НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

57. НЕВЕРИЕТО

ТОМ 8
Алтернативен линк


57. НЕВЕРИЕТО

Бях на поляната. Една вечер към 10 часа. Голяма  скръб се носи над света. Видях Учителя отдалеч. Казах: "Светни в душата  ми! Светни в ума ми!" Лежах на поляната. Когато се връщах, срещнах Паша и  Савка. На прозореца горе беше Учителя. Светеше с нощното си фенерче, с  лампичка. Господи, нима за мене е това? Беше неземно хубав. Като че  главата и гърдите от небето ми светеха. Бях казала: "Господи, светни в  ума ми, светни в душата ми!" И Той сега осветяваше алеята, по която  минаваха Савка и Паша, хванати под ръка както и моя път. Той чу моя зов.  Отговори ми. Като се върнах у дома

скръбта ми беше изчезнала, а умът ми беше чист и светъл. А докога?

На следващия ден Учителят ме срещна и каза:  "Боята няма за какво да се сърди, когато художникът взема и я слага, за  да рисува картината. Някъде той ще сложи повече. Аз като нямам нищо, се  радвам, не ме е страх, че ще ме ограбят. Вижте какви чудеса върши  слънцето, погледнете ягодката, която е узряла. Я ми разправете какво  значи неверието. Много хубаво нещо е да не вярва човек. Например, някой  не вярва, че има да ти дава. Вие се занимавате с тази наука: "Той не ме  обича!" Не можеш да предадеш нещо, което нямаш. Вярата се предава. Един  адепт ходел да воюва. Вързали го. Вечерта той знаел закона. И ги  навързал. И после като се събудили, видели, че и той, и те са вързани.  Вие трябва да имате 7 костюма, за да ги обличате: месечината, Марс,  Меркурий, Юпитер, Венера, Сатурн, слънцето. Нощта обира, денят дава. Щом  се свличаш надолу, ти си под наклон. Не режи въжето! Качи се на балона,  който Господ ти е пуснал. В един момент, когато ще дойде красивото, ти  се обърнеш и го изпуснеш. Не се обръщай!

Учителят влезна в приемната стая, обува обувките  си. Тук е Неделчо Попов. Говори ни: "Тургам си левия върху десния крак.  Връзвам отвътре. Защото искам да ми върви отвътре. После обувам десния. С  дясната ръка дърпам езика, с лявата задната част. Когато искаш сърцето  да вземе надмощие при сядане, сядай с кръстосани крака. Когато те боли  стомаха, сложи левия върху десния крак. Бодежите се дължат на  електричеството. Бог ви е дал свобода, а вий не давате свобода на Бога.  Водата, когато тече, може ли да остарее? Ако се спре, тя остарява.  Всичко, в каквото човек вярва, то става. Един предмет като се качи  нависоко, висок ли е? Вий като се качвате на планината, вий ли сте  високи? Не, планината е висока, като сте слезли в долината, низки ли  сте? колкото се може, по-малко безпокойствие! Преди 9 м. Гледайте добре  да си играете ролята всеки ден. Не мислете за утрешния ден, той ще се  погрижи за себе си. Не сте родени още. като се е създавала слънчевата  система, вие сте били в слънцето. Кажете ми, кое ви накара да се  съгласите да дойдете на земята?"




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ