос да отиде в това село в този дом и направи молитва и разбере работата, а най-вече да доложим на Вас за тази случка.
И сега, като Ви долагаме всичко това, молим Ви се, Учителю наш благий, тури ръка на този дом и на тази сестра Славка и й съдействувай да бъде освободена от всяко зло. Съдействувай, молим Ви се и за тези там братя, които се събират в името Господне да ги укрепи Бог във вярата да не се отчаят от това явление. Благословии моя дом и всички братя и сестри в Айтос.
Приемете поздрав от Г-н Пеню Киров.
Като целувам десницата ти, Учителю благий, оставам винаги верен и покорен твой ученик:


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ