НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

БОЖИЯТА РЪКА

Богдана Николова ТОМ 6
Алтернативен линк

БОЖИЯТА РЪКА



Неделя, 30.Х.1938 г., 10 ч. (резюме от беседа на Учителя) Това разбиране, което хората имат, то не е още Божественото разбиране.

Има хора в света, от които изтича нещо. Има една идейна Материя. Тя е, която лекува хората. Като дойде един такъв човек, ти усещаш едно ухание.

Религиозните хора след като привършват дневната си работа, трябва да имат един час за размишление. Той трябва да отправи своята мисъл към чистия свят - аз го наричам света на „Планините". И ако ти проектираш своята мисъл към оня свят, ти ще приемеш тая енергия, която е необходима за твоето здраве, за твоята мисъл, за твоите чувства и пр.

У всички трябва да се зароди идеята за служене. И в тоя живот на служене трябва да внесем не оная любов, от която досега са измрели хиляди хора, но оная любов, която внася безсмъртието в живота.


Любовта е, която носи щастие. Щастието е обвивка на безсмъртния живот. Щастието е дреха, с която безсмъртният живот може да се облече.


Има една статическа, временна любов. Тя е реална само за един месец, за два месеца, за една година, за десет години. Но повече от десет години не може да отиде. И ако се запитате защо - защото няма материал за поддържане.


Лицето на Бога е грандиозно красиво! Ти като видиш лицето Му никога няма да го забравиш. Ти Го виждаш веднъж, всичките ти въпроси ще бъдат разрешени. И в старо време и в новите времена тия, които са видели Бога, в тях е станал един коренен преврат.


Сега всички хора трябва да имат едно верую.


Вярвам в една Любов, чиято топлина никога не изгасва.


Вярвам в една Мъдрост, чиято светлина никога не се губи.


Вярвам в една Свобода, която с насилие не се добива.


Сега това е идейно. Но ако рече някой от вас да направи опит, трябва да знае как разумно да го направи. Човек когато прави този опит не трябва никому нищо да казва. И вие сам не можете да направите този опит. За да се направи един опит най-малко се изискват двама хора, които имат абсолютно доверие един към друг и на които любовта е постоянна - във всички условия никога не се разколебава. Ако вие сте сам и нямате нито един, в когото да вярвате и той да вярва на вас, този опит не може да се направи. Щом имате това, опитът може да се направи. Христос казва; „Дето са събрани двама или трима в мое Име, Аз съм там". Тук вече работи законът на Божествената Любов.


Някой път вие се чудите защо трябва да имаш един, когото да обичащ. Трябва да имаш един когото да обичаш, за да имаш първият опит. И тогава вие тримата, които имате Любовта, Мъдростта и Истината, ще образувате Единицата!


Ако вървите по Божия път очаква ви велико бъдеще!


Оставете тъмнината, в която сте живели в миналото.


Радвайте се на Светлината, в която сега живеете, на тия блага, които Бог дава сега!



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ