НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

71. ЛЮБОВ КЪМ БОГА

ТОМ 8
Алтернативен линк


71. ЛЮБОВ КЪМ БОГА



(Мисли от Учителя) „Всичко на планината е символ. Езерото е символ на човешката душа."

При Бъбрека. Учителят каза като посочи с ръка:  "Всички тия места, върхове Невидимия свят ги подарява на Бялото  братство. В бъдеще от всички държави ще идват хора да видят мястото,  където е стъпвал крака на Учителя. За в бъдеще на Рила ще става събор на  всички духовни братства. На Рила има клон на Агарта. Лицето на човека  загрубява, ако не работи духовно на планината.

Праведния, ако иска слънце, ще има слънце. Ако иска дъжд, ще има

дъжд".

1944 г. под в. Острец: Знаете ли вие с какви думи  трябва да се обърнете към съществата, които живеят тук? - "Ние ви  изпращаме нашия поздрав, като пожелаваме Бог да ви благослови!"

„Свещеният огън се намира в човешкото сърце. Освен в човешкото сърце, той се намира в пространството.

"Гъш!" - докато не изучиш нещата, не пипай! Какво  нещо представят страданията? - Изгаряне на един уд от запалената свещ.  Чувства, лишени от свещения огън, лесно минават. Колкото повече е горял  човек, толкова е по-будно съзнанието му. Свещеният огън осмисля всички  неща.

Докато човек не може да се хвърли в огъня да се опече за другите, не може да говори за жертва и любов към другите.

Поддържайте свещения огън! Видите ли една ябълка,  благодарете за нейното безкористие. Тя дава от своето богатство, тя е  готова да се жертву-ва за другите. Много кибритени клечки има в  кибритената кутия, но първата е най-важната. Стремете се да привлечете  погледа на Бога в приложение на истината. Когато изпитваш известно  неразположение, впрегни се на работа! Дойдете ли до лошия човек, стойте  настрана! Не свързвайте приятелство с него! Като ученици, спазвайте  следния закон: Оценявайте вашия ум, душа, сърце!

Във време на мъчнотии и неприятности, човек се  концентрира. Било е време, когато хората са виждали 3 цвята. После 4, 5  цвята. Причината за сблъскванията на хората е тъмнината, в която те  живеят. Задачата на човека е да превърне злото в добро. "Не се противи  на злото" - Не се бори със злото! Знайте, че Бог е във вас, между вас.  Помнете, че бъдещето е за добрите, за умните хора."



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ