НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

14. ЛЪЖЕУЧИТЕЛЯТ

ВИОЛА ЙОРДАНОВА ТОМ 8
Алтернативен линк


14. ЛЪЖЕУЧИТЕЛЯТ

Един ден Михаил идва и ми подаде една книжка да  прочета, отнасяща се за един „голям Учител" от Калифорния. Михаил го е  поканил вече и този „велик Учител" скоро ще пристигне. За този случай  Михаил иска да сложи върху входната врата на салона му едно голямо бяло  платно с надпис: „Бялото Братство представено от двамата духовни учители  /Михаил и този от Калифорния/.

След като прочетох книгата, върнах я с думите:  „Този човек е един фалшив духовен Учител, ти нямаш право да замесваш  името на Бялото Братство с този мошеник". Разбира се, аз нито чух, нито  видях големите приготовления за големия гост, нито разбрах, но чух, че  той си е заминал ядосан обратно за Калифорния.

По това време никой не ме посещаваше от неговите  последователи. Аз бях напълно изолирана. Имах много свободно време. Взех  френски и български речници /аз знам доста френски, бях ученичка във  френския пансион в София/ и книгите на Михаил, исках сама да разбера  защо Учителят захвърли на пода книгата на Михаил. Михаил използва  учението на Учителя и го представя като негово лично учение на един  съвременен културен френски език и по един интересен, интелектуален  начин разисква философски проблеми, без никъде да споменава, че той е  бил в Школата на Петър Дънов. С една дума Михаил плагиатства.

Питам Михаил защо пише така, той откровено ми  каза, че иска неговото име да бъде записано в историята на човечеството  като голям учител.




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ