НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

44. ДЕКЛАРАЦИЯ

ТОМ 8
Алтернативен линк


44. ДЕКЛАРАЦИЯ


Долуподписаната Василка Велева Величкова, родена  на 16.Х1.1912 г. в гр. Пловдив, живуща на бул. "Цариградско шосе", блок  112, вх. А, ет. I., с личен паспорт сер. В, N0 0830941 от 30.1У.1985 г.  на Ленинско управление на МВР, удостоверява следното:
1. Д-р Вергилий Николов Кръстев, род. 21.111.1938  г., жив. на ул. "Васил Друмев" 1, с личен паспорт сер. В, N0 0409822 от  03.У1.1983 г. от V Районно на МВР - София, беше близък приятел на моят  рожден брат Гавраил (Галилей) Велев Величков от 1969 г. и в един срок от  1969 -1983 г. работеха заедно върху Словото на Учителя и върху проблеми  на Школата.

2. Моят рожден брат Галилей имаше разположението  да споделя на д-р Вергилий Кръстев своите съкровени опитности с Учителя.  Той ги записваше и след време той ги написа и подготви за печат, които  се явяват като допълнение на личните опитности на брат ми Галилей.

3. Моят брат Галилей написа лично своите  опитности, които той лично редактира и подготви за печат. Тези опитности  брат ми ги предаде на Вергилий, за да ги отпечата в подходящ бъдещ  момент.

5. Вергилий записа на магнетофонна лента някои  разкази на брат ми и по този начин записа неговият глас, както и един  обзор върху Школата на Учителя.

6. Вергилий направи филм на брат ми, както и на мене, документира с филмов материал нашето присъствие между българския народ.

7. Лично аз предадох архива на брат ми Галилей на  д-р Вергилий Кръстев след заминаването на брат ми на З.ХИ.1985 г. по  изричното негово настояване за съхранение.

8. По настояване на д-р Вергилий Кръстев аз  преведох на английски език както и на немски език личните спомени на  моят брат Галилей. Тези спомени той лично записа на магнетофонни ленти,  една работа, която ни отне към три години труд. Той разполага с тях за  издаване в чужбина при подходящ момент. Той има право от свое име да  води преговори с издателите за отпечатването им на чужди езици.

9. Вергилий записа на магнетофонен запис моите  спомени от времето на Школата с Учителя, които той ще прехвърли на  пишеща машина, подготви за печат и съответно ще издаде.

10. Упълномощавам д-р Вергилий Кръстев да издаде  на книгопечат спомените написани лично от брат ми Галилей Величков,  както и онези спомени, които той лично записа от него, да ги подготви за  печат и да ги издаде, като автора е Галилей Величков.

11. Д-р Вергилий Кръстев има заслугата, че той  помоли брат ми да напише опигностите и лично настояваше през цялото  време да бъдат подготвени за печат. С общи усилия това бе реализирано.

12. Д-р Вергилий Кръстев има отговорността да  издаде лично опигностите на брат ми Галилей, които той собственоръчно  написа, както и да издаде онези, които Галилей му разказваше и  диктуваше.

13. Д-р Вергилий Кръстев лично ще финансира  издаването на целия този материал като след продажбата на книгите той  трябва да покрие своите разноски. В бъдеще при издаването на опигностите  на Галилей могат да бъдат издавани с личното разрешение на д-р Вергилий  Кръстев, като евентуалните хонорари от книгата ще отидат за издаването  Словото на Учителя или на спомените на другите ученици от Школата. По  този начин ще се стремим за отговорим на Високия Идеал от Словото на  Учителя, като първото условие е безкористието, саможертвата и жертвата в  името на този Висок Идеал от Словото на Всемировия Учител -БеинсаДуно.

14. Упълномощавам моят племенник, син на брат ми  Апостол Велев да предаде на д-р Вергилий Кръстев останалият мой архив,  както и беседите на Учителя оставени от брат ми Галилей, с които в  момента работя.

15. Настоящата декларация бе съставена лично от  мен като бе прехвърлена на машинописен текст от Марийка Марашлиева,  която се явява едновременно и свидетел на тази моя декларация.

18. Настоящата декларация ще бъде прочетена от  мен и записана на магнетофонен запис, за да се докаже достоверността,  както и ще бъде скрепена с моят подпис.

16. Декларацията бе написана на 19.февруари 1993  г. в гр. София, в моят дом, в пълно съзнание и добра воля и психическо  равновесие. Тя има за цел да подпомогне д-р Вергилий Кръстев и да го  предпази в бъдеще от нежелани посегателства върху неговия труд и върху  труда на моят рожден брат Галилей Величков.

Свидетел: Марийка Марашлиева (Марийка Великова  Иванова), л.п. сер. Л, N0 2174461 от 5.1У.1984 г. от МВР - Русе, жив. на  ул. "Люлякова градина" 6, Б, ап. 34.

Свидетел: М. Марашлиева Декларатор: В. Величкова

Бележка на редактора

1. Описаните пълномощия в т. 2, 3, 12, 13, 14, 15  бяха изпълнени. Опитностите на Галилей Величков бяха издадени в  "Изгревът"', том I, стр. 5-108, както и в том V от стр. 52-239.

2. По т. 11 също е изпълнена с издаването спомените на Веска Величкова в том VIII на "Изгревът".

3. Изпълнението на останалите точки ще се осъществи в някой от следващите томове от поредицата "Изгревът".

Вергилий Кръстев




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ