НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

3. Заканата

Боян Атанасов Златарев ТОМ 7
Алтернативен линк

3. ЗАКАНАТА



В Германия бе подето гонение срещу евреите. Първо започна официалната пропаганда срещу тях, а по-късно започнаха да ги изселват от всички окупирани страни от германците и да ги насочват в специално отредени лагери. Отначало казваха, че ги пращат в Германия като работници по мините и да вършат тежката работа, понеже германските мъже са войници и са на фронта.


По това време в България също се заговори, че трябва да бъдат заличени евреите. У нас те бяха търговци, банкери и част от интелигенцията. Дойде се до там да им сложат значките по реверите на саката, да ги носят, че всеки, който ги срещне да знае, че среща човек от класа обречена на погибел.


Започнаха закани и срещу Братството. Отива Методи Константинов при Учителя и предава онова, което е чул от политическите лица. Казали му: „Като свършим с евреите и ги изгоним от България ще дойдем и до вас, до дъновистите и ще ви изгоним също от България“. Съобщава това на Учителя и чува следния отговор: „До нас като дойдат, то България ще бъде заличена от картата на Европа. Тогава тяхното наказание ще бъде 2-3 пъти по-лошо от това на евреите. Господ е заличил много народи и империи и може много лесно да заличи и българите. Българите са важни до тогава докато вършат волята Божия. Щом не я вършат ще бъдат зачеркнати от лицето на земята.“


Ние доживяхме да видим как Германия бе победена във войната и как 40 години е разделена на две. Окупирана от руснаци, а другата част от западните съюзници.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ