НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

11. ХОРИСТКА В ХОРА НА РАДИО СОфИЯ

ВИОЛА ЙОРДАНОВА ТОМ 8
Алтернативен линк


11. ХОРИСТКА В ХОРА НА РАДИО СОфИЯ

Бавно животът почна да се нормализира. Аз самата  почнах да мисля, че е време да търся работа. Написах една молба до  Министерството на просветата, да бъда назначена учителка по пеене в  гимназията. Нали бях завършила Музикалната академия: Общия отдел по  пиано. Артистичният отдел по пеене и драма и Учителския по пеене,  включително бях завършила двегодишния стаж за гимназиални учителки и  също бях взела държавните си изпити - първа специалност - музика, втора  специалност български език. Така въоръжена заставам с молбата си пред  Министерството, но в колебание - новата власт не търпи учители, които  говорят за Божията Любов.

В това време минава Големинов, професор от Академията.

„Виола, какво правиш тук?" - весело ме пита той.

„Чудя се, отвърнах аз, дали да подам молбата си  да бъда назначена гимназиална учителка". „Нищо подобно," каза той,  „Върви веднага в Радио-София, ще има конкурсни изпити за хористи. Върви  веднага!" - и весело махна с ръка за сбогом.

Отидох веднага при Учителя /който беше се  завърнал от Мърчаево/ на Изгрева. Учителят ме насърчи и даже ми каза да  се явя с арията на Маргарита на „Фауст" от Гуно.

Аз се явих и на трите конкурсни изпита. Бях първа  в листа от всички участвуващи. Радостна отидох при Учителя да Му съобщя  резултата. Той беше много доволен.

Започнах редовно да пея в хора на радиото, а за  да подобря вокалната си техника, взимах частни уроци при г-жа Прокопова.  От време на време изнасях някой концерт по радиото винаги акомпанирана  от г-жа Прокопова.




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ