НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

06 - 10. ЗАПОВЕД ЗА СЛУЖБАТА, ДАДЕНА ОТ УЧИТЕЛЯ П. К. ДЪНОВ НА 2. XI. 1913 ГОДИНА

КОРЕСПОНДЕНЦИЯ НА ГЕОРГИ КУРТЕВ ТОМ 10
Алтернативен линк

10. ЗАПОВЕД ЗА СЛУЖБАТА, ДАДЕНА ОТ УЧИТЕЛЯ П. К. ДЪНОВ НА 2. XI. 1913 ГОДИНА

След свършвание на дадените седмици, т. е. след 10. XI. в първата неделя ще се почне.

1. На 27 Ноемврий 913 год. неделя по З псалома на ред от Псалмите, които ще следват до свършвание на Псалмите, т. е. до 50 неделни дни, а в последните 2 неделни дни ще се четат по 3 глави от Ефисияном Послание по единично.
Трите псалома ще се четат колективно като се четат и Добрата молитва, молитвата на хваление, молитвата Господи Боже Спасителю наш, от която ще се прескачат само думите Благослови Учителя ни, който ни води в твоя път.
Молитвата Господи Боже наш, да възлезе молбата пред твоето лице. Когато ще се започва службата, ако се почне с молитвата на хваление, ще се свършва с Добрата молитва и обратно.
Псалмите и молитвите и по единично.

2. Женското събрание ще бъде от З до 4 часа след обяд всеки неделен ден. Ще се четат същите псалми в Събранието и като се разотидат всяка грамотна жена в дома си същите псалми ще си изчита.

3. Когато ще се молим за нещо, то ще се събираме по 2-ма или 3-ма, та със същите псалми ще се молим.

4. Всяка сутрин всеки от членовете на кружока след молитвата ще изчита по 10 стиха като почне от 1 глава на Евангелие от Матея и следва до свършванието му и така ще се продължавало свършванието на 4-те Евангелия.

(Почерк на Георги Куртев. )


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ