НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

66. НЕДЕЛЯ НА ИЗГРЕВА

ТОМ 8
Алтернативен линк


66. НЕДЕЛЯ НА ИЗГРЕВА

Неделя е днес. От ранни зори ти си на крак. Ти ни  очакваш. И ние пристигаме по един, по двама. Салона се изпълва и  сърцата очакват. Любовта Ти очакват сърцата, красотата - очите, музиката  на Словото - ушите.

Ти пристигаш. Не може да се опише хармонията,  която лъха от Тебе. -То е Любов и красота, и песен. Колко си хубав,  Учителю, и колко си благ.

Божията красота и благодат да Те придружават  всякога, Учителю. И заемаш мястото си на катедрата и след кратките  концентрирани молитва и песен, заговорвате: с любов, с голямо знание и  истина. А каква музика има в гласа Ти. А каква мъдрост в Словото Ти.  Един час или един час и половина ние сме във възторг от учудване и  красота.

Бъди благословен. И великото Ти Слово и Дело да бъдат благословени сега, всякога и през всичките векове.

Упражнения! Още един час сме пред Тебе, Учителю.  Още един час на висша хармония и пластика. Гледат очите, радва се  сърцето. Наистина, къде живеем ние? На земята ли сме? И възможно ли е  тук да е земя?

Очаква се Царството БОжие да дойде на земята. А ние Го виждаме реализирано. Как Ти правиш това, Учителю?!

10 часа! Ти пак си на катедрата. Пак ни вдъхновяваш с Великото Слово. Пак ни учиш и вдъхновяваш.

Общ обед! Приказка! Всичко,което вижда човек тук, което чува и което преживява, не може да има друго име, освен приказка.

Малка група на поляната. Разбира се, Учителю,  около Тебе. Идва една сестра селянка. Носи хляб. Стеснително го подава и  целува ръка. Вие изваждате вашето ножче от джоба и на всички отрязвате  по парченце. И, "всички имате ли? Да не остане някой гладен?" -  запитвате. А хлябът се превръща в елексир от ръката.

Ти си възлюбения на моята душа. Но Ти си  възлюбения и на моето сърце. И на всички, които сме около Тебе, си  възлюбен, Учителя. Самата Любов си Ти!

Вратата горе се отваря. Ти, Учителю, с кошничка в  ръка, слизаш. И отиваш към "Парахода". Сещам се. Отиваш да благодариш  на стенографките, че точно, красиво и крилато са отбелязали всяка дума,  която е излязла от Божествената Ти уста. Че Словото е записано! И ние  изказваме нашата благодарност за това.

Благодаря за "Картинката", която ни нарисува в миг.

Аз стоя пред твоя дом, Учителю. За мене няма  друго място, освен това. И поглеждам нагоре. Ти отваряш прозореца и  поглеждаш навън. А толкова светлина излъчва лицето Ти и толкова красота.

Изненадвам се от красотата на Твоя образ. И друго  нищо не мога да Ти кажа, освен: Благодаря за картинката, която ми  нарисува в миг.

Такива картинки не са рядкост около Тебе,  Учителю. Идват гости. Идват любими сестри и братя от провинцията. С  всички Ти си еднакво мил и внимателен. И същевременно така Си различен. И  гледа човек и недоумява. Но се радва и над всичко учи.

Утро е. Аз и моите сестри-дружки Те очакваме. И Ти излизаш. А така си хубав!




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ