НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

20. БЕЛЕЖКИ НА РЕДАКТОРА ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ

ВИОЛА ЙОРДАНОВА ТОМ 8
Алтернативен линк


20. БЕЛЕЖКИ НА РЕДАКТОРА
ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ


Поместваме отвореното писмо на сестра Виола Йорданова към българските последователи на Учителя Дънов.

Включваме превода на нейното писмо до г-н Барнаби  Браун в отговор на неговите редакторски бележки към Паневритмията на  Учителя Дънов.

Господа чужденци! Спокойно! И по-кротко!

Първи, ние българите имаме думата. Второ, вие  трябва да дойдете тук и да се учите на български език. След това трябва  да прочетете „Изгревът" и накрая да проучавате Словото на Учителя, както  и неговата музика и песни. А що се отнася до Паневритмията, то ние  българите не сме я публикували в нейния оригинал, защото ни пречат  такива като г-н Браун, но с български имена и лица. И те са по плът  българи, но по дух са чужденци за Словото на Учителя. Те дори са и  врагове. И то не какви и да е. А истински и люти врагове.

Но ние българите, които сме по дух, ще се  съберем, ще се вдигнем като един и ще победим, защото, ние още  съхраняваме и браним Словото на Учителя. А този Учител е Всемировия  Учител на Вселената - Беинса Дуно.

Ние знаем Кой е Той. Ние знаем за кого се  жертвуваме. А вие това, г-да чужденци, не знаете и трябва да дойдете да  се учите тук от българите. Ще се учите от нас, а не обратното - та да ни  четете лекции по невежество. Запомнете това! Ние не си продаваме  първородството за нищо на света. Ние си имаме задача и ще я изпълним.  Ето защо се издава поредицата „Изгревът". За обучение вам и за поучение  нам!



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ