НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

00 - Посвещение

ИЗГРЕВЪТ НА БЯЛОТО БРАТСТВО ПЕЕ И СВИРИ УЧИ И ЖИВЕЕ Сборник ТОМ 10 ТОМ 10
Алтернативен линк

Посвещение


1. Посвещава се на онези Братя от Айтоското Бяло Братство с белите ризи, червените пояси и мерните потури, които построиха салона на Изгрева 1927 год. в София, където Учителят Дънов, Учителят на Всемирното Велико Бяло Братство - Беинса Дуно до 20. XII. 1944 год. предаваше Словото на Бога за идното човечество на VI-та раса.

2. Посвещава се на онези братя и сестри от времето на Школата на Великият Учител (1922 - 1944 год. ), чиито спомени, случки и събития документират историческото им присъствие между Българите.

3. Посвещава се на онези братя и сестри, които бяха при нозете на Великият Учител, слушаха Словото му и то се насаждаше в душите им като житно зърно, което възрастна като "Житен клас" в Сила и Живот.

4. То се пожъна и ожъна чрез техния живот в опитности, спомени и присъствие земно и небесно. И се превърна в живият хляб небесен за душите им.

5. Опитностите на учениците в Школата са реализираните духовни закони от Словото на Великият Учител - Беинса Дуно.

6. Словото на Всемировият Учител на Вселената - Беинса Дуно е Слово на Живия Бог и Слово на Бога в Дух и Сила.

7. И когато Словото на Великият Учител и Слово на Бога, влезе у человека земен и стане в него плът и претвори се в живот, то той ще възкръсне чрез Сила и Мощ человек небесен и ще стане Син на Възкресението.

8. Възкресението е рожба на Духът Божий и Духът Вечний на Дървото на Живота.

9. Синът на Възкресението е рожба на Виделината и Безсмъртието.

10. Синът на Виделината, Синът на Възкресението има пряка връзка с Бога и като такъв влиза във Вечния живот като Син Божий.

Амин.

Д-р Вергилий Кръстев




2. 06. 1999 година сряда - София
ISBN 954-9915-01-8
© Всички права запазени


Не се разрешава препечатването на отделни части от книгата в периодичния печат - вестници и списания, без разрешение на съставителя на сборника. Не се позволява преразказването на отпечатания летописен материал от нелегални и явни разказвачи с цел - издаването на пиратски издания




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ